ARSLAN, YILIN SON GÜNÜNÜ EMEKÇİLERLE BİRLİKTE GEÇİRDİ

01 Ocak 2024 04:38, Haberler


ARSLAN, YILIN SON GÜNÜNÜ EMEKÇİLERLE BİRLİKTE GEÇİRDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yılın son gününü İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Müdürlüğü’nde gece vardiyasında çalışan işçilerle birlikte geçirdi.

Arslan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Söğütlüçeşme Metrobüs Peron Alanı, Edirnekapı ve Beylikdüzü Metrobüs Garajı ile Metrobüs Filo Yönetim Merkezinde gece vardiyasında çalışan işçiler ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde Arslan’a Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul İETT 3 No’lu Şube Başkanı Mustafa İluk ve yönetim kurulu üyeleri, Hizmet-İş Sendikamız İstanbul İETT 2 No’lu Şube Başkanı Abdullah Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ile temsilciler eşlik etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, yeni yıla İstanbul Söğütlüçeşme - Beylikdüzü metrobüs hattında şöför Necef Akıncı ve Edirnekapı - Beylikdüzü hattında şöför Ahmet Özdemir ile birlikte girdi.

Arslan, İstanbul gibi büyük bir metropolde her gün milyonlarca vatandaşın ulaşımını sağlayan emekçilere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti, yeni yıllarını kutladı.

 “İETT’de Çalışanlar Zor ve Meşakkatli Bir İş Yapıyor”

Üyelerimizin yeni yıllarını tebrik eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “1996 yılından bu yana örgütlü olduğumuz İETT’de büyük bir mücadeleden sonra çok şükür, iyi bir toplu iş sözleşmesi gerçekleştirdik. Birliğimizi ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek yeni başarılara imza atacağız. İETT’de çalışan arkadaşlarımız zor ve meşakkatli bir iş yapıyor, bu zorlukların farkındayız. Biz çalışanlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi. 

“Hep Birlikte İstanbul’u ve İETT’yi Geleceğe Taşıyacağız”

İETT Genel Müdürlüğü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en köklü kuruluşu olduğunu belirten Arslan, “Yeni yılın bu ilk saatlerinde ailelerinizden, sevdiklerinizden ayrı dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul’da yaşayanlara hizmet ediyorsunuz. Her gün 1 Milyon 200 bin insanı taşıyorsunuz. Bu çok büyük bir başarı ve sorumluluk. Yeni yılda hep birlikte İstanbul’u ve İETT’yi de geleceğe taşıyacağız. Çalışanlarımızın bütün imkanlarını artırmak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.  

Arslan’dan Yeni Yıl Temennisi

İETT’de çalışanların sorunlarına değinen Arslan, “Şoförlerimiz bazen haksız muamelelere, hakaretlere ve şiddete maruz kalıyor. İETT ile ilgili bir yeni bir çalışma başlatıyoruz. Arkadaşlarımızın sorunlarını tespit edip, bu sorunlara yönelik yeni dönemde neler yapabileceğimiz üzerinde çalışıyoruz. 2024’ün savaşsız, çatışmasız, ekonomik sıkıntıların olmadığı, kardeşliğimizin pekiştiği, kazasız, belasız bir yıl olmasını diliyoruz. Yeni yılda yeni güzellikleri hep beraber paylaşmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Türkiye Zor Günleri Aşacak Noktada”

Ülkemizin geçtiğimiz yıl zor dönemlerden geçtiğini söyleyen Genel Başkanımız Arslan, “Asırlardır yaşanmamış depremi yaşadık. Yangınları, selleri yaşadık. Bir taraftan emperyalistlerin taşeronu teröristlerle mücadelemiz devam ediyor. Bir yandan da 7 Ekim’den bu yana Filistin’de devam eden katliamın son bulması için mücadele ediyoruz.  Ama Türkiye bu zor günleri aşacak noktada. HAK-İŞ sadece işçi örgütü değil, aynı zamanda ülkemizin çok önemli bir sivil toplum örgütü. Ülkemizde, bölgemizde ve küremizde bütün olan bitenlerle ilgili söyleyecek sözümüz, ortaya koymamız gereken çözümlerimiz olmalı” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Ocak 2024 04:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu