ARSLAN, “FİLİSTİN İÇİN DAYANIŞMA” EMEK ÖRGÜTLERİ ULUSLARARASI KONFERANSI’NA KATILDI

20 Ocak 2024 20:26, Haberler


ARSLAN, “FİLİSTİN İÇİN DAYANIŞMA” EMEK ÖRGÜTLERİ ULUSLARARASI KONFERANSI’NA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Ocak 2024 tarihinde, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve Memur-Sen tarafından ortak düzenlenen “Filistin İçin Dayanışma” Emek Örgütleri Uluslararası Konferansı’na katıldı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mevzuat ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Jegeni Yıldız, uzmanlarımız, Memur-Sen Konfederasyonumuz Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Gök, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Başkan ve yöneticileri katıldı.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Gök’ün moderatörlüğünü yaptığı program 71 ülke, 103 konfederasyon, 120 sendikacı ve 5 bölgesel ve uluslararası emek örgütün katılımıyla gerçekleştirildi.

“HAK-İŞ ve Memur-Sen Olarak Yaşananlara Duyarsız Kalamayız”

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7 Ekim’den itibaren Filistin halkı için Siyonist İsrail tarafından büyük bir soykırımın başlatıldığına dikkat çekerek, “Filistin’de büyük bir katliam ve soykırım ile yüz yüzeyiz. BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve bölgesel örgütler maalesef bu katliamın, bu soykırımın ortadan kaldırılması veya durdurulmasını sağlayamadılar. Bizler sendikal hareketin ülkelerimizdeki güçlü yapıları olarak bir araya gelerek, bu soykırımı, Filistin’de yaşanan insanlık dışı uygulamalara karşı neler yapabilirizden yola çıkarak bu programımızı tertip ettik” diye konuştu.

“Ne Kadar Doğru İstikamette Olduğumuzu Görüyoruz”

Programa dünyanın dört bir yanından konfederasyon, sendika, bölgesel ve uluslararası emek örgütünün katılımıyla gerçekleştirilmesinin büyük bir anlam taşıdığını ifade eden Arslan, “72 ülke, 104 konfederasyon, 120 sendikacı ve 5 bölgesel ve uluslararası emek örgütün programımıza katılmış olması aslında bizim yapmak istediğimiz çalışmaların ne kadar doğru istikamette olduğunu ve bunun ne kadar kıymetli olduğunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

“Büyük Bir Katliamla Karşı Karşıyayız”

Filistin sorununda 7 Ekim’in bir milat olduğunu kaydeden Arslan, bütün dünyanın gözü önünde 76 yıldır Filistin halkına büyük bir soykırımın yaşandığını hatırlatarak “Filistin sorunu 7 Ekim’de başlamamıştır. Bu sorun İsrail devletinin kuruluşu ile başlamıştır. 76 yıldır işgal devam ediyor, işgalle birlikte katliamlar ve sürgünler devam ediyor. Filistin halkının büyük bir bölümü göçmen ve mülteci duruma düşürülmüştür. Bizim için Filistin’de yaşananların başlangıcı 7 Ekim değildir. Filistin sorunu yeni bir aşamaya gelmiştir. Bu yeni aşama insanlığın var olan bütün değerlerini yok etmek isteyen ve kendi hedefleri istikametinde bir halkı topyekûn yok etmek isteyen bir saldırı, bir katliam ve soykırımla karşı karşıyayız” dedi.

“Sonuç Almaya Yönelik Adımlar Atıyoruz”

Filistin ve Gazze’de yaşananların bir savaş olmadığını ifade eden Arslan konuşmasında, “Bu bir savaş değildir, bu bir katliamdır. Buna karşı bizlerin bir şeyler yapma çabası, bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlamıştır. Bu programımıza katılan ve görüşlerini beyan eden tüm katılımcılarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu bizler için çok kıymetli. Çünkü bu bir başlangıçtır, bundan sonraki süreci de başarılı bir şekilde devam ettireceğiz. Bundan sonraki süreçte daha başarılı ve son derece sonuç almaya yönelik somut adımların atılacağı, önemli kararların alınacağı ve bunu dünya kamuoyuyla paylaşacağımız günlerin çok da uzak olmadığını düşünüyorum. Gazze ve Filistin’deki şehit edilen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, Filistin direnişini buradan saygıyla selamlıyoruz” ifadesini kullandı.

Yalçın: “İnsan Olduğumuz İçin Buradayız”

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ile böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugün burada farklı konfederasyonlar, farklı sendikal hareketin liderleri ile birlikteyiz. Ortay paydamız insan olduğumuz için buradayız. Filistin ve Gazze’de bir soykırım gerçekleşiyor. Binlerce insan şehit edildi. Bu bir soykırımdır. Bunun kabul edilebilecek bir tarafı yoktur. Bizim gibi insani noktada duran, emek hareketinin böyle bir sürece sessiz kalması mümkün değildir” uyarısında bulundu.

Yalçın: “Soykırım Bir An Önce Durdurulmalı”

Siyonist İsrail’in Filistin’e karşı başlatmış olduğu katliamlara Dünyanın dört bir tarafından büyük tepkilerin olduğunu belirten Yalçın, “Bir an önce soykırımın durdurulmasını ve Siyonist İsrail’e yaptırımların uygulanmasını, Adalet Divanında savaş suçlusu olarak yargılanmasını istiyoruz. Bizler kendi ülkemizde HAK-İŞ Başkanımız Mahmut Arslan’ın da belirttiği gibi Filistin’e Destek Platformu oluşturarak, onlarca, yüzlerce gösteri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin birçok ilinde Filistin’e Özgürlük yürüyüşleri organize ediyoruz ve bu konuyu iki konfederasyon olarak bayraklaştırdık” diye konuştu.

Program farklı ülkelerden konfederasyonlar, sendika, bölgesel ve uluslararası emek örgütü liderlerinin selamlama konuşması ve Sonuç Bildirgesi okunmasıyla son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Ocak 2024 20:26, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu