TRABZON’DA ONBİNLER TEK YÜREK OLDU FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

29 Aralık 2023 17:55, Haberler


TRABZON’DA ONBİNLER TEK YÜREK OLDU

FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK İÇİN YÜRÜDÜ

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu Filistin’e Destek Platformu tarafından Trabzon’da “Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyor, Filistin’e Özgürlük İçin Trabzon’da Yürüyoruz” temasıyla 29 Aralık 2023 tarihinde Filistin’e destek yürüyüşü ve ardından Miting gerçekleştirildi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in koordinasyonunda gerçekleştirilen miting, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başta olmak üzere yoğun protokol ve onbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen, Yılmaz Büyükaydın ve Vehbi Koç, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, , Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin ve Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanımız Hüseyin Tanrıverdi, HAK-İŞ Trabzon İl Başkanımız Engin Erbaşaran, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Başkanlarımız, Üye Sendikalarımızın Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, , AK Parti eski Milletvekili Salih Cora, CHP Trabzon eski Milletvekili Ahmet Kaya, Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Süleyman Pulat, Filistin’e Destek Platformu üyesi STK’ların yöneticileri, üyelerimiz, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.


Filistin sevdalısı on binlerce kişi, Ortahisar Belediyesi önünde Filistin ve Türk Bayrakları ile toplandı. “Trabzon’dan Gazze'ye Bin Selam, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Gazze’ye Selam Direnişe Devam, Katil ABD Filistin’den Defol, Trabzon Burada Gazze İçin Kıyamda, Dur De Dur De İsrail'e Dur De” sloganları eşliğinde Meydan Park’a yürüdü.

 “Bütün Şehitlerimize Rahmet Diliyoruz”

Aziz şehitlerimizin anısına ve Filistin davasına gönül veren binlerce kişiye seslenen Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün sizleri Filistin Dayanışma Platformu adına saygıyla, muhabbete selamlıyorum. Bugün Trabzon'dayız. Geçen günlerde ABD’nin maşası olan PKK evlatlarımıza saldırdı. Onlara karşı tepkimizi en şiddetli şekilde ortaya koyduk. Buradan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

 “Ateş Düştüğü Yeri Yakıyor”

Şehitlerimizle birlikte tüm Türkiye’nin yasta olduğunu hatırlatan Arslan, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlatlarımızı 20 yaşında, 23 yaşında tabutlarda toprağı veriyoruz. Bu topraklar, kıymetli topraklar. Bu toprakların bedellerini asırlarca ödedik, halen de ödemeye devam ediyoruz. Bugün şehitlerimiz için, bütün insanlık için buradayız” şeklinde konuştu.

“Katil İsrail Çocuk ve Kadınları Öldürüyor”

Tam 75 yıldır toprakları işgal edilmiş, kendi vatanlarında mülteci durumuna düşürülmüş, her türlü hakları elinden alınmış Filistinli kardeşlerimizin büyük bir zulüm altında olduğunu ifade eden Arslan, “Çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden, katliamlara maruz kalmış mazlum ve mağdur Filistin halkıyla dayanışma için buradayız. Burada olmak zorundayız” dedi.

“Herkes Sussa, Biz Susmayacağız”

Arslan, tüm dünyanın bu katliamlar karşısında sustuğunu, görmezlikten geldiğini vurgulayarak, “Birleşmiş Milletler, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği ve daha fazlası. Herkes sussa, biz susmayacağız. Biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak. Biz de hep beraber susmayalım, susmayalım, susmayalım” ifadelerini kullandı.

“Gazze’de İnsanlık Ölüyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan “Biz biliyoruz ki Cemil Meriç’in ifadesiyle, ‘Eğer bir zulüm varsa, zulme karşı tarafsız olmak, namussuzluktur’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Zulmün karşısında tarafsızlık namussuzluktur. Bizler ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarının yanında olduğumuz gibi Filistinli kardeşlerimizin de yanında olmak zorundayız. Tarih bize bunu gösteriyor, inançlarımız bize bunu emrediyor. Onun için Gazze'de, Batı Şeria’da, Kudüs'te sadece Filistinli kardeşlerimizi ölmüyor, bütün insanlık ölüyor. Gazze'de sadece çocuklar, kadınlar, yaşlılar ölmüyor, bütün insanlık ölüyor” dedi. 

“Trabzon Burada, Şehidinin Yanında, Kudüs’ün Yanında”

Terör devleti Siyonist devlet İsrail’in yaptıklarının bir savaş suçu olduğunu hatırlatan Arslan, “Netenyahu, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanmalı” dedi. Arslan, HAK-İŞ olarak, günlerdir aç-susuz bırakılan, ilaç ve her türlü insani yardımdan mahrum bırakılan Gazzelilere ulaştırılmak üzere üyelerimizin katılımına yönelik bir yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, “Filistinli kardeşlerimiz için, daha fazlasını yapalım. Hükümetimizden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Daha fazlasını istiyoruz, daha fazlasını yapmalıyız. Çünkü insanlığın gözü önünde katliamlar devam ediyor” dedi.

Bakan Tunç: “Filistin’de Soykırım Yapılıyor”

Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, Türkiye olarak, Filistin’i hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek, “Filistinli kardeşlerimize gösterdiğiniz desteğe ve İsrailli saldırganları lanetlemenize, PKK terör örgütünü lanetlemenize teşekkür ediyorum. Büyük bir kalabalık hep beraber yürüdük. 7 Ekim’den bu yana Filistin’de bir insanlık suçu işleniyor. Maalesef dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor, soykırım yapılıyor, bebekler katlediliyor, çocuklar öldürülüyor. 20 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi. Bunun yüzde 70 kadın ve çocuklardan oluşuyordu” diye konuştu.

“Filistin’in Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Çocuklar katledilirken maalesef uluslararası kuruluşların, uluslararası sözleşmelerin ve bu sözleşmelere imza attığını iddia eden devletlerin ne yazık ki sessiz kalmaya devam ettiğini vurgulayan Tunç, “İnsanlık vicdanı bugün Trabzon’da olduğu gibi, Avrupa’nın ve dünyanın değişik ülkelerinde caddeler, Filistin’e destek, İsrail’e lanet yürüyüşleri ile dolup taşarken, uluslararası kuruluşların sessizliği, etkisizliği maalesef devam ediyor. Türkiye olarak başından bu yana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, orada akan kanı, insanlık suçunun önlenmesi, çocuk katliamının durdurulması için mücadele veriyoruz. Filistin devleti kuruluncaya kadar bu mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz, Türkiye olarak mazlumların ve kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mustafa: “Kudüs’te Hep Birlikte Namaz Kılacağız”

Ankara Filistin Büyükelçisi Faed Mustafa, Trabzonluların Filistin’e ve şehitlerimize karşı gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek, “Sizin yüzünüzdeki öfke ve gözlerinizdeki hüzün bizler için çok kıymetli. Filistin’in yanında olduğunuz için hissettiklerimi anlatmak için bir kelime bulamıyorum. Filistin’den sizlere selam olsun, Gazze’den selam olsun. Filistin’in bütün şehirlerinden ve köylerinden selam olsun. Sizlere Kudüs’ten selam olsun. Size söz veriyoruz en yakın zamanda Kudüs’te hep beraber namaz kılacağız. Sizlerle birlikte kutlama yapacağız” müjdesini verdi.

HAK-İŞ Trabzon İl Başkanımız Engin Erbaşaran, yürüyüşe katılan tüm Trabzonlulara teşekkür ederek, “Selam olsun tüm şehitlerimize, selam olsun Filistin’e, selam olsun Gazze’ye, selam olsun mazlumlara” dedi. 

Gazzeli Mohammed Abuloz da selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Trabzon İl Müftü Vekili Şakir Şahin tarafından, tüm şehitlerimize ve Filistin’de katliam altında zulüm gören kardeşlerimize dualar edildi ve Filistinli çocuklar için gökyüzüne Filistin bayrağı renklerinden oluşan balonlar bırakıldı.

29 Aralık 2023 17:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu