FİLİSTİN HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

18 Temmuz 2023 15:53, Haberler


FİLİSTİN HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan katılımı ile Kayseri’de gerçekleştirilecek olan “Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız” toplantısına katılmak üzere Türkiye’de bulunan Filistin Heyeti 18 Temmuz 2023 tarihinde, HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcılarımız ile bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı’nın başkanlık ettiği toplantıya Filistin Büyükleçisi Dr. Faed Mustafa, Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Saeed Al-Tamimi, Genel Başkan Yardımcılarımız Devlet Sert, Halil Çukutli, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs'e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Filistin için Kampanyası Genel Koordinatörü ve Filistin Kurtuluş Örgütü İnsan Hakları Departmanı Genel Müdürü Qassem Awwad, Filistin İçin Kampanyası Medya Komitesi Başkanı Ali Centrisi, Akademik Komite Başkanı Ramzi Odeh ve uzmanlarımız katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, heyetin Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Cenin’de katil İsrail ordusu tarafından girişilmiş olunan kuşatma neticesinde hayatını kaybetmiş olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

HAK-İŞ ve Türk Halkı Olarak İlelebet Filistin’in Yanında Olacağız

Gerek HAK-İŞ olarak gerek Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı olarak, bu davada Filistin halkı ile birlikte olduğumuzu ifade eden Kayabaşı, uluslararası kamuoyunun insan hakları ihlali gerçekleştiren İsrail’e karşı takındığı sessiz tutumu eleştirdi. Kayabaşı,  “Gerek HAK-İŞ olarak gerek Türk Milleti olarak, tüm dünya sessiz kalsa da tüm dünya görmezden gelse de Filistin halkının ilelebet yanında olacağımızı, Filistin davasının HAK-İŞ’in davası, Türkiye’nin davası olduğunu ifade ediyoruz” dedi. Güçlünün değil haklının kazanacak olduğunu temellendiren bir inancımız olduğunu ifade eden Kayabaşı, Bu davada haklı olduğumuz muhakkak, bu davada da kazananın bizim olacağımızdan hiç şüphemiz yok. Filistin Kurtuluş Örgütünün girişmiş olduğu bütün işlerde muzafferiyetler ve muvaffakiyetler diliyorum. HAK-İŞ olarak her daim yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ülkemizin 28 mayısta tarihi bir seçimi atlattığını dile getiren Kayabaşı, “Belki Türkiye’deki seçim sonuçlarına en çok sevinen halk Filistin halkıdır diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın Davos’ta gerçekleştirdiği tarihi konuşmasındaki One Minute çıkışı, aslına bakarsanız Türk halkının Filistin davası ile alakalı tavrının bir göstergesidir” dedi. 

HAK-İŞ ile Tam Bir Ortaklık Oluşturmuş Durumdayız

Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa “Bizim HAK-İŞ ile çok önemli ilişkilerimiz var. Tam bir ortaklık oluşturmuş durumdayız. Buradan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi’ye ve tüm çalışanlara saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Biz kendileri ile birçok ilde Filistin için Kudüs için ve Mescid-i Aksa için faaliyet gerçekleştirdik” dedi.

Tamimi: “HAK-İŞ Sadece Türkiye’de Değil Tüm Dünyada Etkili”

Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed Saeed Al-Tamimi, Filistin’in işgal altında olduğunu, birçok vatandaşın şehit olduğunu ve Filistin’de Yahudileştirme faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren “Dünya çifte standartlı davranıyor. Konu Ukrayna olduğunda Avrupa ve ABD farklı davranıyor, suçlu İsrail olduğu zaman bu çifte standartlı dünya hiçbir şey yapmıyor ve durumu görmezden geliyor” dedi.

HAK-İŞ’in sadece Türkiye’de değil tüm dünyada etkili olduğu ve her zaman Filistin’in yanında olduğunu vurgulayan Tamimi, “Bizim sizlerden iki isteğimiz var. Filistin Devleti Birleşmiş Milletlerde gözlemci üye olarak yer alıyor. Talebimiz Filistin’in asil üye olarak yer almasıdır. İkinci isteğimiz, cani İsrail’in cinayetlerini tüm dünyaya duyurmak. Tüm dünyanın bunu bilmesi ve utanması gerekiyor. Mescid-i Aksa en fazla risk altında olan kutsalımızdır. İşgalciler her gün baskınlar düzenliyor. 1967 yılından itibaren buraların kendilerinin olduğunu ispatlamak için kazılar yapıyorlar. Ancak bugüne kadar hiçbir iz bulamadılar. Burası Müslümanların kutsalıdır. Başka hiçbir tarafın kutsalı değildir” dedi.

“Uluslararası Alanda Destekleyeceğinize Eminiz, Güveniyoruz”

HAK-İŞ’in sendikal yapısı ve örgütlülük kapasitesinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Tamimi, “HAK-İŞ adeta bir devlet kadar güçlü. Uluslararası alanda destekleyeceğinize eminiz, güveniyoruz. Allah sizlere bu konuda başarılar versin. Kutsal Filistin topraklarını ve davasını savunuyorsunuz. Tüm işgaller tarih boyunca var oldu ve bitti sadece Filistin toprakları halen işgal altındadır. Bizler topraklarımıza bağlıyız ve hiçbir zaman teslim olmayacağız ve gitmeyeceğiz. 1987 yılında intifada da 750 bin İsrailli gitti ve geri gelmedi. Çünkü onlar haksız yere bir toprağa geldiler. Onlar gelip gidicidir. Bizler topraklarımıza ve kutsallarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Sert: “Tarih Boyuncu Kudüs Müslümanlarındır ve Böyle Kalacak”

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, heyeti HAK-İŞ Konfederasyonunda ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Kudüs Heyetimizi saygı ile selamlıyorum. Sizler bu davanın en büyük savunucusu olarak önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Tarih boyuncu Kudüs Müslümanlarındır ve böyle kalacak. Bundan sonra da Müslümanların bir ülkesi olarak tarihe geçecektir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Filistin davasını savunuyor ve Filistin halkının haklı davasında yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Çukutli: “Türkiye ve Filistin’in Etle Tırnak Gibi”

Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Türkiye ve Filistin’in etle tırnak gibi olduğunu vurgularak, “Bizler tarihten gelen birlikteliğin uzantılarıyız, etle tırnak gibiyiz. Tarihte uzun yıllar devam eden bir birlikteliğimiz var. Bundan sonra da bütün varlığımızla, maddi ve manevi gücümüzle Filistin ile beraber olacağız. Filistin’in ülkemiz ve İslam dini için ne kadar önemli olduğunu bizler biliyor ve bu hassasiyetle çalışıyoruz. HAK-İŞ olarak, böyle bir girişimin içerisinde olmak, bizler için çok önemli ve kıymetli. Bundan sonraki süreçlerde de Konfederasyon olarak sizlerle birlikte Filistin’e destek olmaya devam edeceğiz. BM’de ve Türkiye’de basın yayın alanlarında nerede olursa olsun, mutlaka Filistin ile birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Tanrıverdi: “HAK-İŞ Ailesine Bir Onur Nişanı ve Geleceğe Yönelikte Bir Teşvik Madalyası”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs'e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Filistin davasına verdiği desteğe dikkat çekerek, “HAK-İŞ Konfederasyonu bu duygularla faaliyet gösteren bir işçi konfederasyonudur. Başta Genel Başkanımız Mahmut Arslan olmak üzere burada bulunan Başkan Yardımcılarımız ve Genel Sekreter arkadaşlarımızı kutlamak istiyorum. Filistin hassasiyetlerini Kudüs Komitesi bünyesinde bir kurum olarak oluşturdular ve önemli bir faaliyetin yapılmasına destek vermekteler” dedi. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a 2022 Yılında Filistin Devleti “Dostluk Yıldızı” nişanı verildiğini belirten Tanrıverdi, nişanın Filistin Büyükelçimiz Dr. Faed Mustafa tarafından bir törenle kendilerine takdim edildiğini, bunun HAK-İŞ ailesine bir onur nişanı olduğunu ve geleceğe yönelikte bir teşvik madalyası olduğunu vurguladı.

Tanrıverdi, 21 Aralık 2019 tarihinde Lady Of The Earth Vakfı tarafından kendisine “Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti” ödülü de verildiğini hatırlatarak, “Bizim için daha önemli olan Filistin’in özgürlüğüne bir an önce kavuşması, Mescidi Aksa’nın gözyaşının dinmesi ve Allah’ın rızasını kazanmaktır” dedi.

Akbulut: “Filistin Davamızda Her Daim Sizlerle Birlikte Olmaya Devam Edeceğiz”

Genel Sekreterimiz Eda Akbulut “Filistin, bizim için bir davadır. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın öncülüğünde yaptığımız bütün faaliyetlerde bizler somut bir şekilde her platformda ifade ediyoruz. Kudüs Komitemizin öncülüğünde yaptığımız programlarla da bu çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Filistin davamızda her daim sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda, Filistin için Kampanyası Genel Koordinatörü ve Filistin Kurtuluş Örgütü İnsan Hakları Departmanı Genel Müdürü Qassem Awwad, Filistin İçin Kampanyası Medya Komitesi Başkanı Ali Centrisi, Akademik Komite Başkanı Ramzi Odeh’de birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Toplantı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

18 Temmuz 2023 15:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu