MISIR HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

16 Ocak 2024 14:57, Haberler


MISIR HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Ocak 2024 tarihinde, Liman-İş Sendikamızın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan, Mısır Denizcilik Çalışanları Sendikası Genel Başkanı ve Mısır İşçi Sendikaları Federasyonu (ETUF) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hossam El Din Moustafa Kamal Mohamed ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Ziyarette Genel Başkanımızın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Liman-İş Sendikamızın Genel Başkanı Önder Avcı, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Uçar, Mısır Denizcilik Çalışanları Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Ismail Sadek Abdel Bary Ali, Harbi Mohamed Abdel Gawad, Hassan Abdel Wahab Abdel Rehim, Mohamed Youssri Abdel Hamid, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Mohamed Hasan Khalifa, Genel Sekreter Yardımcımız Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu, Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Yıldız, Uzmanlarımız Ahmed Halfaya ve Mustafa Sema Sürücü bulundu.

Arslan: “ETUF Önemli Bir Partnerimiz” 

Genel Başkanımız Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genel Başkanımız Arslan, Mısır İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile HAK-İŞ’in ilişkilerinin uzun süredir devam ettiğini 2012 yılında HAK-İŞ ve ETUF arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandığını belirtti. ETUF’un hem Afrika hem de Ortadoğu ile ilişkileri geliştirme konusunda önemli bir partner olduğunun altını çizen Arslan, ETUF’un Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC üyesi olması konusunda HAK-İŞ’in büyük çabalar sarf ettiğini yeni dönemde de bu çabaların artarak devam edeceğini belirtti. Arslan, “ETUF’un uluslararası sendikal hareketin bağımsız ve özgür yapısı olan ITUC’ta  yer almasını arzu ediyoruz” dedi.

 “Gazze’de Olup Bitenler Bir Soykırımdır”

Gazze’de yaşananlara değinen Genel Başkanımız Arslan, Siyonist İsrail’in Gazze de gerçekleştirdiği soykırıma karşı tüm dünyanın sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Arslan, “Gazze dolup biten bir soykırımdır. Siyonist terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik soykırımına karşı bütün insanlığın ne yazık ki hükümetlerin, uluslararası kuruluşların suskun olması bizi derinden yaralıyor. Ama daha da bizi üzen, özellikle Arap ve İslam dünyasının çaresizliği, suskunluğu ve bu katliamlara karşı sessiz kalması hepimizi derinden yaralıyor” dedi.

“HAK-İŞ’in Kuruluşundan Bu Yana Filistin Hassasiyeti Devam Ediyor”

HAK-İŞ’in kuruluşundan itibaren Filistin konusundaki hassasiyetinin her zaman devam ettiğini belirten Genel Başkanımız Arslan, 2017 yılında HAK-İŞ’in öncülüğünde Uluslararası Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikalar Birliği kurulduğunu ve birliğin 4 yıl süre ile Genel Başkanlık görevini HAK-İŞ’in yürüttüğünü ifade etti. 

“HAK-İŞ Filistin Konusunda Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi”

Arslan, HAK-İŞ’in Filistin konusunda birçok çalışma gerçekleştirdiğini vurgulayarak,  ülkemizde bir ilki gerçekleştirilerek HAK-İŞ’in daimi komitelerinden biri olan HAK-İŞ Kudüs Komitesinin kurulduğunu, Türkiye’de Mescid-i Aksa ve Filistin konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için kampanya başlatıldığını, kampanya kapsamında 500 bin adet Mescid-i Aksa puzzle’nın dağıtıldığını ifade etti.

Filistin İçin Yardım Kampanyası

HAK-İŞ’in 7 Ekimden sonra yardım kampanyalarının da hız kesmeden devam ettiğini belirten Arslan, HAK-İŞ’e üye sendikalar ile birlikte 10 Milyon liranın üzerinden bir bağışın toplandığını, yakın tarihte Türk Kızılayı ile bir işbirliği yapılarak 5 Milyon liralık yardımın bölgeye ulaştırılması noktasında bir geminin harekete geçeceğini ifade etti. Arslan, şu anda Gazze’ye doğrudan yardım ulaştırma imkanının bulunmadığını belirterek, Ramallah’da bulunan işçi sendikası ile irtibatta olunduğunu yardımların ulaştırılması konusunda çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, heyeti HAK-İŞ’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkiye ve Mısır’ın birbiri ile çok ciddi tarihsel bağları olduğunu belirten Kayabaşı, jeopolitik olarak Türkiye ve Mısır’ın etrafının denizlerle çevirili olmasının liman sektörü ile ilgili yapılacak çalışmaların birbiri ile etkileşim içerisinde önemli çalışmalar olacağını ifade etti. Kayabaşı, HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak ETUF ile işbirliği çalışmalarının geliştirileceğini ifade etti.

Liman-İş Sendikamızın Genel Başkanı Önder Avcı, Liman-İş Sendikamız hakkında bilgi verdi. Mısır Denizcilik Çalışanları Sendikası ile Liman-İş Sendikamızın arasında önemli çalışmalar gerçekleştirileceğine inandığını belirten Avcı, Liman-İş Sendikamızın ulusal ve uluslararası alanda önemli çalışmaları ve temsiliyetleri gerçekleştirdiğini ifade etti. HAK-İŞ Konfederasyonu çatısı altında olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Avcı, “Aktif bir sendikayız, HAK-İŞ Konfederasyonundayız, her zaman için çatı örgütüne sahip çıktık, sahip çıkmaya de devam edeceğiz. Bundan sonra da bu şekilde devam eder” dedi.

Mısır Denizcilik Çalışanları Sendikası Genel Başkanı ve Mısır İşçi Sendikaları Federasyonu (ETUF) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hossam El Din Moustafa Kamal Mohamed, Genel Başkanımız Arslan’a kabulleri için teşekkürlerini ifade etti. Mohamed, Mısır Denizcilik Çalışanları Sendikası hakkında bilgi verdi. Ziyaretin kendileri için son derece önemli olduğunun altını çizen Mohamed, işkolundaki sendikalar ile işbirliği yapmanın önemine değindi. Gerçekleştirilen toplantının her iki ülkenin çalışma hayatındaki konuların paylaşılması adına önemli olduğunu ifade eden Mohamed, “Çalışanların menfaatleri için tecrübe paylaşımının önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

Ziyaret hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Ocak 2024 14:57, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu