ARSLAN, MAMAK BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİNE KATILDI

11 Ocak 2024 09:53, Haberler


ARSLAN, MAMAK BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Ocak 2024 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız ve Öz Güven-Sen Sendikamız ile Mamak Belediyesi Personel Ltd. Şti. arasında gerçekleştirilen ek protokol imza törenine katıldı

Ek protokol imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sipahi Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Papuçcu, Molla Ali, Bayram Kubaşık, Mamak Belediyesi Personel Ltd. Şti. Müdürü Muslahattin Kale, şube başkan ve yardımcıları ile basın mensupları katıldı.

Ek protokol imza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Eğer biz 2017 yılında taşeron sistemini çöpe atmış olmasaydık, bugün belediyedeki 50 kişi adına sözleşme yapıyor olacaktık. Türkiye’de belediyelerdeki kadrolu işçi sayısı da 30 bin olacaktı” dedi.

Taşeron sisteminin çöpe atılmasının Türk çalışma hayatının en büyük reformu olduğunu belirten Arslan, “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Bizim büyük mücadelemize destek verdi. 2017’de taşeron şirketlerde çalışanlar, belediyelerimizin personel şirketlerinin daimi kadrolarına yerleştirildiler. Bu, Türk çalışma hayatının en büyük reformuydu” ifadelerini kullandı.

Ücretlerde yüzde 50 oranında artış sağlandı

Yüzde 50 oranında artışla imzalanan ek protokolden dolayı Mamak Belediye Başkanı Köse ve emeği geçenlere teşekkür eden Arslan, “Gerçekleştirilen yüzde 50 oranındaki iyileştirme ve Temmuz ayında imzalanacak olan yeni dönem sözleşmede de çalışanlara iyi imkânlar sunmak istediklerini dile getiren Belediye Başkanımıza, teşkilatımıza ve belediyemize teşekkür ediyorum.”

“Engelleri ve zorlukları hep birlikte aşacağız”

Mamak’ta her zaman ilkleri yaşadıklarını belirten Arslan, “Çalışanların mutluluğu için hep birlikte çalışarak zorlukları ve engelleri aşacağız. Pandemi döneminde belediye çalışanları asla şikâyet etmeden canla başla çalışarak büyük bir başarıya imza attı. Sağlık çalışanları ile belediye çalışanları büyük bir teşekkürü hak ediyor. İyi ki onlar var, iyi ki biz onlarla birlikte bu şehre hizmet ediyoruz. Sorunlarımızı çözme noktasında irade ortaya koyuyoruz.”

“Filistin’de tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşanıyor”

Siyonist İsrail Devleti’nin Filistin’de vahşice katliam yapmaya devam ettiğini vurgulayan Arslan, “Filistin’de dünyanın gözü önünde bir felâket yaşanıyor. O yüzden birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu, ülkemizin bölgesinde etkin ve güçlü bir ülke olarak ayakta kalmasının ne demek olduğunu böyle günlerde daha iyi anlıyoruz” diyerek Filistin’de yaşanan soykırıma bir kez daha dikkat çekti.

Mamak Belediye Başkanı Köse: “Çalışanlarımızı yüksek enflasyona ezdirmemek için gayret gösteriyoruz”

Zorlu zamanlarda fedakârca çalışan belediye çalışanlarına teşekkür eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi çalışanlarımızı yüksek enflasyona ezdirmemek için Mamak’ta maksimum gayreti gösteriyoruz. Çalışanlarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuz, bu da halkımızın mutluluğu. Mamak’ta yaşayan 700 bin insanımızı ve çalışanlarımızı bir aile olarak görüyoruz. İnşallah ekonomimiz çok daha iyi noktalara gider, biz de çalışanlarımızın ekonomik ve sosyal haklarını çok daha farklı noktalara getiririz” dedi.

“Filistin, insanlığın kanayan yarası”

Filistin’deki katliamın tüm dünyanın gözü önünde yaşandığını ve uluslararası boyutta adaletin yerini bulacağına inandıklarını söyleyen Köse, “Filistin, insanlığın kanayan yarası haline geldi ve artık orada yaşanan vahşeti anlatacak kelime bulamıyoruz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz ama İsrail, terör devletine dönüştü. İsrail’i de vahşetle katliam yaptığı için lanetliyoruz ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde bunların hesabını vereceklerine ve başkenti Kudüs olan bir Filistin Devleti’ne inanıyoruz.”

Konuşmaların ardından, Hizmet-İş Sendikamız ve Öz Güven-Sen Sendikamızın üyelerini kapsayan bir ek protokol imzalandı. 

Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz da Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve ek protokolde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğu bir konuşma gerçekleştirdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ocak 2024 09:53, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu