ARSLAN, “FİLİSTİN'DE YAŞANILANLARI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

27 Temmuz 2023 15:22, Haberler


ARSLAN, “FİLİSTİN'DE YAŞANILANLARI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde Filistin'de olup bitenleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız anlayışı ile çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (PGFTU) 27 Temmuz 2023 tarihinde eğitim programında bir araya geldi. Eğitim programına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Shader Saed ve beraberindeki heyet, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin uzmanlarımız ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in Filistin konusundaki hassasiyetine dikkat çekerek, “Filistin'de olup bitenleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Mavi Marmara’yı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Oradaki şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz Cenin kampı başta olmak üzere Filistin'in bütün topraklarındaki katliamları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Mescidi Aksa'ya yapılan saldırıları, siyonist devletin hukuksuz bir şekilde uluslararası anlaşmaları yok sayarak yaptığı bütün saldırıları unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

“Zafer yakındır ve zafer inananlarındır”

Bütün Filistinli kardeşlerimize selam yollayan Genel Başkanımız Arslan, Filistin’de yaşanılanların dünyanın başka hiçbir yerinde yaşanmayan bir dram olduğunu ifade etti Arslan, “Onları dünyaya örnek olacak mücadelesini hem takdir ediyoruz hem de tebrik ediyoruz. Başka bir millet yoktur ki topraklarının büyük bir bölümü işgal edilmiş milletinin yüzde yetmişten fazlası mülteci durumuna düşmüş ve bütün dünyanın sessiz ve duyarsız kaldığı bir mücadeleyi tek başlarına yapma konusunda gerçekten Dünyaya örnek bir mücadele yapıyorlar. Filistinli kardeşlerimizin mücadelesini bir kez daha yürekten tebrik ediyoruz. Bu mücadelenin sonunun mutlaka barış ve zaferle sonuçlanacağına inanıyoruz. Zafer yakındır ve zafer inananlarındır” dedi.

“Filistin Mücadelesinde Tarihi Sorumluluklar Düşüyor”

Filistin mücadelesinde üzerimize tarihi sorumluluklar düştüğünün önemine değinen Arslan, sadece Müslüman olarak değil bütün insanlık için bu görevi yerine getirme konusunda HAK-İŞ’in sorumluluk almaya devam edeceğinin altını çizdi. Arslan, “İnsanlık adına sorumluluklarımız var. Bütün dünyanın gözü önünde yaşanan katliamlara ses çıkarmayanlar, görmezden gelenler, Duymazdan gelenlere sesimizi duyurmak, vahşeti onlara anlatmak ve onları insanlığa davet etmek için mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği tüm etkinlik, program ve kongrelerde Filistin konusuna ayrı bir başlık açtığını belirten Arslan, “Bütün bu iddialarımızın, hedeflerimizin gerçekleşmesi için birlikte çalışmamız gerekiyor. Bu birlikte çalışmayı en anlamlı kılan iki işçi örgütünün hem uluslararası alanda iş birliği yapması hem de ikili düzeyde iş birliği yaparak somut adımlar atması son derece önemli” diye konuştu.

“Filistin ve Kudüs’te Olup Bitenleri Tüm Dünya ile Paylaşıyoruz”

HAK-İŞ’in bir başka sorumluluğunun da Filistin ve Kudüs’te olup bitenleri tüm dünya ile paylaşmak olduğunu ifade eden Arslan, Shader Saed’in de Arap ITUC başkanlığı yaptığını aynı zamanda HAK-İŞ ve PGFTU’nun ITUC Asya Pasifik’te birlikte çalıştığını bu nedenle uluslararası alanda da Filistin davasına ilgiyi arttırmak konusunda yoğun çabalar gerçekleştirildiğini belirtti.

“Katil Netenyahu'yu Buradan Bir Kez Daha Lanetliyoruz”

Katil ve Siyonist İsrail devletinin Filistin’de Müslümanlara yönelik faşist tavrını devam ettirdiğini ve bu sabah Mescid-i Aksa’ya yeniden baskın düzenlediğini dile getiren Arslan, “Filistinli kardeşlerimizin kanları elinde olan bu katil Netenyahu'yu buradan bir kez daha lanetliyoruz. Onun hükümetinin Filistinli kardeşlerimize yaşattığı acıların, yaşattığı zorlukların farkındayız ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı bu noktada daha da arttırmamız gerekiyor” dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas'ın siyasi büro şefi Halit Meşal'in Cumhurbaşkanımızla birlikte yaptıkları toplantının önemine dikkat çeken Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bu misyonundan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

“Eğitim Programı ile Dayanışmamız Yeni Bir Aşamaya Taşındı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, gerçekleştirilen eğitim programı ile birlikte dayanışmanın yeni bir aşamaya taşındığını Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu ve bağlı sendikaları ile birlikte bu eğitim programının hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Arslan “Bugün bizim açımızdan da Filistin Sendikalar Federasyonu açısından da önemli bir aşamadayız. Uzun yıllardır birlikte çalıştığımız Filistin davasına birlikte destek ve omuz verdiğimiz Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı yeni bir aşamaya taşıdık. Filistin'in her bölgesinden sendika liderlerinin bu toplantıda bir arada olması bizim açımızdan da son derece kıymetli. Onun için değerli dostumuz kardeşimiz Shader Saed'e bu birlikteliği sağladığı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türkiye’yi Büyük Bir Kıskaç Altında Bırakmaya Çalışıyorlar

Türkiye’nin tarihinde olmadığı kadar büyük bir kıskaç altında bırakılmaya çalışıldığının altını çizen Arslan, “Son dönemde özellikle uluslararası sermayenin büyük bir baskısıyla emperyalist güçlerin Türkiye'nin istikametini değiştirme konusundaki tuzaklarıyla karşı karşıya kaldık. Bütün bu tuzakların 28 Mayıs'ta önemli ölçüde bertaraf edildiği bir Türkiye'desiniz” dedi.

Milletimiz Bütün Planları 28 Mayıs’ta Boşa Çıkardı

Teröristlerle iş birliği yaparak ülkemizin istikrarını ortadan kaldırmak isteyen dış güçlerin Türkiye’ye yönelik çeşitli hesaplarının hala devam ettiğine dikkat çeken Arslan, “Bütün bu hesapları milletimiz 28 Mayıs'ta boşa çıkardı, Ancak ağır sorumluluklarımız ve ağır sorunlarla da karşı karşıyayız. Özellikle ekonomik anlamda ciddi sorunlarımız, sıkıntılarımız, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi temel sorunlarla da uğraşıyoruz” dedi.

Arslan, HAK-İŞ’in bir taraftan Türkiye'ye yönelik bu tuzakların ortadan kaldırılması için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirirken bir taraftan da mensuplarının haklarını, onların ekonomik ve sosyal yönden gelişmelerini sağlamak için de mücadelesini sürdürdüğünü dile getirdi. Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu yeni kabinenin faaliyetlerini, çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Bu takibimiz esnasında yapılması gerekenleri hatırlatıyor, yapılmaması gerekenler konusunda da uyarı görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.

“HAK-İŞ, Hak Demek, Adalet Demektir”

Çalışma hayatındaki sorunların çözümü için HAK-İŞ’in her zaman politikalar ürettiğini belirten Arslan, Kamu Çerçeve Protokolü’ne belediyelerin dahil edilmesini mücadelesinin ve KÇP’nin Yüksek Hakem Kurulu’nda prensip kararı olarak kabul edilmesine yönelik yapılan engellemelerin ortadan kaldırılması için çabaların devam ettiğini vurguladı.

Öz Sağlık-İş Sendikamıza yönelik kayyım atanması konusundaki kararın Türkiye sendikal hareketine yönelik bir tavır olduğuna değinen Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikamıza kayyım atanması konusundaki kararları yakından takip ediyoruz ve bunu Türkiye sendikal hareketine yönelik bir tavır olarak görüyoruz” diye konuştu.

Tüm sorunları çözme konusunda adil hakkaniyetli bir yaklaşımın HAK-İŞ’in isminden de kaynaklı bir görev olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ, hak demek, adalet demektir. Adaletin olmadığı yerde zulüm olduğunun farkındayız. Onun için adaleti her alanda tesis etmek ücret adaletsizliği, vergi adaletsizliği bir kısım başka adaletsizliklerin de ortadan kaldırılması için HAK-İŞ sorumluluklarını yerine getirmek zorundadır. Onun için ülkemizin bütün bu yaşanan zorluklarının ortadan kaldırılması için çabamızı sürdüreceğiz. Bizim ülkemizin Cumhuriyetin 100. yılında, 100 yıllık Cumhuriyetimiz döneminde yaşadığımız zorlukların her birisinden daha da güçlenerek çıktığımızı biliyoruz. Son süreçte yaşadıklarımız özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşadığımız 6 Şubat büyük depremi, aradaki pandemi ve benzeri uluslararası komplolara rağmen bu toplum, bu millet ayağa kalkmasını bilmiştir” dedi.

Kayabaşı: “Filistin ve Kudüs Davası HAK-İŞ’in Kendi Öz Davası”

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Filistin ve Kudüs davasının hem Türk halkının hem de konfederasyonumuz HAK-İŞ’in kendi öz davası olarak kabul edildiğini belirterek, geçtiğimiz günlerde Cenin kentinde meydana gelmiş olan katil terörist İsrail devletinin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diledi.

Filistin ve Kudüs’ün ümmetin önceliği olan bir konu olduğunu vurgulayan Kayabaşı, “Filistin ve Kudüs gerçekten bizim önceliğimiz, ümmetin önceliği olması gereken bir husus. Üç İbrahimi din için kıymetli olmuş olan Kudüs davasının bizler Türk halkı olarak her daim yanında ve destekçisi olduk, destekçisi olmaya da devam edeceğiz. Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas arasında bir görüşme gerçekleşti. Görüşmenin neticesinde yapılmış olan açıklamaların hem dünyaya hem bölgemize çok ciddi mesajlar vermiş olduğunu düşünüyoruz. İnşallah birlikteliğimiz, beraber devam edecek. İnşallah Kudüs ve Filistin davasının peşinde olmaya hem Türk halkı olarak hem HAK-İŞ olarak devam edeceğiz” dedi.

Mustafa, “Filistin Halkı Yanında Yer Alanları Unutmayacaktır” 

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, HAK-İŞ’in ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Filistin davasına özel bir önem verdiğine dikkat çekerek, bu destekten dolayı Filistin halkı adına teşekkürlerini iletti. 

Mustafa, Filistin halkının gördüğü zulme karşı Türkiye'nin sessiz kalmadığını, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin'e desteğini her ortamda dile getirdiğini belirterek, Türkiye'yi “Filistin'in bir numaralı ortağı”, Filistin ve Türkiye’yi “iki ülke bir halk” olarak gördüklerini ifade etti. 

Mustafa, “Biz öyle bir halkı temsil ediyoruz ki hiçbir zaman teslim olmadık. Haklı mücadelemizde kardeş ve dostlarımızdan da destek bekliyoruz. HAK-İŞ’in bu konudaki desteğine de çok teşekkür ediyoruz. Filistin halkı yanında yer alanları da yaşananlara sessiz kalanları da sonsuza kadar unutmayacaktır. Biz Türkiye ile kıvanç duyuyoruz. Başarılarıyla gurur duyuyoruz” dedi. 

HAK-İŞ'e Teşekkür 

Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Genel Başkanı Shader Saed, eğitim programı vesilesiyle Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ'e destekleri için teşekkür etti. Saed, Filistin'de işgal devam ettiği sürece sosyal adalet ve diğer hakların sağlanmasının mümkün olmadığını belirtirken, “Biz bu topraklarda varlığımızı devam ettireceğiz. Netanyahu ne yaparsa yapsın varlığımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Saed "Biz bu gün burada işçilerin sorunlarını konuşmak için bulunuyoruz fakat Filistin'de işgal sürdüğü sürece sosyal adalet mümkün değil. Son şehidimiz 14 günlük bir bebek. İşgalci Siyonistler için Filistin halkını insanı olarak hiçbir değeri yok. Ben Başkan olarak sizi Filistin'e davet ediyorum yaşananları ve hangi şartlarda çalıştığımızı, yaşamaya çalıştığımızı gözünüzle görmeniz için. Topraklarımız işgal edildiği günden bu yana her şey işgalci İsrail kontrolünde. En kısa sürede Filistin'de bir toplantı düzenleyelim. Gelin görün ki uluslara arası seminerlerde konferanslarda Filistin'de neler yaşadığımızı hangi şartlarda çalıştığımızı duyuralım” dedi. 

HAK-İŞ’in Filistin davasına her zaman destek olduğunu belirten Saed, “Yalnız olmadığımızı bize her zaman destek olduğunuzu biliyoruz. Yaşasın Türkiye, yaşasın HAK-İŞ verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve sendikalarımız ile Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu arasında ikili işbirliği anlaşması imzalandı. 

Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (PGFTU) arasında eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitim Programında HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin, “Sendikal Hareket, Hedefler, Strateji, Sosyal Adalet, Demokrasi, Kültür-Medeniyet”, HAK-İŞ Hukuk Müşaviri Av. Hamdi Koçoğlu, “Toplu İş Hukuku, Toplu Sözleşme ve Müzakere Teknikleri,  İşyeri Uygulama Deneyimleri”, HAK-İŞ Endüstriyel İlişkiler Uzmanı Elif Yıldırım, “Sendikal Hareket, Hedefler, Strateji, Sosyal Adalet, Demokrasi, Kültür-Medeniyet” PGFTU Genel Sekreteri Sameh Jabari ise “Sendika: Yeni ve Etkin Sendikacılığı İnşa Etmek” konularında sunumlar gerçekleştirdiler. 

27 Temmuz 2023 15:22, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu