ANADOLU MEKTEBİ VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK

30 Ocak 2024 17:33, Haberler


ANADOLU MEKTEBİ VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 30 Ocak 2024 tarihinde, Anadolu Mektebi Vakfı ile HAK-İŞ Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Öz Çelik-İş Sendikamız arasında gerçekleştirilen İşbirliği Protokolü İmza Töreni’ne katıldı.

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Anadolu Mektebi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Öz Çelik-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Bayram Altun, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Av. Hamdi Abdullah Koçoğlu, Hizmet-İş ve Öz Çelik-İş Sendikalarımızın Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Mektebim Vakfı Heyeti ve uzmanlarımız katıldı.

İşbirliği Protokolü kapsamında, Anadolu Mektebi Vakfı ile Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Sendikalarımız Hizmet-İş Sendikamız ve Öz Çelik-İş Sendikamız arasında, yurt içinde ve yurt dışında eğitim, öğretim, edebiyat, kültür, sanat vb. alanlarda işbirliği gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Anadolu Mektebi Vakfı’nın gerçekleştirmiş olduğu projelerin önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Arslan, “Projenin gerçekten HAK-İŞ’in hedeflerine de uygun bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.

Arslan, HAK-İŞ’in 11 daimi komitesi olduğunu belirterek imzalanan protokol kapsamında Kültür ve Sanat, Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar ile Filistin ve Kudüs Komitesi’nin çalışmalar gerçekleştirilmesinin önemine değindi.

Arslan, “HAK-İŞ’te Kültür ve Sanat Komitemiz, Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Komitemiz ve Filistin ve Kudüs Komitemiz var. Kültür-Sanat Komitemiz, kültür-sanat alanında farkındalık oluşturacak birçok çalışma gerçekleştiriyor. Kültür Bakanlığımız ile işbirliği içerisinde 12. Uluslararası Kısa Film Yarışmamızı tamamladık. Projemiz kapsamında dünya çapında 4 binin üzerinde filmin katıldığı uluslararası düzeyde bir yarışmayı gerçekleştirdik. Aynı zamanda el sanatlarımızı tekrar ihya etmek için ebru projesi gibi, kendi kültürümüzün kendi medeniyetimizin değerlerine uygun çalışmalar yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Sendikacılığa kültür ve sanat damarları açmaya çalışıldığının altını çizen Arslan, “Sendikal mücadeleyi kuru ve kaba bir üslupla değil, bir kültür-sanat bakış açısıyla medeniyet değerleri üzerinden yürüyerek farklı bir zemine oturtmaya çalışıyoruz” dedi.

Arslan, projenin de gençlerimiz ve öğrencilerimiz açısından son derece kıymetli olduğunu vurgulayarak, hayırlı bir işe vesile olmanın gururunu yaşadığını, HAK-İŞ olarak desteğin devam edeceğini ifade etti. 

Anadolu Mektebi Vakfı Başkanı Sami Güçlü, Vakıfın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Güçlü, HAK-İŞ konfederasyonu ve bağlı sendikaları ile   işbirliği anlaşmalarının da arttırılarak devam edilmesi temennisinde bulunarak, işbirliği protokolünün hayırlı olmasını diledi.

HAK-İŞ’in önce insan önce emek anlayışı ile Anadolu Mektebi Vakfı’nın çalışmalarının ortak eksende buluştuğuna dikkat çeken Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert, konfederasyonumuz HAK-İŞ, Hizmet-İş Sendikamız ve Öz Çelik-İş Sendikamızın gerçekleştirmiş olduğu   işbirliği protokolünün anlamlı bir çalışma olduğunun altını çizdi.

Hizmet-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin ve Öz Çelik-İş Sendikamızın Genel Başkan Vekili Bayram Altun’da, işbirliği protokollerinin önemine değinerek, çalışmanın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular.



HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Ocak 2024 17:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu