ARSLAN, KKTC KAMU-SEN SENDİKAMIZ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

29 Ocak 2024 18:11, Haberler


ARSLAN, KKTC KAMU-SEN SENDİKAMIZ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM PROGRAMINA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Ocak 2024 tarihinde konfederasyonumuz HAK-İŞ ile KKTC Kamu-Sen Sendikamız arasında ortaklaşa gerçekleştirilen eğitim programına katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Başkanlığında gerçekleştirilen eğitim programına, KKTC Kamu-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Metin Atan, Genel Başkan Yardımcılarımız Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, KKTC Kamu-Sen Sendikamızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Başkanları, Komite Başkanları, HAK-İŞ Genel Denetim Kurulu Başkanı Rafi Ay ve Denetleme Kurulu Üyesi Metin Özben, HAK-İŞ Genel Disiplin Kurulu Raportörü Vedat Böke, Disiplin Kurulu Üyesi Zekeriya Koca, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu, HAK-İŞ Daimi Komite Başkanları, uzmanlar ve basın mensupları katıldı.

“KKTC Kamu-Sen’in HAK-İŞ Çatısı Altın Olması Tarihi Bir Karar”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza üye KKTC Kamu-Sen Sendikamızı Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, KKTC Kamu-Sen Sendikamız ile HAK-İŞ’in uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu, sendikamızın HAK-İŞ çatısı altında olmasının tarihi bir karar olduğunun altını çizdi.

“KKTC’nin En Güçlü Sendikası KKTC Kamu-Sen”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en güçlü sendikası olan KKTC Kamu-Sen’in son dönemdeki istikrarlı büyümesini takdir ettiğini ifade eden Genel Başkanımız Arslan, “ Özveri ve samimiyetle sendikamızı bir adım öteye götürme gayretiniz için ben sendikamızın başta Genel Başkanı olmak üzere bütün ekibini kutluyor, tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

“KKTC’de Özel Sektörde Sendikal Yapının İnşa Edilmesi Gerekiyor”

HAK-İŞ’in KKTC’de özel sektörde sendikal örgütlülüğün kurulması konusunda hayalleri olduğunun altını çizen Genel Başkanımız Arslan, “İstediğimiz özel sektörde de sendikal yapıların güçlenmesi ve özel sektör işletmelerinde sendikaların özellikle toplu sözleşme sistemini inşa edecek bir yapıyı güçlendirmektir. Bu konuda biz zaman zaman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkililerini cesaretlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda bir yasal engel yok ama, fiili durumda ne yazık ki özel sektörde sendikalaşma söz konusu değil. Kamuda hem işçi, hem de memurlarda örgütlülük var. Bu durum önemli ancak geleceğimiz için özel sektörde sendikal hareketin olmaması tehlikeli bir durum. Dünyanın hiçbir demokrasisinde kamu ile sendikalı hareket ayakta kalamaz. Mutlaka özel sektörde sendikal yapıların inşa edilmesi gerekiyor” dedi.

“KKTC ve Türkiye İki Devlet Bir Millet”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin iki devlet bir millet olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Arslan, KKTC’de olup biten her durumun Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini belirtti. Arslan, HAK-İŞ’in meseleleri sadece KKTC’nin talepleri olarak değil, Türkiye’nin sorumluluklarını da işin içine dahil ederek değerlendirdiğini ifade etti. Arslan, KKTC’nin ülkemiz için öneminin düşünüldüğünden daha fazla olduğunu, Mavi Vatan kavramının en önemli unsuru olan KKTC’nin ülkemizin bölgedeki geleceğe güvenli adımlarının temeli olduğunu ifade ederek, “Türkiye Cumhuriyeti eğer geleceğe güvenli bir şekilde devam edecekse, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığı ve onun gücüyle, doğru orantılı bir şekilde bunu anlamak gerekiyor” dedi.

“Filistin de Katliam Var”

Filistin’de 7 Ekim’den bu yana dünyanın gözü önünde Siyonist İsrail tarafından bir katliamın gerçekleştirilmeye devam ettiğinin altını çizen Arslan, 35 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 70 binden fazla yaralının olduğunu, Filistin’de sadece Filistinlilerin değil insanlığın öldüğünü dile getirdi. HAK-İŞ’in 7 Ekim’den itibaren özellikle bu katliamlara karşı çok ciddi bir duruş sergilediğini belirten Arslan, Türkiye’nin önde gelen çeşitli kuruluşları ile birlikte geniş katılımlı eylem ve mitingler gerçekleştirildiğini, Yardım Kampanyası başlattığını ve Uluslararası kamuoyunu Filistin konusunda harekete geçirmek üzere uluslararası sendikal yapının süreçte daha fazla rol alması için çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti.

Gazze’ye Yardım Gemisi

Türk Kızılayı aracılığı ile Gazze’ye yardımların ulaştırılması adına anlaşma yapılarak, HAK-İŞ tarafından 5 Milyon liralık bir bağışın aktarıldığını vurgulayan Genel Başkanımız Arslan, “Filistinli kardeşlerimize ulaştırmak üzere gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç maddelerini taşıyan bir gemi inşallah önümüzdeki günlerde yola çıkacak. Yardımlarımızın devamı da gelecek” dedi.

“8 Mart’ta Filistinli Kadınlarla Dayanışma Konferansı Gerçekleştireceğiz”

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili konfederasyonumuz uluslararası bir konferansı gerçekleştirme kararı aldığını hatırlatan Arslan, Filistinli kadınlarla dayanışma konferansı gerçekleştirileceğini, 50 ülkeden davetlinin katılacağı konferansta, HAK-İŞ’in Filistinli kadınların, çocukların ve Filistinli mağdurların sesi soluğa olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

“1 Mayıs’ı Kocaeli’de Gerçekleştireceğiz”

HAK-İŞ’in 1 Mayıs’ı bu yıl Kocaeli’de gerçekleştireceğini ifade eden Arslan, “1 Mayıs’ta Uluslararası Filistin’e Dayanışma adı altında 1 Mayıs Uluslararası Emek ve Dayanışma Günü’nü Kocaeli’de gerçekleştireceğiz. Hem 1 Mayıs’ta hem de 8 Mart'ta Filistinlilerle dayanışmamızı bir kez daha yükseltmek istiyoruz” dedi.

“6 Şubat Depremlerinin Yıldönümünde Bölge Halkıyla Dayanışma İçerisinde Olacağız”

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yıldönümünde HAK-İŞ’in “Yaralarımızı Birlikte Sarıyoruz, Kayıplarımızı Rahmetle Anıyoruz. Depremin Yıldönümünde Deprem Bölgesindeyiz” temasıyla, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da bir dizi anma programı gerçekleştireceğini ifade eden Arslan, “6 Şubat’ın yıldönümünde bölgede en üst düzeyde yöneticilerimizle beraber, bölge halkıyla dayanışma içerisinde olacağız” dedi.

Ülkemizde son dönemde provakatif eylemlerin arttığını, geçtiğimiz günlerde Fatih Camii’nde, dün de  Santa-Maria Kilisesi’nde gerçekleştirilen saldırıları kınayan Genel Başkanımız Arslan, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmak isteyenlere izin verilmemesin gerektiğini ve provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Atan; “Türkiye ve HAK-İŞ Bizim Kırmızı Çizgimiz”

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanımız Metin Atan, eğitim programı ile birlikte HAK-İŞ’in tecrübelerinden yararlanarak sosyal diyaloğun ön plana çıkarılmasının öneminin büyük olduğunu ifade etti. Atan, HAK-İŞ çatısı altında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “HAK-İŞ Türkiye Cumhuriyeti’nde olduğu gibi bizler için de çok önem arz etmekte. Çünkü bu çatı altında bulunmaktan biz KKTC Kamu-Sen olarak mutluluk duyduğumuzu, her şeyiyle sizlerle birlikte her adımı atmaya da hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü bizim biliyorsunuz Türkiye Cumhuriyeti bizim kırmızı çizgimiz ve HAK-İŞ’te bunun uzantısı” dedi.

“İyi Ki HAK-İŞ Var, İyi Ki Bu Çatının Altındayız”

Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir ülke olduğunu hatırlatan Atan, HAK-İŞ’in katkıları ile KKTC’de zorlukların altından kalkmak adına KKTC Kamu-Sen Sendikası olarak adımlar atıldığını belirtti. Atan, desteklerinden dolayı Genel Başkanımız Arslan’a teşekkürlerini ileterek, “İyi ki HAK-İŞ var, iyi ki bu çatının altındayız” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı ’da birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Eğitim Programında Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, “HAK-İŞ’in Sendikal Hareketteki Rolü ve Temsiliyeti” konulu, Genel Sekreter Yardımcımız Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu, “HAK-İŞ’in Mevzuat Boyutuyla Yürüttüğü Çalışmalar” konulu, Genel Sekreter Yardımcımız Fatma Zengin, “HAK-İŞ Bakış Açısıyla Sosyal ve Toplumsal Sorumluluklar” konulu birer sunum gerçekleştirdi.

KKTC Kamu-Sen Sendikamızın Genel Sekreteri Özgür Kıdrışlıoğlu ve Genel Mali Sekreteri Ali Kavas sendikal faaliyetler ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Eğitim programı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.















29 Ocak 2024 18:11, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu