ARSLAN, FİLİSTİN’Lİ SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

26 Temmuz 2023 22:30, Haberler


ARSLAN, FİLİSTİN’Lİ SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu PGFTU arasındaki ortak sendikal eğitim programı için Türkiye’de bulunan Filistinli sendikacı heyetle,  26 Temmuz 2023 tarihinde bir araya geldi.

Programa Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Shader Saed ve beraberindeki heyet katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ortak eğitim vesilesiyle iki konfederasyon arasındaki ilişkilerinin daha da artacağını belirterek, “Sizleri Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu ile HAK-İŞ arasında gerçekleşecek eğitim programında yararlı çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

Filistin’in Aksa’nın ve Kudüs’ün bizler için kutsal topraklar olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Arslan, “Bu kutsal ve mübarek topraklardan geldiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC’a bağlı Uluslararası Kamu Çalışanları Federasyonu’nun ekim ayında Cenevre’de kongresinin gerçekleşeceğini, kongrenin hazırlık toplantıları gerçekleşirken Hizmet-İş Sendikası olarak 4 karar tasarısı hazırladıklarını ve kararların kabul edildiğini belirten Arslan, “Bu kararlardan bir tanesi Filistin ile alakalıydı. Kongrede karar sahibi olarak Filistin ile ilgili benim 5 dakikalık bir konuşmam olacak. Bizim, bulunduğumuz her yerde, her toplantıda mutlaka Filistin konusu ana gündemimiz oldu ve onu her fırsatta dile getiriyoruz. Başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Shader Saed, eğitim programı vesilesiyle Türkiye’de bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek, eğitim programı sayesinde HAK-İŞ’in bilgi birikim ve deneyimlerinden önemli ölçüde faydalanacaklarını belirtti.

Saed, HAK-İŞ ve Mahmut Arslan’ın Filistin davası adına uzun bir geçmişi olduğunu belirterek  verdikleri destekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. HAK-İŞ heyetini de en kısa zamanda Kudüs’te görmekten mutluluk duyacağını vurgulayan Saed, “Kudüs’te tarihi bir toplantı gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Temmuz 2023 22:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu