MURAT ÜLKER, 48. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMIMIZA KATILDI

22 Ekim 2023 18:03, Haberler


MURAT ÜLKER, 48. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ PROGRAMIMIZA KATILDI

ÜLKER, TÜRKİYE YÜZYILINDA İŞİN GELECEĞİNİ ANLATTI

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü dolasıyla düzenlediğimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Sempozyumuna Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker katıldı.

Prof. Dr. Ali Atıf Bir moderatörlüğünde, “Türkiye Yüzyılında İşin Geleceği” özel oturumunda konuşmalarını gerçekleştiren Murat Ülker, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i Cumhuriyetin 100. Yılında gerçekleştirdiği program ve kuruluş yıldönümü dolayısıyla tebrik etti.

İşçi ve işveren ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Ülker, “İşçi işveren birbirinden ayrı değil, etle kemik gibi ikisi bir arada olduğu zaman değerli, işçi işveren olarak beraber olmamızın ortaya bir değer koymamızın kendi içinde önemli bir mantığı var” dedi.

Toplumda sendikaların önemli bir yeri olduğunun altı çizen Ülker, sendikal hayatın tarihinde birçok çatışma ve sıkıntılı süreçlerin yaşandığını ancak Sendikanın çalışma hayatı için uzlaştırıcı bir unsur olduğunu, bir noktada anlaşmanın, çalışmanın vazgeçilmezi olduğunu ifade etti.

Sendikaları toplumun temel taşı olarak nitelendiren Ülker, sendikalar ile işveren ve işçi arasında bir güven tesisinin olmazsa olmaz bir unsur olduğunu ifade etti.

Sendika dünya ahiret kardeşimdir betimlemesinde bulunan Ülker, Türkiye’de 80 binin üzerinde çalışanları olduğunu, sendikaların bu bütünsel sistemin çalıştırılmasında endüstriyel ilişkiler departmanı olarak görev yaptığını düşünerek sistemin inşa edildiğini belirtti.

Oturum sonunda Murat Ülker, Konfederasyonumuz tarafından Anadolu Ajansı Katkılarıyla hazırlanan “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Fotoğraf Sergisi”ni ziyaret etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2023 18:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu