ARSLAN, FAS UGTM KONGRESİNE KATILDI

04 Şubat 2024 15:39, Haberler


ARSLAN, FAS UGTM KONGRESİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2-3 Şubat 2024 tarihlerinde Fas’ın Bouznika Şehrinde düzenlenen Fas İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (UGTM) 12. Olağan Kongresine katıldı. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Devlet Sert ile birlikte Fas UGTM Konfederasyonunun 12. Olağan Genel kuruluna katıldı. Programa Dış İlişkiler Uzmanımız Ahmet Halfaya da eşlik etti.

Arslan, UGTM Kongresinde yaptığı konuşmada, “Türkiye-Fas ilişkileri yüzyıllara uzanmakta ve bugüne kadar dostluk ve kardeşlik bağları güçlenerek devam etmektedir. Türkiye’nin Fas ile yalnızca ortak faydaya değil kardeşliğe dayalı derin ilişkileri bulunmaktadır” dedi.

HAK-İŞ ve UGTM arasındaki ikili ilişkilerin sıcak tutulması gerektiğine değinen Arslan, her iki konfederasyonun da Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) üyesi olduğuna dikkat çekti.

Arslan, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın kapasiteleri ölçüsünde UNTM'nin sendikalarıyla ikili iş birliği anlaşmalarını daha da yaygınlaştırmak istediğini vurguladı.

Genel Başkanımız Arslan, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sürecinde bizlerle sürekli dayanışma içerisinde olan, Fas İşçi Sendikaları Ulusal Konfederasyonu’nun (UNTM) HAK-İŞ açısından özel bir yeri olduğunu belirterek, özellikle deprem felaketinde bizlerle dayanışma içerisinde oldukları için teşekkür etti.

Arslan. Filistin’de yaşanan katliam ve soykırıma dikkat çekerek, “BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve bölgesel örgütler maalesef bu katliamın, bu soykırımın ortadan kaldırılması veya durdurulması konusunda sessiz kaldılar” dedi.

HAK-İŞ'in Filistinli kardeşlerimizle dayanışma konusunda yürüttüğü çalışmalara değinen Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Siyonist İsrail’i bir kez daha kınıyor, Filistin topraklarında, Başkenti Kudüs olan, özgür, bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi. 

Arslan, UGTM’nin 12.  Genel Kurulu programına kapsamında bulunduğu Fas’ta çeşitli temaslarda da bulundu.

Arslan, ilk olarak Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UNTM) Başkanı Zouıten Mohamed’a ziyaret etti. Ziyarette ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve çalışma hayatına ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Arslan, Filistin davasına daha çok fazla destek verilmesine ilişkin çağrısını yineledi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Arap İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC-ATUC) ve aynı zamanda Filistin PGFTU Genel Başkanı Shaer Said ve ATUC Genel Sekreteri Hind Benammar ile bir araya geldi. 

Görüşmede, HAK-İŞ'in ve PGFTU ilişkilerinin geliştirilmesi ve yapılacak ortak eğitim programların ayrıntıları ele alındı. Önümüzdeki dönemde ATUC ile ortak faaliyetler gerçekleştirilmesi ne ilişkin karar alındı. 

Kongre esnasında Genel Başkanımız Arslan, Moritanya CNTM Konfederasyonu Genel Başkanı Mohamed Rabbani ile bir araya geldi.

Ziyarette, Genel Başkan Yardımcımız Sert de  UGTM ve UNTM konfederasyonlarına bağlı Sağlık Çalışanları Sendikası Başkanlar ile bir araya gelerek ikili görüşmelerde bulundu. 







HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Şubat 2024 15:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu