HAK-İŞ’İN 48. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ YOĞUN KATILIMLA KUTLADIK

22 Ekim 2023 21:27, Haberler


HAK-İŞ’İN 48. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ 

YOĞUN KATILIMLA KUTLADIK
Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümünü yoğun katılımla kutladık. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 48. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerini başarı ile tamamlandığını belirterek, “Çok yorucu ve yoğun, aynı zamanda bereketli bir günü tamamlamış olduk. Konfederasyonumuzun 48. Yaş günü, Cumhuriyetimizin 100. Yaş günü kutlu olsun" dedi. 

HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümü yemeğine, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Halil Çukutli ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Kurucu Başkanlarımız, Sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, DSP Genel Başkan Yardımcısı Korel Karadağ, KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Ömer Günaydın, Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Denizli, HAK-İŞ İl Başkanlarımız, Şube Başkanları, Sendikalarımızın daimi komite başkanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı. 

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan yemek programımızda Protokol konuşmaları ve Siyasi Parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından selamlama konuşmaları gerçekleştirildi.

“Çok Bereketli Bir Yıldönümü Gerçekleştirdik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, iki gün süren HAK-İŞ Konfederasyonumuzun 48. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerini başarı ile tamamlandığını belirterek, “Çok yorucu ve yoğun, aynı zamanda bereketli bir günü tamamlamış olduk. Konfederasyonumuzun 48. Yaş günü, Cumhuriyetimizin 100. Yaş günü kutlu olsun. HAK-İŞ’in kuruluşundan itibaren kurucularımızdan başlayarak bugünlere kadar konfederasyonumuzun değişik kademelerinde görev alan ve hayatta olanlara rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin. Aramızda bulunamayıp ahirete irtihal eden kurucu başkanlarımızı, yöneticilerimizi bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

“Kurucu Başkanlarımıza Şükranlarımızı Sunuyoruz”

Arslan, Konfederasyonumuzun 48 yıllık sendikal hareketinde kurucu başkan olarak görev almış, rahatsızlığından dolayı etkinliklere katılamayan eski genel başkanlarımıza da geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Konfederasyonumuzun 48 yıllık tarihinde büyük emekleri olan, büyük fedakarlıklar yapan ama bugün bizimle beraber olamayan hasta oldukları için katılamayan Yasin Hatipoğlu ve Salim Uslu başkanımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” şeklinde konuştu.

“Türk Çalışma Hayatı Sempozyumumuzu Başarı İle Tamamladık”

48. Kuruluş Yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler konusunda bilgiler veren Arslan, “Önceki gün, Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu gerçekleştirdik. HAK-İŞ’in 48 yıllık yürüyüşünü, düzenlediğimiz basın toplantısında ifade ettik. Bugün de Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümü ve Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü dolayısıyla düzenlediğimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Çalışma Hayatı Sempozyumunda üç ayrı panel düzenledik” dedi.

“HAK-İŞ Akademisi Hayata Geçiyor”

Sendikal harekete yeni bir soluk getirmek için “HAK-İŞ Akademisi” projesini hayata geçirdikleri müjdesini veren Arslan, “HAK-İŞ Akademisini kurduk ve yüze yakın akademisyenimizi akademimize davet ettik. HAK-İŞ’in geleceği ile ilgili ve yapılması gereken faaliyetler ile ilgili hocalarımızdan destekler alacağız” dedi.

“Murat Ülker’e Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ediyoruz”

48. Kuruluş Yıldönümümüzde bizleri yalnız bırakmayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’e de teşekkürlerini ileten Genel Başkanımız Arslan, “Aramızda bulunan çok değerli Pladis ve Godiva Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker’in bizlere vermiş olduğu bir müjde vardı. Kendisine bir kez daha bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. HAK-İŞ Arama ve Kurtarma Umut Timimizin 7 ayrı bölgede 7 ayrı ekip kurulması için bizlere destek verecekler” ifadelerine yer verdi.

“Filistin’e Desteğimiz Sürecek”

Konuşmasında, Filistin’e yönelik  saldırılara da değinen Arslan, “Filistin dostu olarak, inançlı bir Müslüman olarak katliamları buradan bir kez daha eleştirdik. Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz. Özgür ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için desteklerimize devam edeceğiz. Yapılan soykırımın, katliamın inşallah hesabının sorulacağı bir dönemin başlangıcını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Filistin İçin Yardım Kampanyası Başlattık”

Filistin’e destek konusunda bir yardım kampanyası düzenlediklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak bir yardım kampanyasının öncülüğünü yapıyoruz. HAK-İŞ olarak ilk etapta 500 bin TL’lik bir yardım gerçekleştirdik. Bütün üyelerimizin bağış hesabına desteklerini bekliyoruz. Bu desteklerin gerçekten insanlığın unutulduğu, insan haklarının sadece güçlülerin hakları olarak önümüze konduğu, sessiz ve sağır insanlığa karşı vicdanımızı ve merhametimizi harekete geçirmeliyiz. Bu zorlu dönemde Filistinli kardeşlerimizle birlikte dayanışma içerisinde olmaya hepinizi davet ediyorum” hatırlatmasında bulundu.

“İlk Günkü Heyecanımızla Yeni Başarılara Yürüyoruz”

Konfederasyonumuzun kurulduğu günden bugüne kadar ilk günkü heyecanla yoluna devam ettiğini belirten Arslan, “İlk kuruluş bildirgemizde neler yazdıysak, 48 yılda aynı istikamette ve hedeflerle yürümeyle devam edeceğiz. Değişen şartlar dışında konfederasyonumuz ilk günkü heyecanla ve azimle, kararlılıkla yoluna devam edecek. Kişisel hesap yapmadan, şahsi çıkarlarını bir kenara koymuş, HAK-İŞ’e gönül vermiş herkesin bu mücadelesini yürekten tebrik ediyorum. HAK-İŞ’i geleceğe birlikte taşıyacağız” dedi.
“Kuruluş Yıldönümümüz Hayırlara Vesile Olsun”

48. Kuruluş Yıldönümünün HAK-İŞ camiasına ve sendikal harekete hayırlı olmasını dileyen Arslan, “Yönetim Kurulumuz olarak gelecek yıllarda yeni hedeflerimizi, başarılarımızı sizlerle paylaşmak üzere, 48. Kuruluş yıldönümümüzün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümünün hayırlı olmasını dileyerek, işçilerin haklarını savunmak konusunda önemli işlere imza atan konfederasyonumuza teşekkürlerini iletti.

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Korel Karadağ, HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak, bundan sonra gerçekleştirilecek çalışmalarda başarılar diledi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, HAK-İŞ’in 48. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak, Genel Başkanımızın gittiği bütün illerde şehit ve gazi ailelerini yalnız bırakmadığını, özverili çalışmalarına her daim şahit olduğunu bu konuda teşekkürlerini ilettiğini bildirdi. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliğini kabul eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan nezdinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve tüm sendikalarımıza canı gönülden teşekkürlerini sunan Aylar, “Ülkemiz var olsun daim olsun” dedi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2023 21:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu