ARSLAN, MANİSA’DA EK PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

20 Ocak 2024 11:28, Haberler


ARSLAN, MANİSA’DA EK PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Ocak 2024 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız ile Yunusemre Belediyesi şirketi arasında gerçekleştirilen ek protokol imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, HAK-İŞ Manisa İl Başkanımız Okan Polat, Hizmet-İş Sendikamız Manisa 2 No’lu Şube Başkanı Tekin Turgut, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Arslan: Manisa Şehzadeler Şehri

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1984 yılından bu yana HAK-İŞ’in Manisa’da örgütlü olduğunu dile getirerek, “Bu tarihi şehrin, şehzadeler şehrinin ve medeniyetimizin merkezi Manisa’da imza törenine katılmak benim için gurur verici” dedi.

Pek çok emekçinin evden çalıştığı pandemi döneminde belediye çalışanlarının sokaklarımızı, şehrimizi temizlemekten imtina etmediklerini belirten Arslan, bu noktada gösterdikleri fedakarlıktan dolayı çalışanları tebrik etti.

“Taşeron sistemini Türkiye’nin gündeminden çıkardık”

“5 yıl önce bu salonda bulunanların büyük çoğunluğu taşeron şirketlerin modern kölesi olarak çalışıyordu” diyen Arslan, “Eğer biz 2017 yılında taşeron sistemini çöpe atmamış olmasaydık bugün burada 30 kişi için sözleşme yapıyor olacaktık. Ama bugün bine yakın arkadaşımız için imza atıyoruz. Artık belediyelerin kendi şirketlerinde daimi işçi olarak çalışıyorsunuz. Şu an kadrolu çalışanların yasal haklarına sahipsiniz. Bunun mimarı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Şehitlerimize rahmet diliyorum”

Vatan savunmasını yaparken şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet dileyen Arslan, “Son günlerde yaşadığımız terör hareketleri nedeniyle kaybettiğimiz evlatlarımız var. Ülkemizde özgürce başı dik yaşayabilmemiz için kardeşlerimiz canlarını feda ediyor. HAK-İŞ olarak bütün şehitlerimiz için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bundan sonra sürdürmeye kararlıyız” dedi.

“Filistin’de yaşanan katliama sessiz kalamayız”

7 Ekim’den bu yana Filistin’de büyük bir soykırım yaşandığını ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak Filistin’i bir dava olarak görüyoruz. Filistin’le ilgili tarihî bir sorumluluğumuz var. O topraklar, bizim için kutsal topraklardır ilk kıblemiz Mescid-i Aksa oradadır. Dolayısıyla o topraklara karşı sorunluluğumuz, inancımız gereğidir. Sivil Toplum Örgütü olarak dünyanın gözü önünde yaşanan katliamlara soykırıma ve yaşanan vahşete karşı sessiz kalamayız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmalıyız bağlarımızı koparamayız” diye konuştu.

Çerçi: Ek protokol hayırlı olsun

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’de imzalanan ek protokülün belediye çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Ocak 2024 11:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu