ARSLAN, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN MİSAFİRHANE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

29 Mayıs 2023 14:56, Haberler


ARSLAN, ÖZÇELİK-İŞ SENDİKAMIZIN MİSAFİRHANE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Mayıs 2023 tarihinde, Özçelik-İş Sendikamızın Ankara’da yapımına başlanan Misafirhane Temel Atma törenine katıldı.

Törene Genel Başkanımızın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert ve Av. Mehmet Ali Kayabaşı ile Özçelik-İş Sendikamızın yönetim kurulu üyeleri ve personelleri katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, temel atma törenin çok önemli bir zamanda gerçekleştiğine vurgu yaparak, “Türkiye'nin önemli ve tarihi bir seçimi başarıyla sonuçlandırmasından sonraki ilk gün bu hayırlı hizmetin yapılmış olması da güzel bir tevafuk oldu” dedi. 

“Dünyanın Örnek Alacağı Bir Seçim Gerçekleştirildi”

Arslan, Türkiye’de seçimlerin her zaman dünyaya örnek olabilecek derecede demokratik yollarla gerçekleştirildiğini belirterek,  “Dünyaya örnek olabilecek seçim yapma başarımızı dün bir kez daha tekrarladık” dedi. Ufak tefek bir kısım hadiselerin dışında seçimin huzur ve sükûnet içinde gerçekleştirilmesinin önemine değinen Arslan, “50 milyonun üzerindeki vatandaşımız oy kullanarak, demokrasiye; demokrasimizin en önemli imkanı olan sandığa gittiler. Sandıkta kendilerini beş yıl yönetecek olan Cumhurbaşkanını seçtiler. Bütün bu demokratik süreçler de dünyanın gözü önünde gerçekleşti” dedi.

“Milli İrade Demokratik Yollarla Bir Kez Daha Tecelli Etti”

Genel Başkanımız Arslan, milli iradenin demokratik yollarla barışçıl bir şekilde tecelli etmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Milli iradenin demokratik yollarla, barışçıl bir şekilde tecelli etmesi için sandığa gidip oy kullanan milletimize gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kazananından, kaybedenine seçime katılan siyasi parti ve adayların Türkiye'nin kazandığını ifade etmesi de bizi ayrıca heyecanlandırmıştır” dedi. Arslan, seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve çalışanlara hayırlı olması dileğinde bulunarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferi dolayısıyla bir kez daha kutluyoruz” dedi. Arslan, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın büyük bir seçim zaferine imza attığını belirterek, “Milletimiz bir kez daha küresel güçlerin tezgâhlarına, ekonomi üzerinden kurulan kumpaslara, algı operasyonlarına teslim olmamış, geleceğine sahip çıkmış istikrarın; kardeşliğin, huzur ve güven ortamının devamı yönünde oy kullanmış, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenmiştir” diye konuştu. 

 “HAK-İŞ ve Özçelik-İş İlişkileri Tarihindeki En Zirve Noktasına Taşınmıştır”

Arslan, “Türkiye'nin böylesine önemli, tarihi bir seçimi başarıyla sonuçlandırdıktan sonraki ilk gün ve İstanbul'un fethinin yıl dönümüne denk gelen bugün bu hayırlı hizmetin yapılmış olması da güzel bir tevafuk olmuştur” dedi. Arslan, sendikalarımızın prensip olarak hep ileriye doğru bakarak hareket etmelerinin, mevcut olanı yeterli görmeyip geleceği inşa etmelerinin önemini belirtti. Yunus Değirmenci başkanlığında Özçelik-İş Sendikamızın önemli başarılara imza attığını belirten Arslan, “Özçelik İş Sendikamızın potansiyeli, ortaya koyduğu kararlılık Sayın Başkanın liderliğindeki birlik ve beraberlik daha büyük başarıları ortaya koyacaklarının bir işaretidir. Onun için hem üye sayısını hem imkanlarını arttırarak büyük bir katkı ve destek verdiği için Özçelik İş Sendikamıza teşekkür ediyorum. Yunus Bey'in başkanlığında Özçelik-İş ve HAK-İŞ ilişkileri tarihindeki en zirve noktasına taşınmıştır. Burada tabii ki Sayın Başkanın ve yönetim kurulumuzun büyük katkıları var. Özçelik-İş Sendikası HAK-İŞ ilişkisi ne kadar güçlenirse, bu ilişkiyi ne kadar ileriye taşırsak hem HAK-İŞ hem Özçelik-İş hem de Türkiye büyür. Bunun farkındayız” dedi

“İşçi Hareketinin Amiral Gemisi Metal İşçileridir”

Türkiye İşçi Hareketi'nin ve Dünya İşçi Hareketi'nin amiral gemisinin metal işçileri olduğunu ifade eden Arslan, “Metal işçilerinin liderlik yaptığı sendikal hareketler tarih boyu hep önde olmuşlardır. Hep liderlik yapmışlardır. O nedenle özellikle sendikamızın da Türkiye işçi hareketinde, metal iş kolunda liderliği hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

“Büyük Bir Gurur Yaşıyoruz”

Genel Başkan Yardımcımız ve Özçelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, metal işçilerinin ümidi olan Özçelik-İş Sendikasının Ankara’da 7 katlı ve 84 yataklı misafirhanesinin temelini atmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Böyle bir eseri üyelerimiz ve teşkilatımız bizlerden bekliyordu. Bugün büyük bir gururu yaşıyoruz. Bu tesisimizi bitirdikten sonra yeni hedeflere doğru Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında yürümeye hep beraber devam edeceğiz ”dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, çalışanlar ve üyeler için gerçekleştirilen tesisin büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek, “Ben tesisimizin öncelikle Özçelik-İş Sendikamızın üyelerine HAK-İŞ camiamızın üyelerine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazasız belasız bir an önce tesisin hayata geçirilmesini temenni ediyorum” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Av. Mehmet Ali Kayabaşı, metal iş kolunda çalışan işçilerin her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, “Yapılacak olan tesisin metal iş kolundaki üyelerimize ve Özçelik İş Sendikamız üyelerine hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, dualar okunarak misafirhanenin temelleri atıldı. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Mayıs 2023 14:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu