ETUC 15. KONGRESİNE KATILDIK

23 Mayıs 2023 12:16, Haberler


ETUC 15. KONGRESİNE KATILDIK 

GENEL BAŞKANIMIZ MAHMUT ARSLAN BAŞKANLIĞINDA HAK-İŞ DELEGASYONU ETUC 15. KONGRESİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 23 Mayıs 2023 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu olarak İcra Kurulu Üyesi olduğumuz Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) Berlin’de düzenlenen 15. Olağan Kongresine katıldı. 

“İşçiler için Adil bir Çözüme Hep birlikte” temasıyla gerçekleşen Kongrede Genel Başkanımıza, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, KKTC Kamu-Sen Sendikamızın Başkanı Metin Atan, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita Yıldız ile dış ilişkiler uzmanlarımız eşlik etti. 

41 Avrupa ülkesinden 93 ulusal sendikanın Başkan ve yöneticilerinden oluşan yaklaşık 600 ulusal Konfederasyon delegesi, 10 Avrupa sektörel sendika federasyonu, Avrupa ve diğer ülkelerden özel konuklar etkinliğe katılım sağladı.

Avrupa sendika liderleri, dört gün boyunca işçiler için adil bir çözüm sağlamak için sendikaların talepleri ve öncelikleri konusunda tartışacak. Kongrede; sendika yenilenmesi, işin geleceği, insanlar ve dünya için yeni bir ekonomik model, Avrupa'nın geleceği ve daha güçlü bir ETUC konularında fikir alışverişinde bulunulacak.

Kongrede aynı zamanda “İşçiler için 50 yıl mücadele” temasıyla Avrupa Sendikalar Konfederasyonu'nun 50. yılı kutlanacak.

4 gün sürecek Kongrede, yeni ETUC liderlik ekibi seçilecek, 2019-2023 Faaliyet Raporu onaylayacak, ETUC Tüzüğünü değiştirecek ve Berlin Bildirgesi ile 2023-2027 ETUC Eylem Programı gibi önemli belgeler kabul edilecek.

Kongre'ye Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Federal Bakanı Hubertus Heil ve İş ve Sosyal Haklar Avrupa Komiseri Nicolas Schmit gibi politikacılar da katılım sağlayarak konuşma yapacak.


HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Mayıs 2023 12:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu