ENGELLİLER, ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, FİLİSTİN’E DESTEK İCİN ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE YÜRÜDÜ

13 Ocak 2024 13:55, Haberler


ENGELLİLER, ŞEHİTLERİMİZE RAHMET, FİLİSTİN’E DESTEK İCİN  ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ’NE YÜRÜDÜ

 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de katılımcıları arasında olduğu “İnsanlık Ölmesin Platformu” tarafından 13 Ocak 2024 tarihinde Ankara Söğütözü Merkez Tuğba Altınok Camii önünde engelli vatandaşlarımız ve üyelerimiz tarafından “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e ve Yandaşlarına Lanet, İnsanlık Ölmesin, Kimse Engelli Olmasın, Soykırıma Hayır” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Programa, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, HAK-İŞ Engelli Komitesi Başkanımız Elif Yıldırım, Engelli Komitesi Başkan Yardımcımız Hanefi Karadağ, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ahmet Dönmez, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi Anadolu Kardeşlik Teşkilatı Konfederasyonu Engelliler Komisyonu Adına İlkay Durmaz, Ankara Filistin Dayanışma Platformu Engelliler Komisyonu Adına Hacı Bayram Şahin, genel merkez çalışanlarımız ve basın mensupları katıldı.

“Katil ABD, Katil İsrail”

Söğütözü Merkez Tuğba Altınok Camii önünde buluşan kalabalık “Katil ABD, Katil İsrail, Katil PKK” sloganlarıyla birlikte ABD Büyükelçiliği’ne doğru yürüdü. 

Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

ABD Büyükelçiliği önünde toplanan engelliler üzerlerinde bulunan protez, ortez, baston, beyaz baston, tekerlekli sandalye ve engelli yardımcı araç gereçlerin alana bırakarak, Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit düşen askerlerimiz ve 7 Ekim’den bu yana Siyonist İsrail’in saldırılarında şehit düşen Filistinli kardeşlerimiz için bir araya geldiklerini belirterek, saldırıların ve soykırımın bir an önce bitirilmesi için tüm dünyanın harekete geçmesini istediler.

“Soykırıma Seyirci Kalmadık, Kalmıyoruz”

Programda konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu Engelli Komitesi Başkan Yardımcısı Hanefi Karadağ operasyonlarda şehit düşen askerlerimizi rahmetle andıklarını ifade ederek, “HAK-İŞ olarak, Türkiye’nin önde gelen STK’ları olarak ilk günden itibaren terörist İsrail’in Gazze ve Filistin halkına yaptığı soykırıma seyirci kalmadık, kalmıyoruz. Unutmadık, unutmuyoruz, unutturmuyoruz. Gazze ve Filistin halkının onurlu direnişine destek olmak için, bu defa engelli üyelerimizle birlikte, soykırıma dur demek için bugün buradayız” diye konuştu.

“İsrail’i Lanetliyoruz”

Karadağ, katil İsrail ve ABD’nin saldırılarında masum sivil ve çocukların hayatlarını kaybettiklerine dikkat çekerek, “Bu katliam bir an evvel durdurulmalıdır. Terörist İsrail’i vicdanlarımızda mahkum ediyoruz ve lanetliyoruz. HAK-İŞ olarak kurulduğumuz günden beri, tam yarım asırdır Filistin halkının yanındayız. Tüm teşkilatımız ile birlikte sadece eylemlerimizle, mitinglerimizle değil, aynı zamanda maddi imkanlarımızla da seferber olmuş durumdayız” dedi.

Programda yapılan konuşmalar işitme engelli kardeşlerimiz için Türk İşaret Diline çevrildi.

Konuşmaların ardından eyleme katılanlar Uluslararası Adalet Divanı’na gönderilmek üzere dilekçeler imzalayarak, Filistin’de devam eden soykırımın bir an önce bitirilmesini istediler.

13 Ocak 2024 13:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu