ARSLAN, ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN'E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ HEYETİ İLE BİRARAYA GELDİ

31 Ekim 2023 09:27, Haberler


ARSLAN, ULUSLARARASI KUDÜS VE FİLİSTİN'E DESTEK SENDİKALAR BİRLİĞİ HEYETİ İLE BİRARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Ekim 2023 tarihinde, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Başkanı Sadik Dizeri ve beraberindeki heyet ile HAK-İŞ Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Ziyarette, Birlik Genel Koordinatörü Mohammed Atar, Genel Sekreter Yardımcısı Moin Naim, Birlik Müdürü Osman Hüseyin ve HAK-İŞ Uzmanlarımız  yer aldı.

Genel Başkanımız Arslan, Filistin’de ve özellikle Gazze’de yaşanan durumun bir katliam olduğunu ifade ederek,  Filistin’de yaşanan insanlık dışı uygulamanın son bulması için HAK-İŞ'in uluslararası alanda büyük çaba gösterdiğini ifade etti.

Arslan, sivil inisiyatifin harekete geçirilerek öncelikle insani yardımın Gazze’ye ulaştırılması konusunda bir çalışmanın yapıldığını, Mavi Marmara benzeri bir geminin Gazze’ye hareket etmesi için sivil toplum kuruluşları ile temasın devam ettiğini ifade etti.

Arslan, HAK-İŞ olarak bir yardım kampanyasının başlatıldığını, ilerleyen günlerde bunun kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Başkanı Sadik Dizeri, Filistin davasının sadece Filistinlilerin ve Arapların değil tüm Müslümanların ortak davası olduğunu ifade ederek, Gazze’de yaşanılanlara tüm dünyanın yüz çevirdiğine dikkat çekti. 

HAK-İŞ'e Filistin ve Gazze konusundaki hassasiyeti için teşşekürlerini sunan Dizeri, HAK-İŞ’in uluslararası arenada öncü bir aktör olduğunu, Gazze’de yaşanılanların dünyaya duyurulması noktasında destek talebini iletti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

31 Ekim 2023 09:27, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu