ARSLAN, ÖZ GIDA-İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULU'NA KATILDI

08 Kasım 2023 13:25, Haberler


ARSLAN, ÖZ GIDA-İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULU'NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Gıda-İş Sendikamızın 7 Kasım 2023 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımızın yanı sıra Öz Gıda-İş Sendikamızın Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Öz Gıda-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ, Adnan Gürsoy, Şube Başkanları ile Bölge Temsilcileri katıldı.

Arslan’dan Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Öz Gıda-İş Sendikamızın HAK-İŞ'in kurucu ve kesintisiz temsil edilen tek sendikası olduğunu ifade eden Arslan, "Bugün Öz Gıda-İş Sendikası Türkiye'nin Gıda İş Kolunda en büyük sendikası haline geldiyse bunda bu yönetimin büyük payı var. Ama bunlar yeterli değil daha da iyi yerlere gelmeli, hedefimizi büyütmeliyiz. Sendikacılık fedakârlık ve mücadele ister, şimdi her zamankinden daha çok koşma zamanı, mücadele, azim ve inançla sendikal örgütlenme çalışmalarını sürdürmeliyiz. HAK-İŞ ve Öz Gıda-İş olarak hepimize görevler düşüyor. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz devam ettirelim" dedi.

Başta örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması olmak üzere çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Arslan, diğer konfederasyonlarla ortak bir çalışma yürütüldüğünü, çalışma tamamlandıktan sonra Çalışma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanımıza sunulacağını ifade etti.

Çukutli, "HAK-İŞ’in Deneyimlerinden Faydalanmak İstiyoruz”

Öz Gıda-İş Sendikamızın Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli Genel Başkanımız Mahmut Arslan'a, Başkanlar Kuruluna katılımında dolayı teşekkür ederek Öz Gıda-İş Sendikamızın emekçilerin hak ve hukukunu koruyan bir emek örgütü olduğunu belirtti. Çukutli, Başkanlar Kurulu toplantısının Öz Gıda İş'e, ülkemize, milletimize ve emek hareketine hayırlar getirmesini diledi.

Uluslararası alanda yapılan iş birliği çalışmaları ve proje uygulamaları ile Öz Gıda-İş sendikamızın dünyadaki sendikal gündemi de yakından takip ettiğini belirten Çukutli, "Hem IUF üyelik başvurumuz hem de Balkan ülkelerindeki sendikalarla yapacağımız ortak projelerde Hak-İş'in deneyiminden faydalanmak istiyoruz, desteğini ve katkılarını bekliyoruz" dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Kasım 2023 13:25, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu