ATUC 14. İCRA KURULU TOPLANTISINA KATILDIK

14 Kasım 2023 10:32, Haberler


ATUC 14. İCRA KURULU TOPLANTISINA KATILDIK

ITUC’a bağlı Arap Sendikalar Konfederasyonu’nun (ATUC) 10-12 Kasım 2023 tarihlerinde Tunus’ta gerçekleştirilen 14. İcra Kurulu Toplantısı’na Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen HAK-İŞ Filistin ve Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi katıldı. Toplantıda Tanrıverdi’ye Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmed Halfaya eşlik etti.

Tanrıverdi, Gazze’de dünyanın gözleri önünde insanlığın yok edilerek vahşet işlendiğini, soykırım gerçekleştirildiği ve hatta ikinci bir Holokost yaşandığını ifade etti. Tanrıverdi, Filistin’in yaşlı, kadın, çocuk, bebek ve engelli ayırt etmeden dünyaca yasaklanmış fosfor bombaları ile vurulduğunu, gerçekleştirilen saldırının bir savaş suçu olduğunu, bunun bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı. Tanrıverdi, katliamın durdurulmaması halinde sadece bölgede değil tüm dünyada barış, huzur ve güvenlikten bahsedilemeyeceğini belirterek,  uluslararası toplumu duyarlı davranmaya davet etti.

29 Kasım tarihinin BM tarafından belirlenmiş Filistin’le Uluslararası Dayanışma Günü olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, bu yıl özellikle Filistin’i desteklemek ve Gazze’de akan kanın durdurulması için ITUC üyesi tüm kuruluşlarla birlikte dünyanın farklı meydanlarında soykırıma hayır sesinin duyurulması gerektiğini belirtti.

Filistin’e sadece eylemlerle destek olmanın yeterli olmayacağının altını çizen Tanrıverdi, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in tüm üye sendikaları ile birlikte bir bağış kampanyası başlattığını, gerçekleştirilen kampanyanın tüm dünyaya örnek olarak harekete geçme zamanı olduğunu ifade etti.

Tanrıverdi, ITUC’un tüm üye kuruluşlarına yazı yazarak, benzer kampanyaların başlatılması konusunda teşvik edici olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Kasım 2023 10:32, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu