ARSLAN, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ TÖRENİNE KATILDI

09 Şubat 2024 10:59, Haberler


ARSLAN, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 8 Şubat 2024 tarihinde, Hizmet-İş, Öz Güven-Sen ve Öz Taşıma-İş Sendikalarımız ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şirketleri, GASKİ A.Ş., Gazi Konut A.Ş., GAZİBEL A.Ş., Gazikültür A.Ş., Gaziantep Bilişim A.Ş., Gazi Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ile Gazi Danışmanlık A.Ş. arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmeleri imza törenine katıldı.

 

Toplu iş sözleşmesi imza törenine Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Öz Güven-Sen Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Murat Ünal,Öz Taşıma-İş Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Alıcı, HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikamızın Gaziantep 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Nurullah Bilici, şube başkan ve yardımcıları, basın mensupları ve üyeler katıldı.

 

Arslan, deprem şehitlerimizi rahmetle andı

 

Toplu iş sözleşmelerinin üyelerimize hayırlar getirmesini temenni eden Genel Başkanımız Arslan, aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat depremlerinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

 

“Türkiye’nin geleceğinden endişe etmeyelim”

 

Covid-19 döneminin ardından asrın felâketi 6 Şubat depremleri ve artan enflasyonun ekonomik zorlukları beraberinde getirdiğini ancak endişe etmeden zorlukların üstesinden gelmeye çalışmak gerektiğini ifade eden Arslan, “Bütün zorluklar üst üste gelse de; pandemi, ardından yaşadığımız deprem felâketi, yoğun enflasyonun getirdiği nice zorluklar, hayat pahalılığı, yaşamın önümüze koyduğu nice zorluklar dahil bütün zorluklara karşı mücadele etmekte kararlı olmalıyız. Yeise düşmeyin, endişeye kapılmayın. Ülkemizin geleceğinden endişe etmeyelim. Potansiyelimiz var, gücümüz var, irademiz var, inancımız var ve bütün bunlarla bu zorlukları aşacağız” şeklinde konuştu.

 

“Emekçi kardeşlerimiz acılarıyla beraber görev başında hizmet ettiler”

 

6 Şubat depremlerinde emekçilerin kendi iradeleriyle ve acılarıyla beraber işlerinin başında olduğunu hatırlatan Arslan, “Deprem bölgesindeyiz, depremden sonra buraları geldik, gördük. Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza o deprem felâketini yaşadığımız bu şehirde ertesi gün işe gelmeleri için bir dayatma olmadı, kendileri gelip çalışmaya başladılar. Her biri acılarıyla beraber görev başında hizmet ediyorlardı. Dolayısıyla bu şehrin acısı, hepimizin acısı; bu şehrin sorunu, hepimizin sorunu, bu şehrin başarısı, hepimizin başarısı. Bütün zorluklara rağmen bu şehri geleceğe taşıyan, ‘Gazi’ unvanına yakışır bir şekilde bu şehri ayağa kaldıran kadroları huzurlarınızda Sayın Başkan’la beraber kutlamak istiyorum” dedi.

 

Hizmet-İş Sendikamızın son dönemde imzaladığı toplu sözleşmeler ve ek protokollerin önde gelenlerinden birini Gaziantep’te imzaladıklarının altını çizen Arslan, şöyle konuştu: “Elbette bu enflasyon ortamında aldığınız ücretlerin daha fazlasını hak ediyorsunuz. Şartlar değişince sözleşmeyi beklemeden ek protokol yapmak istediğimizde Allah razı olsun geri çevrilmedik. Emekçilere, çalışanlara, alın teri dökenlere, bu şehri geleceğe taşıyan bu insanlara daha fazla destek olunması kimseyi rahatsız etmemeli. Çünkü bu şehri geleceğe birlikte taşıyoruz. Biz; haktan, adaletten, Başkan’dan yana tarafız.”

 

Arslan, belediye başkan adaylarına başarılar diledi

 

“Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan teşekkür ediyorum. Bu şehrin hak ettiği kadroların bu şehre güzel hizmetler yapacağına kendi de emin ki, burada Sayın Büyükşehir Başkanımız da, Sayın Şahinbey Belediye Başkanımız da yeni dönemde birlikte aday oldular” diyen Arslan, Gaziantep’teki bütün adaylara başarılar diledi.

 

Şahin: “HAK-İŞ ile içi kadınlar için özel projeler yaptık”

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Genel Başkanımız Arslan ile 2002 yılında Gaziantep’in ilk kadın milletvekili seçilmesinin ardından AK Parti MYK ve Kadın Kolları’nda görev yaptığı dönemde tanıştığını anımsatarak, şunları kaydetti: “HAK-İŞ’i orada tanıdım. HAK demek çok önemli bir şey. Hakkın adı çok büyük. Mahmut Abi’mizi orada tanıdık. Onunla birlikte başladığımız, örgütlenme nedir, sağlıklı duruş nedir, karanlığa karşı aydınlık duruş nedir, bir sendika ne işe yarar, birlikte çalıştık. Genel Merkez Kadın Kolları başkanı iken işçi kadınlarımızın hakkını hukukunu korumak, onları alanda daha çok istifade ettirmeye çalışmak, hem kariyer hem çocuk yapmalarını sağlamak için özel projeler yaptık.” 

 

“HAK-İŞ hep arkamızda oldu”

 

“Akıl ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir. İşte bu salon o salondur. 367’ler yaşadık, e-muhtıralar yaşadık, 50 yıl terörle mücadeleyi yaşadık” diye konuşan Şahin, “Kim arkamızda diye baktığımız zaman, başkentin karanlık sokaklarında aydınlık duruşuyla HAK-İŞ hep arkamızda oldu. Aydınlığın, demokrasinin, işçi haklarının, alın terinin karşısında duranlara karşı karşı güçlü bir duruş gösterdi. O yüzden Mahmut Başkanıma ve 50 yıllık mücadeleyi veren, mücadeleyi buraya kadar getiren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tanrıöver: “Emsali nadir olan bir başarıya imza atacağız”

 

Gaziantep 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ise Gaziantep 1 No’lu Şube Yönetimi olarak göreve geldikleri 2018 yılından bu yana Gaziantep’e daha iyi hizmet edebilmek, üyelerimizin mutlu, verimli ve refah içinde yaşayabilmeleri için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

 

İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile üyelerimizin maddi ve idari haklarınızı korumayı ve daha da iyileştirmeyi amaçlayan, emsali nadir olan bir başarıya imza attıklarını belirten Tanrıöver, toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

 

Ücretlerde yüzde 100 artış sağlandı

 

İmzalanan toplu iş sözleşmeleri ile üyelerimizin ücretlerinde, sosyal yardımlarla birlikte yüzde 100 artış sağlandı. En düşük maaş 34 bin TL oldu. İkramiyeler de 52 yevmiyeden 60 yevmiyeye çıkarıldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Şubat 2024 10:59, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu