SERT, ARNAVUTLUK-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN GEÇMİŞİ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ KONFERANSINA KATILDI

16 Kasım 2023 16:51, Haberler


SERT, ARNAVUTLUK-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN GEÇMİŞİ, BUGÜNÜ VE GELECEĞİ KONFERANSINA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, 15-16 Kasım 2023 tarihlerinde Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Arnavutluk-Türkiye ilişkilerin 100. yılı münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçiliği himayesinde, Alsar Vakfı organizasyonuyla gerçekleştirilen “Arnavutluk-Türkiye İlişkilerinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği’’ konulu uluslararası bilimsel sempozyuma katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert’e Türk Dünyası Komite Başkanımız Mehmet Fatih Bakırtaş ve Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Yıldız eşlik etti.

Genel Başkan Yardımcımız Sert, konfederasyonumuz HAK-İŞ’in tüm platformlarda Filistin’in yanında olduğunu hatırlatarak, Filistin’de, Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde Siyonist devlet İsrail tarafından gerçekleştirilen katliamı, çoluk çocuk demeden tüm sivillere uygulanan soykırımı şiddetle kınadı. Sert, Filistin ve Kudüs’ün kırmızı çizgimiz olduğunu ifade ederek, Filistin halkının ve Gazzelilerin uğradığı bu katliam ve soykırım karşısında HAK-İŞ'in Filistin halkının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

HAK-İŞ'in Gazze’de yaşanılan soykırıma hiçbir zaman sessiz kalamayacağının altını çizen Sert, bu konuda sorumluluk alan Konfederasyonumuzun, tüm teşkilatı ile birlikte Gazze’ye ulaştırmak üzere yardım kampanyası başlattığını ifade etti. 

Uluslararası toplumun Gazze özelinde Filistin’de yaşanılanlara gözlerini yumduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Sert, uluslararası toplumu bu davranışlarından dolayı kınadığını söyledi.  Sert, işgalci İsrail’in, uluslararası hukuk önünde, gerçekleştirdiği terör eylemlerinin hesabının en ağır şekilde sorulması gerektiğini belirterek, “BM başta olmak üzere, uluslararası kuruluşları, İslam İşbirliği Teşkilatını, bölge ülkelerini ve insan hakları kuruluşlarını, Siyonist İsrail Devleti’nin Başkanı Netenyahu ve yöneticilerinin Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesinde yargılanması için harekete geçmeye, katliamları durdurmak için acilen İsrail’e her türlü müeyyidenin uygulanması için çaba göstermeye davet ediyoruz” dedi.

Tarihsel anlamda dost ve kardeş ülke Arnavutluk’un tüm kurumları ile HAK-İŞ’in ortak faaliyetler yürüttüğünü, özellikle sendikal anlamda yakın işbirliklerin artan bir ivme ile sürdüğünü dile getiren Sert, “Sendikal anlamda ilk olarak 90’ların ortalarında başlayan ikili ilişkilerimiz her geçen gün artarak devam etmiştir. Hem konfederasyonumuz HAK-İŞ’in hem de bağlı sendikalarının devam eden bu ilişkileri günümüzde salt bir tecrübe paylaşımını aşmış, artık bölgesel projeler yapabilir kapasiteye ulaşmıştır. Bu gelişmeleri sevinçle karşılıyoruz. Sizlerin de aynı duyguları paylaştığını biliyoruz” dedi.

İki önemli ülkenin tarihi ve kültürel bağları düşünüldüğünde gelinen seviyenin, mevcut potansiyelin gerisinde olduğunu ifade eden Sert, Osmanlı Vakıf Sistemi’nin en güzel örneklerinden olan ALSAR vakfının, iki ülkenin sivil toplum kuruluşları arasındaki ilişkilerde bu anlamda önemli görevler üstlendiğinin altını çizdi.  

Arnavutluk ve Türkiye ilişkilerinin 100. yılında gerçekleştirilen sempozyumun kıymetinin büyük olduğunu ifade eden Sert, “100 yıllık Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin ortak paydalarımız çerçevesinde nice yüzyıllara damgasını vurmasını diliyor, sempozyumun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Sempozyum çerçevesinde Arnavutluk’ta bulunan Genel Başkan Yardımcımız Sert, BSPSH ve KSSH Konfederasyon başkanları ve yöneticileriyle de bir araya geldi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Kasım 2023 16:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu