TRABZON’DA TERÖRE LANET FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK MİTİNGİNE DAVET

28 Aralık 2023 12:05, Haberler


TRABZON’DA TERÖRE LANET FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK MİTİNGİNE DAVET 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu, Filistin’e Destek Platformu tarafından Trabzon’da “Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz, Filistin’e Özgürlük İçin Yürüyoruz” temasıyla 29 Aralık 2023 Cuma günü saat 13.30’da Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştireceğiz.

HAK-İŞ Trabzon İl Başkanlığımızda 29 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen basın toplantısına, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanımız Engin Erbaşaran, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişinin hayatını kaybettiği kazadan duyduğu üzüntüyü belirterek, kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralananlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Sert, şehitlerimizi rahmetle anarak başladığı konuşmasında İsrail tarafından Gazze’de yaşatılan soykırım ve katliamları da kınadı. Sert, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak teröre karşı duruşumuz nettir. Kimden nasıl geldiğinin de bir önemi olmadan Terör terördür, terörist teröristtir. Ne yaparsanız yapın, bu ülke Türküyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, tüm renkleri, tüm zenginliği ile bir ve beraberdir, bozamayacaksınız” dedi. 

Terör devleti İsrail’in neredeyse 3 aydır Gazze’de soykırım ve katliam yapığına dikkat çeken Sert, “Türkiye’nin en büyük emek kuruluşlarından, en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olan HAK-İŞ olarak Filistin davasına, Kudüs davasına olan tutumuz bellidir. Mescid-i Aksa ve Kudüs kırmızı çizgimizdir. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği katliamlara da Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz eylem, yürüyüş, miting ve boykotlarla karşı duruyor, Filistin halkının yanında yer alıyoruz. Şimdi sıra Trabzon’da. “Teröre Lanet, Filistin’e Özgürlük” demek için 29 Aralık Cuma günü yani yarın, Cuma namazını müteakip saat 13.30’da Ortahisar Belediyesi önünden başlatacağımız yürüyüş, Meydan’da düzenleyeceğimiz miting ile sona erecek. Bütün Trabzon’un sel olup akacağı bu anlamlı protesto hem terör örgütlerine, hem de terör devleti İsrail’e verilen en büyük mesajlardan biri olacaktır” dedi. 

Sert, Trabzon halkını Teröre Lanet Filistin’e özgürlük demek için Ortahisar Belediyesi önünde buluşmaya davet etti. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Aralık 2023 12:05, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu