ARSLAN, GAZİANTEP'TE SOSYAL HAYATA DÖNÜŞ PROJESİ TOPLANTISINA KATILDI

06 Kasım 2023 14:30, Haberler


ARSLAN, GAZİANTEP'TE SOSYAL HAYATA DÖNÜŞ PROJESİ TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 6 Kasım 2023 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın Psiko-Sosyal Destek Platformu tarafından ‘Sosyal Hayata Dönüş Projesi’ kapsamında Gaziantep’te gerçekleştirilen programda depremzede üyelerimizle bir araya geldi. 

Programa Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver, Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Alıcı, Hizmet-İş Sendikamızın Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, Psiko-Sosyal Destek Platformu Koordinatörü ve Davranış Bilimleri Uzmanı Umay Ceren Doğan, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Merkez Gençlik Komite Başkanı Şifa Zeynep Kaya, Hizmet-İş Psiko-Sosyal Destek Platformu’nda çalışan psikologlar, üyeler ve aileler katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin, bölgede, Türklerin Anadolu’ya geldiği zamandan bu yana yaşanan en büyük ve ardışık deprem felâketi olduğunu vurgulayarak, deprem ve benzeri felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni etti.

HAK-İŞ Konfederasyonumuzun HAK Arama-Kurtarma Umut Timinin depremin hemen ardından bölgeye sevk edildiğini ve timlerimizin pek çok canı enkazdan sağ kurtardığını aktaran Arslan, “Bir taraftan AB Karma İstişare Komitesi (KİK) olarak, diğer taraftan da AFAD ile koordineli bir şekilde ve HAK-İŞ olarak ayrıca deprem bölgesine yardım paketleri ulaştırmaya devam ettik. HAK-İŞ olarak, 15 milyon TL’lik bir yardım yaptık. Hizmet-İş Sendikamız ayrıca bölgedeki üyelerimiz için 2 bin 500 TL’lik bir bağışta bulundu” ifadelerine yer verdi.

“6 Şubat depremini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” 

Enkazdan çıkarılan bir vatandaşımızın ‘Çok şükür ben şu an ölmedim, kurtuldum. Ama biz asıl unutulursak ölürüz’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Arslan, “Bölgenin unutulmaması gerekiyor. Biz, ‘6 Şubat depremini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız’ mottomuzla hareket ediyoruz” dedi.

Arslan, depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

“Psiko-Sosyal Destek Platformu’muz ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz”

Arslan, “Depremden dolayı travma yaşayanlara yardımcı olmak amacıyla oluşturduğumuz Hizmet-İş Psiko-Sosyal Destek Platformumuz, 9 aylık faaliyet sürecindeki terapi seanslarını yüz yüze de gerçekleştirilmek için bölgede programlar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz haftalarda İskenderun’daydık, bugün Gaziantep’teyiz, yarın Kahramanmaraş’ta olacağız. Bu çalışmalar, bizim sendikal mücadelenin dışında insani duyarlılık ve hassasiyetle yürüttüğümüz çalışmalardır. Bu açıdan Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimizi görüyoruz" dedi.  

“Filistin’deki Katliamlara Duyarsız Davranamayız”

Arslan, Filistin’de yaşanan drama da dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Dün Bosna Hersek’te yapılan katliamlara karşı nasıl direnmişsek, Suriye’deki savaş sonucunda o savaştan kaçan insanlara, Irak’taki Amerikan saldırılarından sonra ülkemize sığınanlara nasıl kucak açmışsak; Arakan’da, Afganistan’da, Somali’de yine Afrika’nın değişik bölgelerinde katliamlara karşı direnmişsek bugün Filistin’deki katliamlara karşı duyarsız davranamayız.”

“Filistin için yoğun çaba harcıyoruz”

Filistinlilere yönelik devlet destekli katliamlara karşı kamuoyu oluşturmak için yoğun bir diplomasi yürüttüklerini kaydeden Arslan, “Hem uluslararası sendikal hareketi bilgilendirmek, hem Türkiye’deki sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek, hem de yeni inisiyatifler geliştirmek için yoğun bir çaba harcıyoruz” dedi.

Filistin’e yardım ulaştırabilmek için HAK-İŞ Olağanüstü Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirdiklerini de aktaran Arslan; “Toplantıda sendikalarımızın destekleriyle Gazze’ye ve Filistin’e yaklaşık 15 milyon TL’lik bir maddi destek sağladık. Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın bütün üyelerinden başlattığımız bağış kampanyasına katkı ve destek vermelerini talep ediyoruz” dedi.

Arslan, “Eğer biz bu Siyonist anlayışa ‘dur’ diyemezsek, biliniz ki bizim topraklarımız için de bunların hedefleri ve gelecekle ilgili planları var. O nedenle bu mücadele, aynı zamanda kendi ülkemizin güvenliğini ve toprak bütünlüğünü savunma mücadelesidir. O nedenle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en net şekilde katliamlara ‘dur’ demek için mücadele ediyor. Biz de bu çabalarımızı sürdüreceğiz.”

“Dünya’nın Nasıl Bir Çifte Standart İçinde Olduğunu Hepiniz Görüyorsunuz”

İsveç’te terörist örgütlerin her gün Türkiye ve İslam aleyhine Kuran-ı Kerim’lerin yakılmasına ve İslam’a her türlü küfürlerin yapılmasına, teröristlerin desteklenmesine sesini çıkarmayanlar, Almanya’da, Fransa’da Filistin bayrağını taşımayı bile suç sayıyorlar” diyen Arslan, dünyadaki İslâmofobi konusuna da değindi.  Arslan, “Dünyanın nasıl bir çifte standart içinde olduğunu hepiniz görüyorsunuz. Bu, ikiyüzlü ve sahtekâr Batı’nın bize gösterdiği gerçek yüzüdür. Bunlar demokrasiyide insan haklarınıda, hukukuda sadece kendileri için istiyorlar. Hâlâ Filistin de olup bitenlere sessiz kalanlara ve Filistin’de olanları İsrail’in kendi güvenliğini sağlama hakkı olarak görenlere yazıklar olsun. Onlar sussa biz susmayacağız. Biz susmadığımız sürece de inşallah insanlık vicdanı susmayacak ve o kan gölünde terörist, Siyonist devleti boğulacak.”

Programda ayrıca; HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanımız Halil İbrahim Tanrıöver, Hizmet-İş Sendikamızın Gaziantep 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Alıcı da bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. 

Konuşmaların ardından Psiko-Sosyal Destek Platformu Koordinatörü ve Davranış Bilimleri Uzmanı Ceren Doğan, interaktif iletişim teknikleriyle, iş ve aile yaşamının uyumlandırılmasına yönelik ihtiyaç analizi gerçekleştirdi.

Psikolojik Danışman Öznur Akgümüş ile Klinik Psikolog Funda Karadoğan, “Afet ve Travma Sonrası İyileşme”, Psikolog Gamzegül Erilli ile Klinik Psikolog Ceren Naz Şenaydın Bulduklar “Psikolojik Sağlamlığın Devamlılığı” konularında sunum yaptılar.

Programda ayrıca üyelerin çocuklarıyla Hizmet-İş Sendikamızın Genel Merkez Gençlik Komitesi Başkanı Şifa Zeynep Kaya “Çizim Atölyesi”, Genel Merkez Personeli Bengül Ünal ise “Hareket Atölyesi” isimli sosyal aktivitelerde bulundular.

Program psikolog ve psikolojik danışmanları, üyeler ve aileleriyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmesiyle tamamlandı.


HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Kasım 2023 14:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu