HAK-İŞ'TEN FİLİSTİNLİ ŞEHİTLER ANISINA HATIRA ORMANI

29 Kasım 2023 14:03, Haberler


HAK-İŞ'TEN FİLİSTİNLİ ŞEHİTLER ANISINA HATIRA ORMANI

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Filistinli şehitler anısına HAK-İŞ Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan diktik.  

Etkinliğe Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sendikalarımızın Kudüs Komitesi temsilcileri, 81 İlden gelen HAK-İŞ İl Başkanlarımız, Genel Merkez çalışanlarımız ve basın mensupları katıldı. 

“250 Fidan Şehitlerimiz Anısına Toprakla Buluştu” 

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na Gazze’de şehit olan 250 kişinin adlarına fidan dikimi gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan, “Bugün 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü için buradayız. Dünya Filistin Günü’nün BM tarafından ilan edilmesi 1978 yılıdır. Ancak esas garabet 1947 yılında Filistin’in bölündüğü gündür. BM ne yazık ki galip devletler ve emperyalistler üzerinden Filistin topraklarını 1947’de ikiye böldüler. Aradan 32 yıl geçtikten sonra 29 Kasım’ı Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak, güya Filistinlilerin gönlünü almak için yaptılar. Burada bile bir ihanet ve iki yüzlülük var” diye konuştu. 

“En Sert Tepkiyi HAK-İŞ Ortaya Koydu” 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Kasım 2022 tarihinde Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle “Filistin Davasını Destekleyen Türk Şahıslar” ödül töreninde, kendilerine Filistin Devleti “Dostluk Yıldızı” nişanı takdim edildiğini anımsatarak, HAK-İŞ’in Filistin davasına verdigi desteğe dikkat çektiler.  Arslan, son bir yılda ve özellikle de 7 Ekim’den bu yana Filistin’de vahşetin ve savaşın daha da artarak devam ettiğini belirtti. Arslan, “İsrail devletinin katil Amerika'nın da desteğiyle Filistin'de, Gazze'de yaşattığı katliamı hep beraber görüyoruz. HAK-İŞ alarak bu katliamlara karşı en sert tepkilerimiz ortaya koyduk” dedi.

“Dünya Emek Hareketine Çağrıda Bulunduk” 

7 Ekim saldırıları sonrasında, Mısır ve Ürdün’de büyük etkinlikler gerçekleştirmek için dünya emek hareketine çağrıda bulunduklarını hatırlatan Arslan, “Tunus'ta, Cezayir'de İsviçre'de Cenevre'de en son Bangkok’ta, bu konuyu uluslararası sendikal hareketin önüne koyduk ve insanlığa ayağa kalkmasını söyledik. Ne yazık ki HAK-İŞ olarak, yalnız kaldık. Ancak Bugünde bundan sonrada Filistin ile ilgili etkinliklerimizi ve Filistinli kardeşlerimiz ile dayanışmamızı devam ettireceğiz” şeklinde konuştu. 

“ABD Büyükelçiliği’ne Siyah Çelenk Bıraktık” 

25 Kasım’da Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Filistinli kadınlarla dayanışmamızı göstermek amacıyla Ankara’da yürüyüş gerçekleştirip ABD Büyükelçiliği’ne siyah çelenk koyduklarını söyleyen Arslan, bundan sonraki tüm özel günlerde Filistin’i anmaya devam edeceğiz dedi. Arslan, “29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’nde Filistin'de hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimiz adına hatıra ormanımızda fidan dikme töreni gerçekleştiriyoruz. Bu fidan dikme töreni sembolik bir törendir. Bugün bu alanda her bir şehidimiz adına fidanlar dikilmeye devam edecek. Uluslararası sendikal hareketten ülkemize gelen misafirimiz olan herkese bu ormanda bir fidan diktireceğiz. Filistinli şehit kardeşlerimiz için bugün 250 fidanı toprakla buluşturacağız ve şehitlerimizin isimlerini de fidanlara vereceğiz” dedi. 

Amerika ve İsrail Hesap Verecek 

Katil Amerika ve onun işbirlikçisi Siyonist İsrail’in Filistin’de yaptıklarının hesaplarını vereceklerini hatırlatan Arslan, “Ne emperyalist Amerika'ya ne katil İsrail'e bundan sonra rahat yok. Onlar hesabını verecekler. Katil Netenyahu mutlaka uluslararası mahkemelerde yargılanacak. Katil Amerika bu yaptıklarının hesabını insanlığa verecek. Buna inanıyoruz. Çünkü zulüm ebedi değildir. Zalimlerin sonu mutlaka hüsrandır” ifadelerine yer verdi. 

“Bütün Mazlumlara Borcumuz Var” 

Bütün mazlumların HAK-İŞ’ten alacakları olduğunu hatırlatan Arslan, “HAK-İŞ olarak ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarına borcumuz var. Borcumuzu ödeyeceğiz ödemek için mücadele edeceğiz” dedi. 

Faed Mustafa: "Gazze’de Savaş Değil, Katliam Var"

Ankara Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, “HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle bu etkinliği düzenlediği için teşekkür etmek istiyorum. Gazze’de katliam oluyor. Gazze’de binlerce insanımız hem şehit oldu, hem yaralandı. Şehitlerimiz için dikilen fidanlar büyüyecek ve gelecek nesiller bunu anlatacak. Siyasi ve dini haklarımızı koruyacağız ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. İsrail bizi asla korkutamayacak ve bizler dimdik duracağız. Topraklarımızda sabredeceğiz ve inşallah zafer bizim olacak. Yaşasın Filistin, Yaşasın Filistin Türkiye dostluğu” şeklinde konuştu. 

Tanrıverdi: "Bugün Vahşete Dur Demek İçin Buradayız"

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi “Bugün dayanışmamızı ve Filistin’deki vahşeti ortaya koymak, katliama ve insanlık vahşetine dur demek için buradayız. Hem çalışanlar hem de Türk milleti ve devleti olarak Filistin’den yana olduğumuzu ortaya koyuyoruz. Bugün Gazze’de, Batı Şeria’da ve Filistin genelinde şehit olan kardeşlerimiz için her birinin adına orman oluşturuyoruz. Onların adına fidanlar dikeceğiz. Onların anısını ve ismini yaşatacağız” dedi. 

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından HAK-İŞ Konfederasyonumuz Kudüs Komitesi Filistin/Gazze Şehitleri Hatıra Ormanı’na 250 şehidimiz anısına fidan dikildi ve fidanlara şehitlerimizin isimleri asıldı.

29 Kasım 2023 14:03, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu