ETUC’TAN, TÜRKİYE İLE DEPREM DAYANIŞMASI DEKLARASYONU

24 Mayıs 2023 20:40, Haberler


ETUC’TAN, TÜRKİYE İLE DEPREM DAYANIŞMASI DEKLARASYONU

ETUC’un, 22-26 Mayıs 2023 tarihlerinde Almanya’nın Başkenti Berlin’de “İşçiler İçin Adil Bir Çözüme Hep Birlikte” Temasıyla gerçekleştirilen ETUC 15. Olağan Kongresinde, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu dört konfederasyon tarafından hazırlanan Türkiye ile deprem dayanışması deklarasyonu oylanarak kabul edildi.

ETUC Genel Kurulunda kabul edilen deklarasyonda şu görüşlere yer verildi:

“ETUC, depremin vurduğu Türkiye Halkına içten taziyelerini iletiyor. 6 Şubat 2023'te 9 saat arayla birbiri ardına yaşanan 2 depremin yol açtığı trajedi ve Türkiye'de yaklaşık 51.000 kişinin yaşamını yitirmesi ve kayıplarla sonuçlandı. Bu şehirlerde büyük çaplı bir yıkım da yaşandı.

Üst düzey bir ETUC heyeti, Türkiye'deki üye konfederasyonlarıyla ve halkla dayanışma göstermek için Ankara ve deprem bölgesinde bir heyet çalışması gerçekleştirdi. Heyet yıkımın ölçeğiyle şok oldu. Acil servis çalışanlarına, müdahale çalışmalarında ön saflarda yer alanlara, tüm işçilere ve depremlerin etkileriyle başa çıkmaya yardımcı olan gönüllülere şükranlarını ifade etti.

ETUC tüm dayanışma ve destek çabalarını selamlıyor ve yıkımı ortadan kaldırmak, evleri yeniden inşa etmek ve geçim kaynaklarını korumak için gerekli programların hızlıca yaşama geçirilmesi çağrısında bulunuyor.

ETUC, tüm ETUC ailesinden, özellikle depremden etkilenen alanlarda, insanların yaşamını kurtarmak, işlerine yeniden dönmelerine yönelik çaba sarf etmek ve rehabilitasyon çalışmaları yürütmek için çaba sarf eden Türkiye'deki üyelerine yönelik somut ve sürekli destek sunmaları çağrısında bulunur.

ETUC, ulusal ve uluslararası yetkililere ve finans kuruluşlarına şu çağrıda bulunur; bu kurum ve aktörlere sadece kısa ve orta vadeli ihtiyaçlara değil, aynı zamanda uzun vadeli ihtiyaçlara da dikkat ederek uygun hafifletici önlemleri almalıdır. Bu tür çabalara ek olarak, özellikle sendikaların katkıları alınarak ve ETUC prensipleri çerçevesinde işçi hakları ve faydalarını gözeterek sağlıklı bir yeniden yapılanma sağlanmalıdır. Ayrıca AB Komisyonuna da konuyla ilgili somut adımlar atması çağrısında bulunur.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

24 Mayıs 2023 20:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu