KAYABAŞI, TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU TOPLANTISINDA TALEPLERİMİZİ DİLE GETİRDİ

18 Ocak 2024 18:29, Haberler


KAYABAŞI, TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU TOPLANTISINDA TALEPLERİMİZİ DİLE GETİRDİ

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı 18 Ocak 2024 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görülen, “İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Teklifi”nin görüşmelerine katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Kayabaşı’na, Genel Sekreter Yardımcımız Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreteri Av. Oğuz Aksoy eşlik etti.

Kayabaşı, sunulan teklif tasarının içerisinde işçi kesimi olarak, asgari ücret desteğinin 700 TL'ye çıkartılması, kısa çalışma ödeneğine hak kazanmayla alakalı şartların kolaylaştırılması ve bu anlamda ilave istihdamın sağlanması ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belge sahibi işsizlerin istihdamın desteklenmesinin teşviki yönündeki düzenlemelerin çalışma hayatı açısından olumlu olduğunu ifade etti.
Genel Başkan Yardımcımız Kayabaşı, Kısa Çalışma Ödeneğinde prim gün sayısının 600 günden 450 güne düşürülmesinin önemli olduğunu, benzer uygulamanın İşsizlik Sigortası konusunda da yapılmasının gerektiğini belirtti. 

Türkiye İş Kurumu verilerine atıfta bulunan Kayabaşı, her ay 120 bin işçinin işsizlik ödeneğine başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, yüzde 44’ünün hak kazanabildiğini belirtti. Kayabaşı, işverenlerin tek taraflı yapmış olduğu bildirim ile işçilerin işsizlik sigortasına hak kazanıp kazanamayacağının belirlendiği bir sistemin adil olmadığını ifade etti.

Kayabaşı, ilave istihdamın sağlanması ile ilgili ikinci madde kapsamındaki teşvik uygulamaların devamı ile ilgili kararın yerinde olduğunu vurguladı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Ocak 2024 18:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu