ARSLAN, ÖZÇELİK SENDİKAMIZIN BÜYÜK TEŞKİLAT BULUŞMASINA KATILDI

27 Ekim 2023 16:41, Haberler


ARSLAN, ÖZÇELİK SENDİKAMIZIN BÜYÜK TEŞKİLAT BULUŞMASINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Ekim 2023 tarihinde Özçelik-İş Sendikamız tarafından Antalya’da “Türkiye’nin Yeni Yüzyılına Hazırız” temasıyla gerçekleştirilen, Büyük Teşkilat Buluşması’na katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, Özçelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, Özçelik-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları ve Temsilcileri ile HAK-İŞ Antalya İl Başkanımız Muhammed Talha Kandil ve Özçelik-İş Sendikamızın üyeleri katıldı.

Genel Başkanımız, Arslan Özçelik-İş Sendikamızın Büyük Teşkilat Buluşmasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, Filistin konusu başta olmak üzere çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Genel Başkanımız Arslan, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlara minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Biz 48 yaş günümüzde konfederasyonumuzun yarım asra yaklaşan mücadelesinin tartışıldığı, konuşulduğu yaş günümüzde Cumhuriyetimizin de 100. Yılını kutlamış olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Yüksek Enflasyon Türkiye’nin Geleceğini Tehdit Ediyor

Enflasyonda gerçekleşen yüksek artışın en çok emekçi kesimi etkilediğini milli gelirden alınan payın büyük oranda azaldığını ifade eden Genel Başkanımız Arslan, yüksek enflasyon dönemlerinde işçilerin aldığı zamların çok kısa süre içerisinde geçersiz hale geldiğini, yüksek enflasyonun Türkiye’nin geleceğini de tehdit eden bir tehlike olduğunu vurguladı.

Özellikle enflasyonun yüksek seyrettiği kriz dönemlerinde vergi konusunda HAK-İŞ’in talebinin, emekçilerden alınan vergi oranının %10’a sabitlenmesi olduğunu ifade eden Arslan, ülkemizdeki vergi sisteminin köklü bir reform ile yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Engeller Kalkmalı

Ülkemizde sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılarak bir çok alanda başarı kazanılacağını belirten Arslan, örgütlenmenin olduğu yerlerde kayıt dışı istihdamın olmadığını bu durumun direkt olarak vergi ve benzeri gelirleri arttırdığını, örgütlü iş yerlerinde ölümlü iş kazalarının azaldığını ve son olarak örgütlü olunan iş yerlerinde gelir dağılımı adaletsizliğinin olmadığını dile getirdi.

Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerden biri olan zorunlu noter şartının kaldırılarak E-Devlet uygulamasına geçilmesinin önemine değinen Arslan, “Biz milletin iradesine inandığımız gibi işçinin iradesine de inandık. Güvendik ve ona saygı gösteriyoruz. Eğer işimizi yapmıyorsak sendikacılığımız beğenilmiyorsa bunun hesabını işçilerin bizden sorma hakkı var. Bu hakkını onlara sonuna kadar kullandırdığımız için bugün bir keza gerçekten büyük bir onur duyuyoruz. Büyük bir gurur duyuyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Arslan, mevcut kıdem tazminatı mevzuatının Türkiye işçi hareketi için yetersiz bir düzenleme olduğunu belirterek, hak edilen kıdem tazminatlarının büyük ölçüde alınamadığını söyledi.

Hiçbir Mevzuat Tabu Değil, Hiçbir Mevzuat Konuşulmaz, Tartışılmaz Değildir

Türkiye'de kıdem tazminatına erişimde çok ciddi zorluklar olduğunu ifade eden Arslan, milyonlarca insanın hakkının hukukunun zorla elinden aldığı bir sistemin tartışılarak çözülmesi gerektiğini, bütün çalışanların haklarının korunarak şartlara bağlı kalmaksızın kıdem tazminatına erişeceği bir modelin inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Arslan, "İstifa etsin ya da etmesin, herhangi bir gerekçeyle işten çıkarılsın ya da çıkarılmasın bütün işçilerin kıdem tazminatı haklarının korunması gerekiyor. Bunun bir düzenlemeyle yapılması mümkün" dedi.

Kıdem tazminatı konusunda engellerin ve istismarların ortadan kalktığı bir modele ihtiyacın olduğunu işaret eden Arslan, “Bunu gerçekleştirmek için de mevcut durumu tartışmaya konuşmaya hazırız. Hiçbir mevzuat tabu değil, hiçbir mevzuat konuşulmaz, tartışılmaz değildir” dedi.

HAK-İŞ’’in Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek “HAK Arama ve Kurtarma/Umut Timi”‘ni kurduğunu 6 Şubat depremleri başta olmak üzere arama ve kurtarma ekibimizin sahada büyük mücadele verdiğini hatırlatan Arslan, şimdi yeni bir aşamaya geçerek ekip sayısının arttırılacağını 7 bölgede tam donanımlı 7 ayrı ekibin Murat Ülker’in destekleri ile ciddi bir yatırım ile kurulma aşamasında olduğunun altını çizdi.

HAK-İŞ İcraat Olarak Önemli Hizmetleri Yerine Getiriyor

HAK-İŞ’in sadece sözle değil icraat olarak önemli hizmetleri yerine getirdiğini hatırlatan Arslan, 6 Şubat Depremlerinin hemen sonrasında HAK-İŞ’in bölgedeki üyelerine 260 Milyon liralık bir yardımı da gerçekleştirdiğini ifade etti.

Toplumun en ihmal edilmiş kesimi olan Ev İşçileri için bir kampanya başlatıldığının altını çizen Arslan, toplumun bütün kesimlerinin sesi olmak, onların yüreği olmak adına ev işçilerinin örgütlenmesi konusunda da HAK-İŞ’in büyük bir mücadeleyi başlattığını vurguladı.

HAK-İŞ Tarafından Emekli İşçiler İçin Sendika ve Dernek Kuruluyor

Genel Başkanımız Arslan, emekli olan işçiler için bir sendika ve derneğin kuruluşu için çalışmaların son aşamada olduğunun müjdesini verdi. Arslan, son EYT düzenlemesi ile 30 binin üzerindeki HAK-İŞ mensubunun emekli olduğunu bu alanda da HAK-İŞ olarak emekli işçilerin haklarının tüm platformlarda dile getirileceği bir yapının kurulduğunu ifade etti. Arslan, “Emekli işçilerimizin, üyelerimizin de haklarının bütün platformlarda gündeme getirileceği yeni bir adımı gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu konuda konfederasyonumuzun bilgisi dışında onayı dışında haberi olmadan adımızı taklit ederek kurulmuş bazı yapılara sakın ha itibar etmeyin. HAK-İŞ’in kendi ismini ve kendi mührünü taşıyan sendikasını ve derneğini inşallah hayata geçirmiş olacağız” dedi.

Filistin Bizim İçin Milli Bir Mesele

Arslan, “HAK-İŞ’in kuruluşundan itibaren Filistin bizim bir milli meselemizdir” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in 7 Ekim’in hemen akabinde bir dizi etkinlik yaptığının altını çizerek, Anıtpark’ta gerçekleştirilen ‘Soykırıma Hayır! Filistin’e Destek Siyonizme Lanet” mitingini örnek göstererek, 28 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Büyük İstanbul Mitingi’ne HAK-İŞ olarak destek verileceğini açıkladı. Türkiye’nin her yerinde yapılan eylem ve mitinglere tüm HAK-İŞ teşkilatı ve mensuplarının katılım gösterdiğini ifade eden Arslan, “Filistin davasını küçük yorumlara, küçük hesaplara kurban etmeden büyük fotoğrafa bakarak inisiyatif almamız gerekiyor” dedi.

Filistin’e destek vermek için tüm insani duyguların diri tutulup, sadece sözde değil eylemsel olarak da harekete geçme vakti olduğunu vurgulayan Arslan, HAK-İŞ’in bağış kampanyası düzenlemek üzere çalışma başlattığını 500 bin liralık bir destekle bu hareketin meşalesini yaktığını ifade etti.

Sivil İnisiyatif Olarak Hareket Geçme Vakti

Gazze’ye destek konusunda sivil inisiyatif olarak harekete geçerek insani yardım konusun da çalışmalar yapılmasının önemli olduğunu tüm dünyanın yaşanan bu insanlık dramına sırtını döndüğünü ifade eden Arslan, “bütün yeryüzündeki hükümetler, devletler susmuş ve seyrediyorlar. Biz bunu yapamayız. Biz bir şeyler yapmak zorundayız. Bizimse elimizde silahımız, topumuz, tankımız yok. HAK-İŞ olarak bizim bir sivil inisiyatifle insani bir yardım olarak yeniden harekete geçmemiz gerekiyor. Bunun için de görüşmeleri devam ettiriyoruz. Bir taraftan üzüleceğiz, hüzünleneceğiz. Gördüğümüz trajediler karşısında gözyaşlarımız akacak ama biz bununla yetinemeyiz. Oturup bir köşede ağlayamayız. Bir köşede beddua ederek sorumluluktan kurtulamayız bir şeyler yapmak gerekiyor” dedi.

Susma Değil, Haykırma Dönemindeyiz

HAK-İŞ olarak, Filistin davasına bütün gücümüzle destek vermenin zamanı olduğunu hatırlatan Arslan, bu konuda tarihin ve hakikatin gerçekleri unutmayacağını ifade etti. Arslan, “Bugünkü bu güç odakları sanıyor ki biz sussak herkes susacak, öyle değil. Biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa, hakikat susmayacak. Onun için arkadaşlar susma değil, haykırma dönemindeyiz. Hep beraber HAK-İŞ olarak Filistin davasına, bütün gücümüzle destek ve katkı vermemiz gerekiyor” dedi.

HAK-İŞ Filistin Mücadelesini Uluslararası Alana Taşıdı

HAK-İŞ’in Filistin mücadelesini uluslararası alana taşıdığını kaydeden Arslan, HAK-İŞ’in gerçekleştirilen son Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda Filistin ile ilgili bir sonuç bildirisinin oy birliği ile kabul edildiğini ve bildirinin bütün uluslararası sendikal harekete ulaştırıldığını ifade etti.

Arslan, 30 milyon çalışanı temsil eden Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu'nun (PSI) Cenevre’de gerçekleştirilen 31. Dünya Kongresi’nde Hizmet-İş Sendikamız ve HAK-İŞ olarak Filistin ile ilgili bir kararın da kabul ettirildiğini belirterek, “HAK-İŞ aynı zamanda uluslararası sendikal hareketin etkin güçlü bir ortağı olarak buralarda da Filistin davasını beraber yürütüyor” dedi.

Bu Güçlü Dayanışmayı Bundan Sonra Da Sonuna Kadar Taşımamız Gerekiyor

HAK-İŞ ve Özçelik-İş Sendikası arasındaki ilişkilerin Genel Başkan Yunus Değirmenci dönemi ile birlikte tarihindeki en ileri ortaklık ve en ileri dayanışma noktasında olduğunu ifade eden Arslan, “Elbette ki hakkı ve adaleti de gözetmemiz gerekiyor. Bu birlikteliğimizin ortaya çıkmasında elbette ki HAK-İŞ olarak bize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Ama aynı zamanda Özçelik-İş Sendikamızın HAK-İŞ ile olan ilişkilerinin bu noktaya gelmesinde sendikamızın başta Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve bütün ekibin çok büyük katkıları var. Bu birlikteliği bu güçlü dayanışmayı bundan sonra da sonuna kadar taşımamız gerekiyor” dedi.

Özçelik-İş Sendikamız ve Yönetimine Teşekkür Ediyorum

Arslan, “Bütün sendikalarımızla olduğu gibi Özçelik-İş sendikamızla da HAK-İŞ arasındaki bu dayanışmanın, bu birlikteliğin bu gerçekten ortak hareket etme anlayışının daha da güçlenerek devam etmesini istiyoruz. Diğer arkadaşlarım bütün bu süreçlerde ve bundan sonrası için de gerçekten Özçelik- İş sendikamıza, konfederasyonumuzla ilgili Yunus bey şunu yapacağımız dediğimizde hayır dediğini duymadık. İkinci dönemdir, beraber çalışıyoruz. Eğer HAK-İŞ davasının HAK-İŞ mücadelesinin bir ihtiyacı varsa bütün sendikalarımızın sorumlulukları olduğu gibi Özçelik-İş sendikamızın da sorumluluğu var. Ama bu sorumluluğun da ötesine geçip bize ne görev düşerse yaparız diyen bir Özçelik-İş sendikası yönetim var. Bu yönetimi bir kez daha kutlamak istiyorum. Teşekkür ediyorum. Biz aslında bu anlayışla güçlüyüz” dedi.

Değirmenci: “HAK-İŞ’in Varlığı Güç, Güven ve Huzur Demektir”

Genel Başkan Yardımcımız ve Özçelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, HAK-İŞ’in varlığının güç, güven ve huzur demek olduğunu anımsatarak, “Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in güçlü ve sonsuz desteğiyle, devletimizden ve işverenlerden tüm talep ve beklentilerimizi, daha yüksek sesle isteyebiliyoruz. HAK-İŞ’in varlığı, bizlere güç, güven ve huzur vermektedir. HAK-İŞ, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın keskin zekası, bilgi ve tecrübesi, engin liderliği ve dur durak bilmeyen çalışma aşkıyla, bambaşka bir boyuta taşınmıştır. HAK-İŞ, artık sadece HAK-İŞ değildir” dedi.

“HAK-İŞ, Umuttur, HAK-İŞ Aydınlık Yarınlardır”

HAK-İŞ’in sadece HAK-İŞ üyelerinin değil tüm emekçilerin güvencesi olduğunun altını çizen Değirmenci, “Bugün geldiğimiz noktada, HAK-İŞ, sadece HAK-İŞ üyelerinin değil, tüm emekçilerin güvencesidir. Nerde bir haksızlık, eksiklik, yanlışlık varsa, HAK-İŞ’in merhamet eli oradadır. HAK-İŞ, sadece ülkemizdeki değil, tüm dünyadaki mağdur ve mazlumların gür sesidir. Bir bakarsınız, HAK-İŞ bir metal işçisinin veya bir belediye çalışanın gönlünde, bir bakarsınız, Afrika’daki, Filistin’deki bir yetimin kırgın yüreğindedir. HAK-İŞ, umuttur, HAK-İŞ aydınlık yarınlardır. HAK-İŞ, Mahmut Arslan’ın liderliğinde, işçisinden emeklisine, dünya mazlumundan, mağduruna varana kadar, artık herkesin HAK-İŞ’idir. Özçelik-İş Sendikası, bir evladın babasına olan bağlılığı gibi her zaman HAK-İŞ’in emrindedir. Özçelik-İş, HAK-İŞ’in bu kutlu yolculuğundaki en önemli ordusudur. Özçelik-İş’in her derdinde, ağrısında, sızısında HAK-İŞ ve Mahmut Arslan vardır. Bu cesur yürekler Özçelik-İş’te olduğu sürece, Özçelik-İş de, HAK-İŞ’in ve onun lideri Mahmut Arslan’ın sağındadır” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Ekim 2023 16:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu