ARSLAN, ETİMESGUT BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİNE KATILDI

26 Ocak 2024 21:33, Haberler


ARSLAN, ETİMESGUT BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 26 Ocak 2024 tarihinde, Hizmet-İş Sendikamız ile Etimesgut Belediyesi şirketi arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, MİS Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcıları, Şube Başkan ve Yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Arslan: “Üyelerimiz daha fazlasını hak ediyor”

Etimesgut’un ülkemize örnek bir ilçe olduğunu ve örnek çalışmalarından dolayı Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i tebrik eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Etimesgut Belediye şirketi ile ilk defa toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. İlkler her zaman zordur ama bütün bu zorluklara rağmen Etimesgut Belediye Başkanımızın göstermiş olduğu ilgi, sevgi ve muhabbetle bu toplu iş sözleşmesini başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Üyelerimiz daha fazlasını hak ediyor. Pandemi döneminde belediye çalışanları büyük bir sınav verdi. Herkesin evine kapandığı dönemde biz sokaklardaydık ve bu şehri temiz tutmak ve bu şehri yaşanabilir yapmak konusundaki Başkanımızın iradesine sahip çıktık. Onun için de üyelerimizi kutluyorum” dedi.

İyi bir toplu iş sözleşmesinin kriterlerini sayan Arslan, “İyi bir toplu iş sözleşmesinin ilk kriteri, imzalanan ücretlerin zamanında ödenmesi, ikinci kriteri iş yerlerinde iş güvencesini sağlaması, üçüncüsü ise iş barışını sağlamasıdır” ifadelerini kullandı.

Taşeron sisteminin kaldırılmasında büyük bir irade ortaya koyan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Arslan, kadro düzenlemesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Yıldırım: “Sözleşmemiz hayırlı olsun”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, “İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Etimesgut Belediye Başkanımız Ankara’nın en başarılı belediye başkanlarındandır. Ankara’da Etimesgut ve Enver Demirel bir marka olmuştur. Vatandaşını mutlu, çalışanını memnun ederek, toplumcu belediyecilik düsturu ile hareket ediyoruz. Milliyetçi Hareket olarak, helal rızkın safında, hayırlı her işin yanındayız” dedi

Demirel: “Çalışanlarımızı Asla Mağdur Etmedik"

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de “Etimesgut’a çalışanlarımızla güzel hizmetler yapıyoruz” diyerek, “Derdimiz şehrimizi güzelleştirmek ve çağdaş bir kent yapmak. Belediyemizin kaynaklarını en verimli bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Bu noktada imzalanan toplu iş sözleşmesinde çalışanlarımızı mağdur etmeden elimizden gelenin en iyisi yaptık. Sözleşmemizin belediyemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmesi konuşmaların ardında alkışlar eşliğinde imzalandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Ocak 2024 21:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu