ARSLAN, MISIR’LI SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

05 Eylül 2023 17:33, Haberler


ARSLAN, MISIRLI SENDİKACILARLA BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Eylül 2023 tarihinde Mısır Demir Yolları Çalışanları Sendikası (ETUF) Genel Başkanı Abdel Fatah Fekry Ahmed Abdel Kader ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. 

Ziyarete Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut ve uzmanlarımız ile Mısır heyetinden, Mohamed Gomaa Ali Awad, Magdy Wahib Khalifa Basaley, Mohsen Ezzat Taha Abou El Khir, Ibrahim El Sayed Ibrahim El Shimi, Mohamed Hassan Mohamed Khalifa katıldı.

HAK-İŞ ve ETUF Bölgesel Sorunların Çözümü Konusunda Mücadele Eden Önemli İki Partnerdir 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mısır Sendikalar Federasyonu (ETUF) ile HAK-İŞ’in emek hareketinin hakları için mücadele eden iki konfederasyon olduğunu söyledi. Arslan, ETUF ile HAK-İŞ’in hem bölgesel sorunların çözümü hem de iki ülkedeki işçilerin sorunlarının çözümü konusunda önemli iki partner olduğunu ifade etti. Arslan, HAK-İŞ’e bağlı sendikalar ile ETUF’a bağlı sendikaların ikili iş birliği anlaşmalarının önemine değinerek, anlaşmalar sayesinde sendikal alanda önemli çalışmaların gerçekleştirileceğini belirtti.

Filistin Konusunda Ortak Düşüncelere Sahibiz

Filistin konusunda iki konfederasyonun ortak düşünceleri olduğunu ifade eden Arslan, Filistin konusunda HAK-İŞ’in duyarlılığının üst düzeyde olduğunu belirtti. Arslan, “Filistin ve Kudüs konusundaki duyarlılığımızı da bu çerçevede tekrar ortaya çıkarma imkânımız olacak. Filistin işgal altında biliyorsunuz. Siyonist terör devleti İsrail'in işgalinin sona ermesi için, Gazze'deki ablukanın ortadan kaldırılması, Filistinli işçilerin özgürce hareket etmeleri, özgürce seyahat etmeleri ve başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için biz Filistinlilerle ortak mücadeleye devam edeceğiz. Mısırlı kardeşlerimizin de ETUF üyesi kardeşlerimizin de aynı duyguları paylaştığını biliyorum. Filistin konusunda da inşallah bundan sonra ortak bir çalışmayı sürdürelim” dedi.

Türkiye Çok Güçlü Bir Ülke

Mısır Demir Yolları Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdel Fatah Fekry Ahmed Abdel Kader, ETUF ile HAK-İŞ’in ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını belirtti. Mısır ve Türkiye’nin birbirine ihtiyacı olan iki ülke olduğunu vurgulayan Kader, “Mısır Ortadoğu’da çok güçlü bir ülke, Türkiye sadece Ortadoğu’da değil aynı zamanda Avrupa ve dünyada çok güçlü Müslüman bir ülke, Türkiye her geçen gün gelişiyor ve önemli adımlar gerçekleştiriyor. Bu durum sadece Mısır’ı değil tüm Arap ülkelerini ve İslam alemini sevindiriyor” dedi.

Filistin’i Hiçbir Zaman Yalnız Bırakmadık

Filistin davasının ETUF içinde çok önemli olduğunu belirten Kader, “Biz hem hükümet, hem sivil toplum hem de sendikalar olarak Filistin konusunu önceliğimiz haline getirdik. Bu konuyu gerçekten çok önemsiyoruz. Hiçbir zaman Filistin’i yalnız bırakmadık bırakmayacağız da, katıldığımız ve gerçekleştirdiğimiz tüm toplantılarda Filistin konusunda konuşmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

HAK-İŞ’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Kader, HAK-İŞ ile ortak çalışmalar gerçekleştirmekten, ikili işbirliği anlaşmaları imzalamaktan ve Türkiye de olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, ETUF heyetini HAK-İŞ’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtirken, ikili işbirliği anlaşmalarının arttırılarak çalışmaların sürdürüleceğinin altını çizdi.

Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, heyeti HAK-İŞ’te misafir etmenin çok kıymetli olduğunu vurguladı.

Ziyaret hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Eylül 2023 17:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu