ARSLAN, BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EK PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

09 Şubat 2024 17:30, Haberler


ARSLAN, BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EK PROTOKOL İMZA TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Şubat 2024 tarihinde, Hizmet-İş, Öz Güven-Sen ve Öz Taşıma-İş Sendikalarımız ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki BASKİ arasında imzalanan ek protokol imza törenine katıldı.

Ek protokol imza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yalçın, Hizmet-İş Sendikamızın Balıkesir Şube Başkanı ve HAK-İŞ İl Başkanı Savaş Dal, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, işyeri sendika temsilcileri ve üyeler katıldı.

Ek protokol Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından imzalandı.

Arslan: “Toplu İş Sözleşmesi Kriterlerini Uyguluyoruz”

Emekçilerin enflasyondan etkilenmemesi adına sözleşmenin yenilenmesinin talep edilmesi ve bu talebin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından da kabul görmesiyle gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Arslan, Balıkesir’de 3 yıllık olarak uygulanan ve hala devam eden toplu iş sözleşmesinin yaşanan enflasyon artışları nedeniyle değerini kaybettiğini dile getirdi.

Arslan, “Yürürlükte 3 yıllık yaptığımız toplu iş sözleşmesinde enflasyonun, hayat pahalılığının hesaplarımızın üstünde olması nedeniyle yeni bir durum değerlendirmesi yapıldı. Bizim toplu iş sözleşmelerinde ortaya koyduğumuz üç temel kriter var: İmzaladığımız sözleşmenin yükümlülüklerinin yerinde ve zamanında uygulanması, işimizi, aşımızı kaybetmeden devam etmek ve elbette ki ücretler. Biz, bu üç kriteri de Balıkesir’de 5 yıldır uyguluyoruz” dedi.

“Mazlumların Yanındaysak Tarafsız Olamayız”

“Bize düşen bir sorumluluk da 31 Mart seçimleri” diyerek yerel seçimlerin ülkemiz ve üyelerimizin çalışma ortamları açısından önemine dikkat çeken Arslan; “Eğer biz, mazlumların yanındaysak tarafsız olamayız. Bizim tarafımız, Başkanımızın siyasi mücadelesinin tarafı. Çünkü bu 5 yıllık dönemde yaşadıklarımız, Başkanımızın Balıkesir’e ve bize yaşattıkları, şehrin geleceğe hazırlanması konusundaki çabaları, çalışanlar arasındaki tutumu bu kararı almamızı sağladı. Biz, 31 Mart’ta Başkanımızın yeniden seçilmesi için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: “Eşit İşe Eşit Ücret Felsefesini Benimsemiş Bir Belediyeyiz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde eşit işe eşit ücret felsefesini benimseyerek çalışanların mağdur edilmemesi adına çaba sarf ettiklerini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; “Biz, çalışanların haklarını tam ve zamanında alması mantığını şiar edinmiş ve ‘eşit işe eşit ücret’ felsefesini benimsemiş bir belediyeyiz. Bir belediye çalışanının gününde maaşını alamaması demek; kirasını, taksitini, kredi borcunu geciktirmesi anlamına geliyor. Biz, ilçe belediyelerimizde gününde maaş ödeyememeleri gibi bir durum olursa çalışanlarımızın ailelerine mahcup olmaması adına kendi bütçemizden onlara aktarım da yapıyoruz. Mahmut Başkanımızın tecrübesi, Türkiye tecrübesi. Kendisi masanın her yerinde oturmuş bir abimiz ve bizi de iyi yönlendiren bir ekibi var” diye konuştu.

HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Savaş Dal ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu da birer selamlama konuşması gerçekleştirerek, ek protokollerin hayırlı olmasını temenni etti.

Karesi Belediyesi Ek Protokol İmza Töreni

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Şubat 2024 tarihinde Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen Sendikalarımız ile Balıkesir/Karesi Belediyesi Kent A.Ş. arasında gerçekleştirilen ek protokol imza törenine de katıldı.

Ek protokol, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan tarafından imzalandı.

Ek protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Genel Başkanımız Arslan, ek protokolün Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e, sendikalarımıza ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni etti.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan da yaptığı konuşmasında ek protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Şubat 2024 17:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu