ONBİNLER TEK YÜREK OLDU, KOCAELİ’DEN FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

16 Aralık 2023 15:19, Haberler


ONBİNLER TEK YÜREK OLDU, KOCAELİ’DEN FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından Kocaeli’de “Susma Haykır, Özgür Filistin İçin Direnişe Katıl” temasıyla 16 Aralık 2023 tarihinde Filistin’e destek yürüyüşü ve ardından Miting gerçekleştirdik. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in koordinasyonunda gerçekleştirilen ve yoğun yağmur altında gerçekleştirilen mitingde onbinlerce katılımcı, “Filistin’e Özgürlük” için haykırdı. 


Yüyürüş ve Mitinge Genel Başkanımız Mahmut Arslan, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Filistin’e Destek Yürüyüşü Tertip Heyet Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ Kocaeli İl Başkanımız Muharrem Subaşı, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız, Memur-Sen İl Başkanı Şahin Yaşlık,  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Tavus, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Muhammet Hanifi Akbulut, Üye Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Filistin’e Destek Platformu üyesi STK’ların yöneticileri, üyelerimiz, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Olumsuz hava koşullarına rağmen, Kocaeli Fevziye Camii önünde Filistin ve Türk Bayrakları ile toplanan Filistin sevdalısı on binlerce kişi, “Kocaeli’den Gazze'ye Bin Selam, Gazzeye Selam Direnişe Devam, Katil ABD Filistin’den Defol, Kocaeli Burada Gazze İçin Kıyamda, Dur De Dur De İsrail'e Dur De” sloganları eşliğinde sel oldu Anıt Park’a aktı.

“Onbinler Filistin İçin Yürüdü”

Anıtpark’ta gerçekleştirilen Mitingde Genel Başkanımız Arslan, katil ve Siyonist İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de büyük bir katliam gerçekleştirdiğini ve bu katliam karşısında mazlumların sesini duyurmak, Filistin’le birlikteliğimizi milyonlara haykırmak, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha perçinlemek için Kocaeli’de büyük bir yürüyüş düzenlendiğini ifade etti.

“Filistin’e Selam Olsun”

Arslan, yağmurlu bir günde toplanan on binlere seslenerek, “Bu mübarek günde,  rahmetin bol olduğu günde, bizlerle beraber oldunuz, yağmur-çamur demediniz, kış-kıyamet demediniz bizlerle birlikte yürüdünüz. Allah sizlerden razı olsun. Bugün yeryüzünün bütün meydanlarında, derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, mezhebi farklı ama vicdanları ortak bütün insanlığa, bütün meydanlara buradan selam olsun” diye konuştu.

“Özgürlük Savaşı’nı Buradan Selamlıyoruz”

7 Ekim’den bu yana Siyonist İsrail’in Filistin’de başlattığı soykırıma aralıksız devam ettiğini hatırlatan Arslan, “7 Ekim’den bu tarafa Gazze’de yaşanan katliamlarda mağdur ve mazlum duruma düşen Gazzeli kardeşlerimizin direnişini, mücadelesini, özgürlük savaşını buradan selamlıyoruz. Onlara da selam olsun. Yürekleri yanık anaların, mazlum yavruların, gerçekten içi kan ağlayan babaların, yaşlıların, sivillerin ve onların yaşadıklarını buradan kez daha anlıyor, onlara selam gönderiyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, gazilerimize şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.

“75 Yıldır Filistin Zulüm Görüyor”

Filistin’deki zulmün 75 yıldır devam ettiğini belirten Arslan, “7 Ekim’i milat olarak görenler yanlış görüyor. Aslında Filistin’de işgal 75 yıldır devam ediyor. Bu işgali tezgâhlayanlar, bu işgale göz yumanlar, bunu planlayanlara lanet olsun. Onları bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

“Katil İsrail Filistin’den Defol”

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun Filistin davasının en büyük savunucusu olduğunu ifade eden Arslan, hem ulusal hem uluslararası arenada özgür Filistin devleti kurulana kadar Filistin’e destek olacağımızı belirtti. Arslan: “Ülkemin her köşesinde, katil İsrail’e karşı dayanışmamızı, kardeşliğimizi, birlikteliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Sadece ağıt yakarak değil, hakaret ederek değil, bir şeyler yapma zamanı. Filistin Yardım Kampanyamıza daha çok destek olalım” hatırlatmasında bulundu.

“Yeryüzünü Zalimlere Dar Edeceğiz”

Uluslararası sendikal hareketi Gazze ve Filistin için harekete geçirdiklerini söyleyen Arslan, “HAK-İŞ olarak uluslararası sendikal harekete çağrıda bulunduk. Dünyanın her köşesindeki sendikacı kardeşlerimiz artık yönlerini Kudüs’e, Gazze’ye çevirdiler. Bütün yeryüzünün sokaklarını, meydanlarını, zalimlere dar edecekler. Ey Amerika, ey İsrail biz sizi tanıyoruz. Dün ne yaptığınızı biliyoruz, bugün ne yaptığınızı biliyoruz, Ey ABD, ey Arap Birliği, ey İslam İşbirliği Teşkilatı, ey Avrupa Birliği, siz sussanız da biz susmayacağız. Biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa, hakikat susmayacak” diye konuştu.

“Vahşete Karşı Bir Direniş Ortaya Koyduk”

Türkiye’nin Filistin konusundaki hassasiyetlerini hatırlatan Arslan, “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimiz, ülkemiz ve bütün sivil toplum örgütleriyle bu yaşanan vahşete karşı dimdik bir direniş ortaya koyduk. Ancak bu yetmez, daha fazlasını yapmalıyız. Daha fazlasını yapabiliriz. Biz biliyoruz ki, yapma imkânımız var, yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz. Biz biliyoruz ki Cemil Meriç’in ifadesiyle, ‘Eğer bir zulüm varsa, zulme karşı tarafsız olmak, namussuzluktur’ Biz namusumuza sahip çıkacağız, iffetimize sahip çıkacağız. Bu zalimleri kazdıkları çukura inşallah dökeceğiz, gömeceğiz inşallah” dedi.

Filistin’e Selam Direnişe Devam

Kocaeli halkının, HAK-İŞ’in çağrısına büyük bir destek verdiğini belirten Arslan, onbinlerce kişinin yağmur altında yürüyüşe katıldığını hatırlatarak, “Bu meydandan bütün yeryüzündeki mazlumlara selam olsun. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumları bizden alacaklıdır. Başkenti Kudüs olan, özgür ve bağımsız Filistin devleti kurulana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hep birlikte bir gün Mescid-i Aksa'da, Gazze'de, Ramallah’ta kucaklaşmak üzere hepinize Allah'a emanet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Mitingde HAK-İŞ Filistin’e Destek Yürüyüşü Tertip Heyet Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Filistin’de soykırım yapıldığını, Gazze'de dehşet verici insanlık suçu işlendiğini belirterek, “Çocuklar fosfor bombaları ile yakılıyor. Mazlum Filistin halkı 71 gündür aç, susuz, elektriksiz ölüme mahkum ediliyor. Biz mazlum ve sahipsiz bir halkın imhasına sessiz kalamayız, göz yumamayız. Yüzü gözü kan revan içinde kalan bebeklerin yürek yakan hallerine tepkisiz duramayız. Onun için buradayız, zalimlerin karşısında mazlumların yanında durmak için yürüyoruz, katil İsrail'i telin için alanlardayız” diye konuştu. 

Miting, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşleyen tarafından Filistin’de bulunan kardeşlerimiz için dualar edilerek, Filistin bayrağının renklerinden oluşan balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu. 


16 Aralık 2023 15:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu