ARSLAN, OATUU 12. OLAĞAN GENEL KURULU ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA KATILDI

17 Kasım 2023 14:10, Haberler


ARSLAN, OATUU 12. OLAĞAN GENEL KURULU ÖN HAZIRLIK ÇALIŞMALARINA KATILDI 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14-16 Kasım 2023 tarihleri arasında Cezayir’de düzenlenen ve gözlemci statüsü sıfatıyla Afrika Sendikalar Birliği Örgütü'nün (OATUU) "Afrika’da İş Alanındaki Değişiklikler ve Yeni Zorluklarla Yüzleşmek için Sendikaların Rolünün Güçlendirilmesi” temalı 12. Olağan Genel Kurul ön çalışmalarına katıldı. 

Arslan, Genel Kurul çalışmalarına başarılar dileyerek, HAK-İŞ olarak Afrika’daki bütün konfederasyonlarla işbirliği içerisinde olduğumuzu, birçok ortak proje ve eğitim programı düzenlediğimizi ve ikili işbirliği çerçevesinde genç sendikacılara staj imkanı verdiğimizi ifade etti. 

OATUU Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, "Son yıllarda Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve sendikal düzeyde çok önemli adımlar attığının farkındayız" dedi. Arezki, HAK-İŞ’e, Afrika’daki sendikalarla yürüttüğü çalışmalardan dolayı, tüm Afrika sendikaları ve çalışanları adına teşekkürlerini sundu. 

Arslan ve Arezki, her alanda ikili işbirliğimizi daha da geliştirmek adına yeni ortak adımlar atılacaklarını ifade ederken, "Filistin’de gerçekleşmekte olan Siyonist terör devletinin katliamlarını durdurması konusunda tüm gücümüzü kullanacağımızı ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" dediler.

Arslan, Cezayir İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UGTA) Genel Sekreteri Amar Takdjout ile bir araya geldi. 

Arslan, Türkiye-Cezayir ilişkilerinin ortak tarihi geçmişe dayanan dostluk ve kardeşlik bağları üzerine tesis edildiğini belirterek, sendikalar arasındaki işbirliğin artmasının iki ülke halkının da  yararına olacağını ifade etti. 

Amar Takdjout, HAK-İŞ'in Afrika kıtasında tüm sendikalar ile kurduğu yakın ve samimi işbirliğini takdir ettiğini ifade etti. Filistin adına yapılan destek çalışmaları ve özellikle yardım kampanyasının örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Amar Takdjout, benzer bir kampanyayı Cezayir’de yapacağını dile getirdi. Amar Takdjout, yardımların Filistin’e ulaştırılması konusunda önümüzdeki günlerde birlikte koordineli bir şekilde hareket edeceklerini de söyledi.

Arslan, OATUU Genel Kuruluna katılan, başta SWTUF olmak üzere birçok Afrika ve Arap işçi konfederasyonların temsilcileri ile ikili temaslarda da bulundu. 

SWTUF Genel Başkanı Yusuf Abdul-kerim, HAK-İŞ’in SWTUF'un kapanma sürecinde karşılaştığı zorluklarla baş etmek ve yeniden faaliyete geçmesi için vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. 

Abdul-kerim, Filistin davası çözülene kadar birlikte mücadele etmek konusunda her zaman hazır olduklarını vurguladı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Kasım 2023 14:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu