15 TEMMUZ’DA ŞEHİTLERİMİZİ MEZARLARI BAŞINDA DUALARLA ANDIK

15 Temmuz 2023 14:17, Haberler


15 TEMMUZ’DA ŞEHİTLERİMİZİ MEZARLARI BAŞINDA DUALARLA ANDIK 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. Yıldönümünde Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ile Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde düzenlenen anma programına katıldı. 

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Av. Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, genel merkez çalışanlarımız ve üyelerimiz katıldı. 


 “Vatan Milletin, İrade Milletin” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, FETÖ terör örgütünün düzenlediği hain saldırının yedinci yılına girildiğini hatırlatarak, “Bugün 15 Temmuz. Hain FETÖ örgütünün giriştiği darbe girişiminin yedinci yılındayız. Yedi yıldır, aksatmadan yürüttüğümüz 15 Temmuz’u “Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız” sloganımız ile bugün yine bir aradayız. Hain FETÖ terör örgütünün o kanlı, gerçekten teröristlerinin hedefi olmuş kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden toprağa düşmüş bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. 

“Halen Yapmamız Gerekenler Var” 

Uluslararası emperyalist güçlerin bir taşeronu ve bu taşeron marifetiyle ülkemizin bölünmek, parçalanmak istendiğini söyleyen Arslan, “Yargılamalar, tutuklamalar, hüküm giymeler ve kaçmalara rağmen halen bu örgüt devam ediyor. Bu örgütü tamamen etkisiz hale getirmek için yapmamız gerekenler var” açıklamasında bulundu. 

“365 Günü Aynı Hassasiyetle Geçirmeliyiz” 

Arslan, bu tür hain kalkışmalara karşı herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak “15 Temmuz’u sadece bir gün, sadece darbe girişimi münasebetiyle kaybettiklerimizin anıldığı, gazilerimizin anıldığı bir gün olmaktan öte bir anlamı var. 365 günü aynı hassasiyetle geçirmemiz gerekiyor” dedi. 

“Tarihi Bir Seçimi Geride Bıraktık” 

Arslan, 14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye’nin büyük bir seçimle karşı karşıya kaldığını  ve  hainlerin seçim döneminde ülkemiz üzerinde oynamak istedikleri oyunlara da dikkat çekerek, “Daha 14 Mayıs’ın üzerinden 1,5 ay geçti. 14 Mayıs öncesinde uluslararası emperyalist güçlerin ve onların taşeronlarının hangi hedefler için çalıştıklarını biliyoruz. Allah korusun 28 Mayıs’ta başka bir tablo olsaydı bugün bu toplantıyı burada yapamayacaktık. Bu ihanetin, bu hainliklerin canlı olduğunu biliyoruz. Cezaevlerinin boşaltılmak istendiği, yargılanmaların önünün kesilmek istendiğini, yurt dışına kaçan hainlerin yeniden ülkeye girmek için sıraya girdiklerini biliyoruz. Onun için ülkemizi yönetenler dahil, sivil toplum örgütleri ve sendikalar olarak sadece acılarımızı yüreğimize gömmekten öte sorumluluk almamız gerekiyor” hatırlatmasında bulundu. 

“Şehit Ailelerimizin ve Gazilerimizin Bizlerden Tek Bir İsteği Var” 

15 Temmuz öncesi hafta içerisinde şehit ve gazi yakınları ile bir araya geldiklerini ifade eden Arslan, “Şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizi yalnız bırakmamalıyız. Sadece 15 Temmuz’un yıldönümünde değil, sürekli onlarla dayanışma içerisinde olmalıyız. Biz bu haftayı şehit ailelerimizi ziyaret programı ile gerçekleştiriyoruz. Onların bizden tek istekleri var. Onlar “Bizleri unutmayın, şehitlerimizi unutmayın, bizlere selam verin bir çayımızı için, bizlerle dertleşin” diyorlar. Devletimiz imkanlarını seferber etti, Allah razı olsun. Biz onlarla gönül bağımızı kesmemiz gerekiyor. Daha fazla dayanışma içerisinde olmamız gerekiyor” dedi. 

“TÜRKSAT’ı Hainlere Teslim Etmediler” 

Şehitlerimizin hatıralarına bakıldığında tamamının aynı şuur, aynı teslimiyet, aynı irade ve aynı kararlılıkla darbecilerin üzerlerine yürüdüklerine şahit olduklarını belirten Arslan, “HAK-İŞ şehitlerimiz başta olmak üzere, Ahmet Özsoy, Ali Karslı kardeşlerimiz TÜRKSAT’ı hainlere bırakmamak için canlarını feda ettiler. TÜRKSAT’ın düşmesi Türkiye’nin düşmesiydi. Bu hainlere karşı göğsünü siper eden kardeşlerimize buradan bir kez daha rahmet diliyoruz. Hakan Gülşen, Mehmet Gülşen, Lütfi Gülşen kardeşlerimiz, görev yeri olmadığı halde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne gitmeyi kendilerine görev saydılar. Onları orada şehit verdik. Onların kanları yerde kalmayacak inşallah. Celalettin İbiş kardeşimiz, sendikamızın yönetim kurulu üyesi. Karapürçek’ten yola çıkarak Genelkurmay’a gelmesini kimse ona emretmedi. Genelkurmay önünde hainler tarafından şehit düştü. 252 şehidimizin her birinin hayatları benzer şekilde sona erdi. Bu şehitlerimize borcumuz var. Şehit ailelerimize, gazilerimize borcumuz var” diye konuştu. 

“Bu Hainler Halen Pişman Değiller” 

15 Temmuz yargılamalarında HAK-İŞ’in aktif olarak yer aldığını ve davaları takip ettiğini ifade eden Arslan, “Sincan’da nöbetler tuttuk. Sincan’daki tablo bizlere bir kez daha şunu gösteriyor. Bu hainler asla pişman değiller ve asla geri adım atmıyorlar ve vazgeçmiyorlar. Kin ve nefretle hazırlık yapıyorlar. Yargılamada şehit ailelerimizin yüzlerine bakarak sırıtanlar, alay edenler, dalga geçen bu hainlerin halen hesaplarının olduğunu unutmamalıyız. Merhamet edeceğiz diyerek, cezaevlerini boşaltacağız ve bunlara haklarını geri vereceğiz diyenlere karşı uyanık olalım. Bu hainlerin hesaplarını boşa çıkarmak bizlere düşüyor. Bunun için bizler Sincan yargılamalarında olan komedinin devletimizin, milletimizin adına yargılama yapan hakimlerin sabrına, sadakatine ve samimiyetine gerçekten güveniyoruz” diye konuştu. 

“Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Vebali Üzerimizde” 

15 Temmuz gecesinde 252 şehit, 2301 kişinin gazi olduğunu belirten Arslan, “Biz uyanık olmazsak, birileri oyunlarını tekrar sahneye koyacaktır, tuzaklarını yine tuzaklayıp yeniden önümüze koyacaklardır. 252 şehidimiz, 2301 gazimizin de vebali üzerimizdedir. Onların da adına bu mücadeleyi gerçekten bize düşen şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. HAK-İŞ olarak 26 gün süren demokrasi nöbetlerinde en önde yer aldık. 26 gün süreyle Türkiye’nin her bölgesinde bu terör örgütüne karşı teşkilatımızın, samimiyetle mücadelesini, milletimizle paylaştık. 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini altın harflerle milletimizin gönlüne yazmamız da gerekiyor” dedi. 

“Necip Milletimiz Kurtuluş Destanı Yazdı” 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de 15 Temmuz gecesi ülkemizde yaşanan kalkışmanın, milletimizin yüreğindeki imandan aldığı güçle darbe girişimini sabah güneşinin doğuşuyla birlikte akamete uğrattığını belirterek “Ülkemizde yaşadığımız çok üzücü bir günü ve onun sonrasında necip milletimizin gösterdiği direnişi anmak, gelecek kuşaklara aktarmak için buradayız. Öncelikle 15 Temmuz’da şehit, gazilerimiz ve bu mücadele içerisinde yer alan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum, Allah hepsinden razı olsun. Allah hepimize böyle günler yaşatmasın” dedi. 

“İnşallah Böyle Günler Bir Daha Yaşamayız” 

Tekin 15 Temmuz günü Türkiye’nin küresel sermayenin, uluslararası güçlerin sömürgesi haline getirmek isteyen bir yapı karşısında bir kurtuluş mücadelesi yürütüldüğünü ifade ederek, “Allah’ın yardımıyla birlikte o kötü süreci atlattık. Allah inşallah bizlere böyle günler yaşatmaz.  Cenab-ı Allah bizlere böyle bir felaketle karşı karşıya kaldığımızda 15 Temmuz’da olduğu gibi can siperane bir şekilde mücadele edecek nesiller yetiştirmeyi nasip eylesin. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bunu hedefledik, bu ülkenin birliğini, beraberliğini, bağımsızlığını, geleneklerini, adetlerini koruyacak ve yeri geldiğinde canı pahasına bunları savunacak bir kuşak, bir nesil yetiştirmeyi arzu ediyoruz” dedi. 

“Bu Topraklar Kolay Kazanılmadı” 

Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar yaptığı konuşmada, “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu topraklar kolay kazanılmadı, bu topraklarımız kolay vatan olmadı, bu topraklarda şehitlerimizin, gazilerimizin kanı var. Gazilerimizin hayalleri var. Yıllarca mücadele ettik, şehitler verdik, gaziler verdik ama bu vatanı hiçbir haine ve alçağa teslim etmedik. Büyük Türk milleti, vatanına, devletine, milletine bağlı bir millettir. Dolayısıyla bunu 15 Temmuz gecesi de bir kez daha gördük, o gün şehitlerimizin hatırasına, gazilerimizin hatırasına bu milletin canı pahasına nasıl sahip çıktığını bir kez daha yaşadık” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Başkan Yardımcılarımız 15 Temmuz şehitlerimizin kabirleri başında dualar ederek, karanfil bıraktılar. Şehit aileleri ile sohbet ederek bir kez daha başsağlığı dileğinde bulundular.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Karşıyaka Mezarlığı’ndan ayrılarak Ankara Bağlum Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz şehidimiz Ahmet Özsoy’un mezarı başında eşi Yasemin Özsoy ve ailesiyle birlikte dua ederek, mezarı başına karanfil bıraktılar.


15 Temmuz 2023 14:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu