FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

15 Aralık 2023 15:02, Haberler


FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜNE DAVET

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu, Filistin’e Destek Platformu tarafından Kocaeli’de “Susma Haykır, Özgür Filistin İçin Direnişe Katıl” temasıyla 16 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 13.30’da Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştireceğiz.

HAK-İŞ Kocaeli İl Başkanlığımızda 15 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen basın toplantısına HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, HAK-İŞ Kocaeli İl Başkanımız Muharrem Subaşı, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu ve basın mensupları katıldı.

Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, Siyonist İsrail devletinin, 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin’de zulüm ve katliama şiddetini artırarak devam ettiğini belirterek, gerçekleştirilen saldırılarda 18 bin Filistinli kardeşimizin şehit olduğunu üzülerek ifade etti.

Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde, uluslararası hukuk kurallarının hiçe sayılarak okul, camii ve hastanelerin bombalandığını, sivillerin sığındığı yerleşkelerin yerle bir edildiğini dile getiren Ersoy, “Gazze’de her geçen gün korkunç bir katliam yaşanıyor. Filistin davası bizim için milli bir davadır. Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. Filistin halkının ve Gazzellilerin uğradığı bu katliam ve soykırım karşısında Filistin halkının yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Zulme karşı sessizliğin aynı derecede zulüm olduğunu hatırlatan Ersoy, “Sessiz kalma zulme ortak olma diyoruz. HAK-İŞ konfederasyonumuzun da arasında bulunduğu ülkemizde faaliyet gösteren onlarca STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu Filistin’e Destek platformu Filistin’de yaşanan soykırıma dur demek için Anadolu’nun dört bir köşesinde, alanlarda sokaklarda yürüyüş yapmaktadır. Filistin’e destek platformu tarafından düzenlenen Filistin’e destek yürüyüşlerinin üçüncüsü de adı koca kendi yüce ilimiz Kocaeli’mizde gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu. 

Ersoy, 16 Aralık Cumartesi günü saat 13:30’da Fevziye Camii önünden başlayacak ve Anıtpark’ta Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın Filistin’e destek platformu adına yapacağı konuşma ve ardından yapılacak dua ile sona erecek programa tüm Kocaeli halkını davet etti. Ersoy, “Kocaali’de bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarımızı, siz kıymetli basın mensuplarını ve Kocaeli’ndeki bütün vatandaşlarımızı yürüyüşümüze destek vermeye ve davet ediyoruz. Susma haykır, özgür Filistin için direnişe katıl diyor, Filistin ve Türk bayrakları ile Filistin’in haklı davasına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Aralık 2023 15:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu