ARSLAN: “ENFLASYONLA MÜCADELE, MİLLİ BİR MÜCADELEDİR”

04 Eylül 2023 22:05, Haberler


ARSLAN: “ENFLASYONLA MÜCADELE, MİLLİ BİR MÜCADELEDİR”

Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle imzalanan toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Arslan, “Enflasyonla mücadele, milli bir mücadeledir. Enflasyonu makul noktalara çekemezsek, yaptığımız toplu iş sözleşmelerin bir süre sonra anlamını yitirdiğini görüyoruz. Bu tablonun değişmesi için hep birlikte, enflasyonla mücadeledeki kararlılığımızdan vazgeçmeden, ancak bu geçiş döneminde mümkün olduğu kadar ücretlileri, çalışanları da mağdur etmeden, adil ve hakkaniyetli bir paylaşımla bu süreci tamamlamamız gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanımızın ve hükümetin önceliğinin, enflasyonla mücadele olduğunu kaydeden Arslan, “Enflasyonla mücadele, milli bir mücadeledir. Kamuda çalışanlar, memurlar, emekliler, işçiler için imzaladığımız Kamu Çerçeve Protokolü, belediyelerimizde imzaladığımız toplu sözleşmeler ve ek protokollerle, enflasyonla mücadele içindeyiz. Enflasyonu makul noktalara çekemezsek yaptığımız toplu iş sözleşmelerinin bir anlamı kalmaz” şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Eylül 2023 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ve Öz Güven-Sen Sendikamız ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve 16 İlçe Belediyesi arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmeleri ve ek protokoller imza törenine katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen TİS imza törenine Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hizmet-iş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Tomarza Belediye Başkanı Davut Şahin, Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Felahiye Belediye Başkanı Vural Çoşkun, KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Yöneticileri, Şube ve İl Başkanları, belediyelerin yetkilileri, üyeler ve basın mensupları katıldı. 

Arslan: “Çabamız, İşçi-İşveren Arasında Uzlaşma ve Diyalog İnşa Etmek”

Törende konuşan Genel Başkanımız Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak çabamız, işçi-işveren, devlet-toplum ilişkileri arasında uzlaşma ve diyalog inşa etmeye çalışmamızdır” dedi.

Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çatışmayı, kavgayı, kavganın bizim önümüze koyduğu krizleri bu ülkenin yaşamaması için çaba sarf ediyoruz. O nedenle Türkiye’de endüstri ilişkiler sistemini, yani işçi-işveren ilişkilerini makul bir noktada, uzlaşmaya dayalı, diyalogu asla kesmeden, birbirimizi anlamaya çalışarak, birbirimizin ne demek istediğinin farkında olarak, ortak bir mücadelede tutmaya ihtiyacımız var.”

“Orta Vadeli Program Konusunda Toplumun Bütün Kesimlerini Ortak Bir Noktada Buluşturmamız Gerekiyor”

Orta vadeli program konusunda toplumun bütün kesimlerinin ortak bir noktada buluşturulması gerektiğini ve bu önerilerini, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile Sayın Maliye Bakanımıza da ifade ettiklerini belirten Arslan, “Eğer ortak noktada buluşabilirsek hepimiz ülkemiz adına, milletimiz adına, devletimiz adına fedakârlıkta uzlaşırsak, bu geçiş dönemini birlikte kısa zamanda tamamlarız. Türkiye olarak zorluklarla baş başa kalırsak ve mücadelede başarısız olursak yoksulluğun daha da arttığı, aynı zamanda üst gelir gruplarının gelirlerinin daha da yükseldiği bir dönem olursa bu, Türkiye için arzu etmediğimiz bir noktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefi, Türkiye’nin bugün içine düştüğü bu kriz döneminden süratle kurtulmasıdır. Çalışanlarıyla, çalıştıranlarıyla, memuruyla, işçisiyle, emeklisiyle, özel sektör çalışanıyla topyekûn millet olarak ayağa kalkmamızdır. Bunu birlikte başaracağız.”

“Sadece Kamuda Çalışan İşçiler Ele Alınırsa Geriye Kalan Milyonlara Haksızlık Edilmiş Olur”

Arslan, Türkiye’de 16 milyon işçinin çalıştığını, bunların ise sadece 2 milyon 200 bininin sendikalı olduğunu belirterek; “Bunların da 1 milyon civarında özellikle kamuda çalışan işçiler olduğunu düşünürsek, geriye kalan yaklaşık 13-14 milyon işçinin şartlarını da dikkate almamız gerekir. Asgari ücretle bile çalışamayan, asgari ücretle çalışırken yanına kaçak işçilerin getirildiği bir model de karşınızda duruyor. O zaman biz, ‘işçiler’ derken sadece kamuda çalışan işçileri; memurlar derken memurları ve memur emeklileriyle birlikte çalışanları bu noktada tutarsak, geriye kalan 12-13 milyona haksızlık etmiş oluruz” dedi.

“Ücretlerin Daha Da Arttırılması İçin Çabalarımızı Sürdüreceğiz”

İmzalanan sözleşmeler ve protokollerle Kayseri'de önemli bir eşiğin aşıldığını kaydeden Arslan, kadrolu işçilerin ücretlerinin 21 bin ve üzerinde, şirkette çalışanların ücretlerinin ise ikramiye hariç 18 bin civarında gerçekleşmesinin önemli bir artış olduğunu söyledi.

Temel tüketim maddeleri ve diğer giderlerdeki hızlı artışlardan dolayı, ücretlerdeki artışların sorunları çözmeye yetmediğini vurgulayan Arslan, ücretlerin daha da arttırılması konusundaki çabalarını devam ettireceklerini söyledi.

“Türkiye’nin barışı ve kardeşliği ekmeğimiz, aşımız ve geleceğimiz kadar önemlidir”

Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerin önemli olduğuna işaret eden Arslan, şöyle konuştu: “Türkiye’nin barışı ve kardeşliği bizim için ekmeğimiz, aşımız, geleceğimiz kadar önemlidir. O yüzden ülkemizin başarısı, kardeşliği, birlik ve bütünlüğü için gerektiğinde her türlü riski, her türlü sorumluluğu almak zorundayız. HAK-İŞ olarak, ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Kayseri’de de ilkemiz, birlikte çalışmak, birlikte başarmak ve geleceği birlikte inşa etmektir. Belediyelerimizin, sendikamızın, çalışanlarımızın desteğiyle bu birlikteliği geleceğe taşımamız gerekiyor. Mart ayında gerçekleşecek ve yine milletimizin, devletimizin ve ülkemizin geleceği için çok kritik bir dönem olan bu seçimlerde de millet iradesi ile milletin evlatlarının yeniden belediye başkanı seçildiği bir dönemi başarmak zorundayız.”

“Dengeyi Birlikte Oluşturmaya Çalışıyoruz”

Belediyelerin zor şartlar ve imkânsızlıklarına rağmen Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle imzalanan toplu iş sözleşmelerinde gelinen noktayı önemsediğini ifade eden Arslan, “Tabii ki gönlümüzden daha fazlası verilsin istiyoruz. Belediyelerimizin bu rakamlara gelirken ne kadar zorlandığını da biliyorum ama bütün bunlara rağmen bu şehre hizmet eden emekçilerimizin de derdine derman olmak durumundayız. Dengeyi birlikte oluşturmaya çalıyoruz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç: “Kayseri Emeğin Karşılığını da, Sermayenin Değerini de Bilir”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; “16 ilçe belediye başkanımızla el ele, gönül gönüle vermek suretiyle bütçesi bütçemiz, personeli personelimiz mantığı içerisinde imkânlarımızı hep beraber seferber ediyor, 1,5 milyon nüfuslu Kayseri’mizin güzel insanlarını bağrımıza basıyor, onlara layık olmaya çalışıyoruz. Kayseri, makarr-ı ulema, makarr-ı evliya diye bilinir, veliler ve âlimler şehridir, o açıdan emeğin karşılığını da bilir, sermayenin değerini de bilir, kimsesizin kimsesi olmayı da bilir” şeklinde konuştu.

İmkânları hep birlikte seferber ettiklerini vurgulayan Büyükkılıç, “Tek yumruk olmak suretiyle Kayseri’mizde güçlenerek, gelişerek, her alanda HAK-İŞ’imizin yer alması için de çaba gösterdik” dedi.

Gerçekleştirilen törende Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve HAK-İŞ Kayseri İl Başkanımız Serhat Çelik de bir selamlama konuşması yaptı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Eylül 2023 22:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu