ARSLAN, BÜYÜK VİCDAN YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILDI

30 Aralık 2023 17:01, Haberler


ARSLAN, BÜYÜK VİCDAN YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Aralık 2023 tarihinde Konya’da Filistin’e Destek Platformu tarafından düzenlenen “Şehitlere Dua, Gazze’ye Destek Büyük Vicdan Yürüyüşü” programına katıldı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Konya İl Başkanımız Hüseyin Keçeci, Hizmet-İş Sendikamızın Konya 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Bacaklı, ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

“Mağdur ve Mazlum Filistin Halkıyla Dayanışma İçerisinde Olmak İçin Buradayız”

Genel başkanımız Mahmut Arslan, mağdur ve mazlum Filistin halkıyla dayanışma içerisinde bulunmak için meydanı dolduran vatandaşlara seslenerek, “Yanık yürekli analara, masum yavrulara, bir ömür kendi topraklarında mülteci olarak yaşamak zorunda kalan gönlü acılı babalara, sivillere, hasılı topyekûn mazlum Filistin halkına, Gazze’ye Kudüs’e, Ramallah'a Konya meydanından Hz. Mevlana’nın kucağından selam olsun. Mazlum ve mağdur Filistin halkıyla dayanışma için burada bulunduğunuz için Allah sizden razı olsun, gazanız mübarek olsun” şeklinde konuştu.

“Tüm Dünya Sussa da Biz Susmayacağız”

Arslan, Filistin ve Gazze’de yaşanan vahşete tüm dünyanın sırtını döndüğünü belirterek, “Dünya sussa da, Birleşmiş Milletler sussa da, Arap Birliği sussa da, İslam İşbirliği Teşkilatı sussa da, hasılı zalimler sussa da, biz susmayacağız, biz sussak hakikat susmayacak, tarih susmayacak, tarih sussa, vicdanlar susmayacak, susmadan daha güçlü bir şekilde Filistinli kardeşlerimizde dayanışma içinde alacağız” dedi.

Arslan, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde olduğumuzu ifade ederek, tüm Konya halkını Filistin için daha fazla harekete geçmeye ve yardım elini uzatmaya davet etti.

“Net Bir Şekilde Tavır Almalıyız”

Filistin için daha fazla tavır alma zamanı olduğunu kaydeden Arslan, “Sadece ağlayıp gözyaşı dökmeyeceğiz. Yardım elimizi uzatacağız. Elimizde avcumuz da ne varsa bugün verme zamanı. Hep birlikte daha güçlü, daha net bir şekilde tavır almalıyız. Ülkemiz devletimiz, sayın Cumhurbaşkanımız, her türlü şekilde tavır alıyor ama yetmiyor. Daha fazlasını istiyoruz. Çünkü bu zalimler, bu hainler, Siyonist katiller durmuyor. Durdurmak için daha fazlasına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Zulüm Karşısında Tarafsızlık Namussuzluktur

Merhum şair Cemil Meriç’in sözlerini hatırlatan Arslan, ‘Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur diyor şair. Biz milletin iradesine, milletin vicdanına, Filistin halkının yanında olmaya tarafız ve inşallah kazanacağız” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Aralık 2023 17:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu