ARSLAN : “FİLİSTİN’DE SAVAŞ DEĞİL KATLİAM VAR, OTURUP SEYREDEMEYİZ”

08 Kasım 2023 22:13, Haberler


ARSLAN : “FİLİSTİN’DE SAVAŞ DEĞİL KATLİAM VAR, OTURUP SEYREDEMEYİZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistin’de savaş değil katliam var, oturup seyredemeyiz; bir şeyler yapmak zorundayız” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Ekim 2023 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamızın Çanakkale ve Denizli Şubeleri ile Isparta İl Başkanlığını kapsayan şube ve il yöneticileri, işyeri sendika temsilcileri ve komite başkanlarına yönelik olarak Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Bölgesel Eğitim Programına katıldı.

Eğitim Programına Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keskin ve İdris Ersoy, HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Denizli İl Başkanımız ve Şube Başkanı Sezai Söylemez, Hizmet-İş Sendikamızın Afyonkarahisar Şube Başkanı Kemal Erkuş, Isparta İl Başkanı Caner Macit, şube başkan yardımcıları, komite başkanları, iş yeri sendika temsilcileri ile genel merkez uzmanları katıldı.

Arslan’dan Filistin’e Destek Kampanyasına Davet

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ olarak Filistin için yapabileceklerinin mücadelesini verdiklerini söyledi.

Arslan, “7 Ekim’den bu yana sürdürülen katliamlar neticesinde 4 binden fazla çocuk ve 2 binden fazla kadın katledildi, katliamlar aralıksız sürüyor ve dünya seyrediyor. Biz, seyredemeyiz. Zalimlere teslim olup onların zulmüne rıza gösteremeyiz. Filistin’in yanındayız, Filistinli kardeşlerimiz için yapabileceklerimizin mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in, bağlı sendikalarıyla birlikte ilk etapta 15 milyon TL yardımda bulunduğunu açıklayan Arslan, tüm teşkilat mensuplarımızı ve üyelerimizi, HAK-İŞ tarafından başlatılan ‘Filistin için Haydi HAK-İŞ, Filistin’in Yaralarını Birlikte Saralım, Sen de Bağış Yap, Filistin’e Yardım Elini Uzat’ Kampanyasına katılmaya davet etti. 

“Bağışın Miktarı Değil, Niyetimiz ve Tarafımız Önemli” 

Arslan, “Gazze halkı günlerdir aç-susuz, ilaç ve her türlü insani yardımdan mahrum bırakılıyor. Burada bağışın miktarı değil, niyetimiz ve tarafımız önemlidir. Siyonist devletin karşısında, Filistin’in yanında olduğumuzu bu yardım kampanyamızla da göstereceğiz” dedi. 

“Ev İşçilerine Sahip Çıkmalıyız” 

Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın geçmiş yıllarda kapıcılar, geçici işçiler ve taşeron şirket işçileri için verdiği mücadeleyi bugün ev işçileri için verdiğini ve çalışmalarını yoğunlaştırarak artırdığını söyledi.  Arslan, “Biz, dünyadaki tüm mazlumlara borçlu olduğunu hisseden bir emek örgütüyüz. Görev tanımlarında olmasa da pek çok iş yaptırılan, her türlü istismara ve emek sömürüsüne maruz kalıp bir de ücretlerini alamayan ev işçilerine sahip çıkmamız gerektiğini inanıyoruz. Sıfırdan başladığımız ev işçilerini örgütleme kampanyamız neticesinde bugün 4 bine yakın üyeye yaklaştık. Kısa zamanda ulaştığımız bu başarıyı önemsiyorum” dedi. 

“Kimseye İnandıramadığımız Şeyi İnanarak Başardık” 

Kamuda taşeron işçiliğe karşı verilen mücadeleyi, “Kimseye inandıramadığımız şeyi inanarak başardık” şeklinde yorumlayan Arslan, “Birçok belediyede kadrolu arkadaşlarımızın sosyal haklarını, ücretlerini yakaladık. İlave Tediye ile ilgili de çalışma ve görüşmelerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi. 

“Kamu Çerçeve Protokolü’nün Belediyelerde de Uygulanmasını İstiyoruz” 

Kamu Çerçeve Protokolü’nün belediyelerde ve bağlı şirketlerinde uygulanması için kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti: “Kamu Çerçeve Protokolü’ne ‘KİT’lerde çalışan ve kadro alamayan işçilerin kadrolarının verilmesi için yasal düzenleme yapılması’ ve ‘Belediye şirketlerinde çalışan işçilerin 6772 sayılı kanuna göre 52 günlük ilave tediyenin koyulması’ diye maddeler koyduk. Kamu çerçeve protokolünün belediyelerde uygulanması yönündeki gerekli alt yapıyı da oluşturduk. Biz inandığımız doğrular etrafında bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İmzaladığımız hususların yerine getirilmesini istiyoruz. İnandığımız doğrular etrafında bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. 

“Vergi İndirimini Gündeme Getiren Tek Emek Örgütüyüz” 

“HAK-İŞ olarak son 5 yıldır tüm etkinliklerimizde vergi konusunu gündeme getiren tek örgütüz” diye konuşan Arslan, kriz dönemi bitene kadar kira yardımlarında olduğu gibi vergide de sınırlandırma yapılması ve Türkiye krizi atlatana kadar verginin yüzde 10 ile sınırlandırılmasını önerdiklerini söyledi. 

HAK-İŞ Akademisi’nin vergi üzerine teknik bir çalışma yaptığı bilgisini veren Arslan, 100 civarında akademisyen tarafından sürdürülen çalışma tamamlandığında emekçilerin de talepleriyle birlikte, bir rapor halinde Hükümete sunacaklarını söyledi. 

Toplantıda, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Keskin ve İdris Ersoy da bir konuşma yaptı. Çeşitli sunumlar gerçekleştirilen toplantıda,  Bucak Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan da zaman yönetimiyle ilgili bir sunum yaptı.

Eğitim programı sınav ve sertifika töreninin ardından son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Kasım 2023 22:13, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu