ARSLAN, ÜRDÜN GFJTU KONFEDERASYONU HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

01 Haziran 2023 17:49, Haberler


ARSLAN, ÜRDÜN GFJTU KONFEDERASYONU HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanız Mahmut Arslan 1 Haziran 2023 tarihinde, Ürdün GFJTU Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Khaled Mousa Abu Marjoub ve beraberindeki heyet ile HAK-İŞ Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Ziyarete, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Ürdün GFJTU Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Khaled Mousa Abu Marjoub, Ürdün Turizm Çalışanları Sendikası Mali Sekreteri Hamed al Bataineh, Yönetim Kurulu Üyesi Rania Hammad, Lina Masadeh HAK-İŞ Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita Jegeni Yıldız, Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmed Halfaya ve uzmanlarımız katıldı.

Arslan, gerçekleştirilen ziyaretin zamanlamasının çok kıymetli olduğunu, deprem felaketi sonrasında taziyelerde ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmalarının son derece önemli olduğunu belirterek teşekkür etti.

“HAK-İŞ ve GFJTU Arasındaki İlişkiler Görünenden Çok Daha Derin ve Köklü”

HAK-İŞ’te göreve geldikten sonra uluslararası ilişkiler alanında ciddi bir hamle yapıldığının, HAK-İŞ ve GFJTU arasındaki ilişkilerin görünenden çok daha derin ve köklü olduğunun altını çizen Arslan, GFJTU Konfederasyonu ile ikili işbirliği anlaşması üzerinden 11 yıl geçtiğini, süreç içerisinde HAK-İŞ’e bağlı sendikalar ile de ilişkilerin her geçen yıl daha da geliştirildiğini, bu ilişkilerin geliştirilmesinde ITUC üyeliğinin de büyük katkısı olduğunu vurguladı.

“Ürdün ve Filistin’i Birbirinden Ayırmamız Mümkün Değil”

Arslan, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği konusunda yürütülen ortak çalışmaların önemine de değinerek, “Ürdün ve Filistin’in birbirinden ayırmamız mümkün değil, Kudüs ve Aksa konusu bizim için ayrı bir başlık ve ayrı bir önem arz ediyor. Hem aksaya yönelik terör devleti İsrail’in yaptığı saldırılar hem Gazze’nin büyük bir hapishaneye dönüştürülmesi, Filistin topraklarının tamamında yeni yerleşim yerlerinin açılması girişimi bizim için yeni bir mücadele hattının oluşturulmasını gerektiriyor” dedi.

HAK-İŞ Deprem Bölgesinde Çok Önemli Çalışmalar Gerçekleştirdi

Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak gerçekleşen Kahramanmaraş ve Hayat merkezli depremlerde konfederasyonumuz HAK-İŞ’in bölge adına çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Arslan, HAK-İŞ’in başta arama ve kurtarma çalışmaları olmak üzere ilerleyen süreçlerde de bölgede etkilenen 100 binin üzerindeki üyenin yaralarının sarılabilmesi adına ayni ve nakdi olarak 14 Milyon doların üzerinde bir yardımı ulaştırarak eşdeğer kuruluşlar arasında bölgeye en büyük yardım yapan kurumun HAK-İŞ olduğunu belirtti.

Uluslararası sendikal hareketin HAK-İŞ üzerinden bölgeye yardım yapmak konusunda gerçekleştirmiş olduğu çalışmanın önemine değinen Arslan, “Uluslararası sendikal harekette HAK-İŞ üzerinde deprem bölgesine bağış yapmak konusunda bir ilki gerçekleştirdik. Bu bizim için hem sorunluluğumuzun hem de güvenilirliğimizin bir işaretidir” dedi.

Abu Marjoub: “Türkiye Sadece Bölgede Değil Tüm Dünyada Kilit Konumda”

Ürdün GFJTU Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Khaled Mousa Abu Marjoub, Ülkemizin yaşadığı 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hayat merkezli gerçekleşen depremler sonrasında ülkemiz ve depremzedeler ile dayanışma içerisine olmak istediklerini ifade etti. 

Konfederasyonumuzun 11-12 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurulunda yeniden göreve seçilen Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu’nu tebrik eden Abu Marjoub, Türkiye’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde demokratik ve özgür bir ülke olarak dünyaya ders verilmesinin önemli olduğunu, bu bağlamda seçimlere katılım oranının da yüksek olmasının yeniden göreve seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de ne kadar sevildiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

HAK-İŞ ve GFJTU Konfederasyonları arasında gerçekleşen işbirliği çalışmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Abu Marjoub, Uluslararası alanda da iki konfederasyonun temsiliyet açısından ITUC üyesi olmasının gerçekleştirilen çalışmalardaki etki alanının büyük olduğunu ifade etti.

Sert: “Türkiye ve Ürdün’ün aynı değerleri taşıyor”

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Ürdün GFJTU Konfederasyonu heyetini, HAK-İŞ Genel Merkezi’nde ağırlamaktan memnuiyet duyduğunu belirterek, yeni yönetimde Genel Başkanımız Mahmut Arslan önderliğinde çalışma hayatına daha çok katkı verecek bir anlayış ile çalışmalara yön verileceğini söyledi. 

Sert, Türkiye ve Ürdün’ün kardeş olduğunu aynı değerlerin taşındığını, HAK-İŞ’in sadece çalışma hayatı ile ilgili değil toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren siyasal, kültürel ve ekonomik anlamda Türkiye’ye katkı sunan bir anlayış içerisinde yoluna devam ettiğini dile getirdi. 

Türkiye’de sendikal harekette HAK-İŞ’in çizdiği yolun eşşiz olduğunu vurgulayan Sert, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların aynı yol üzerinde hareket etmek üzerine sendikal mücadele verdiğini söyledi. 

Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Ürdün GFJTU Konfederasyonu heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, HAK-İŞ ve GFJTU arasında gerçekleşen ikili iş birliklerinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğine olan inancını belirtti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Ürdün Turizm Çalışanları Sendikası Mali Sekreteri Hamed al Bataineh, Yönetim Kurulu Üyesi Rania Hammad ve Lina Masadeh’de birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Ziyaret hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Haziran 2023 17:49, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu