ILO AVRUPA VE ORTA ASYA BÖLGE DİREKTÖRÜ ANDREES’DEN HAK-İŞ’E ZİYARET

13 Şubat 2024 14:17, Haberler


ILO AVRUPA VE ORTA ASYA BÖLGE DİREKTÖRÜ ANDREES’DEN HAK-İŞ’E ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Şubat 2024 tarihinde, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Beate Andrees ve ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan ile bir araya geldi.

Ziyarette, Genel Başkan Yardımcılarımız Devlet Sert, Halil Çukutli, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu, ILO Türkiye Ofisi Ekibi ve uzmanlarımız bulundu.

“ILO Dünya Emek Hareketi İçin Değerli”

Arslan, HAK-İŞ’in ILO’nun dünya emek hareketi için ne kadar değerli olduğunun farkında olunduğunu belirterek, ILO Türkiye Direktörü Hassan’ın Türkiye konusunda tecrübeli biri olması sebebiyle de başarılı çalışmalara imza atacağına olan inancını vurguladı.

“ILO İşçi Delegeliğinde Dönüşümlü Temsiliyet Uygulaması Yapılabilir”

ILO’da işçi delegeliğinin temsili noktasında sorunlar olduğuna dikkat çeken ve dönüşümlü temsil modelinin daha kapsayıcı olabileceğini ifade eden  Arslan, “Özellikle işçi delegeliğinin temsili konusunda sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunu dile getirdik ama çözüm bulunamadı. Temsil konusunda itirazlarımız var. Temsiliyette sadece sayılara bakılıp başka kriterlere bakılmıyor. ILO’nun bu konuyu yeniden gözden geçirmesini istiyoruz. Birçok ülkede uygulanan dönüşümlü temsiliyet uygulamasının uygun olacağını düşünüyoruz” dedi.

“ILO ile Ortak Çalışma Kültürünü Arttırmalıyız”

Arslan, ILO ile birçok konuda ortak çalışma kültürünün arttırılması gerektiğini belirterek, işçilerin korunması, uluslararası göç sorunu ve çalışma hayatına etkileri, çocuk işçiliği, kayıtdışı ekonomi ve istihdam, sendikalaşma oranlarının arttırılması, vergi yükü, ILO C190 Sayılı Sözleşmenin Türkiye’de uygulanması, Filistin de gerçekleştirilen katliam ve soykırımın durdurulması, başta olmak üzere birçok konuda daha fazla işbirliği ile projeler hayata geçirmenin önemli olduğuna vurgu yaptı.

“Asrın Felaketinde ILO’nun Desteklerine Teşekkür”

Arslan, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay Merkezli 11 ilimizi etkileyen ve Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremlerde ILO’nun deprem bölgesi ile ilgili çabalarına ve dayanışmasına teşekkür etti. HAK-İŞ’in depremin yarattığı travmaların atlatılabilmesi için Psiko Sosyal Destek Platformu ile bölgede önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Arslan, bölgede yıkımın çok büyük olduğunu ILO’nun daha çok destek ve katkısına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

“HAK-İŞ’in Genel İlkesi Uluslararası Dayanışma”

Genel Başkanımız Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, HAK-İŞ’in genel ilkesinin uluslararası dayanışma olduğuna vurgu yaparak, Konfederasyonumuzun ITUC, ETUC ve ITUC-AP üyesi olduğunu, ITUC’un Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve uluslararası sendikal hareketin en güçlü ortaklarından bir tanesi olduğunu belirtti. Arslan, HAK-İŞ’in 50’den fazla ülke konfederasyonu ile ikili işbirliği anlaşması olduğunu hatırlatarak, Afrika Sendikalar Birliği OATUU’da da gözlemci olarak çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

"Sosyal Diyalog Alanında Öncülük Yapıyoruz"

HAK-İŞ’in, sosyal diyalog mekanizmalarını tüm alanlarda etkin şekilde hayata geçirebilmek için çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Arslan, ülkemizde Türkiye AB-KİK komitesi başta olmak üzere tüm paydaşlar ile etkin çalışmalar yürütmek adına ülkemizde 50’den fazla platformda HAK-İŞ’in yer aldığının altını çizdi.  HAK-İŞ’in  pandemi ve deprem süreci başta olmak üzere işçi ve işveren kesiminden paydaşları ile önemli ortak çalışmalara imza attığını ifade eden Arslan, “Bu çalışmalar Türkiye sosyal diyalog mekanizmaları için önemli çalışmalardı. Bu çalışmaları çoğaltmaya çalışıyoruz. HAK-İŞ olarak rekabeti keskinleştirmeden emek hareketini temsil eden kesimlerle birlikte, çalışma geleneğini sürdürme konusunda öncülük yapıyoruz” şeklinde konuştu.

ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Beate Andrees: “HAK-İŞ Köklü Tarihi Olan Bir Kurum”

ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Beate Andrees, Türkiye’ye gerçekleştirdiği ilk ziyarette HAK-İŞ’te bulunmaktan ve karşılaştığı misafirperverlikten ötürü teşekkürlerini sunarak, HAK-İŞ’in köklü tarihi olan bir kurum olduğunu belirtti.

ILO’nun son dönemde benimsediği sosyal adalet için küresel ittifak kurulması yönündeki atılımı hakkında HAK-İŞ’in görüşlerinin de çok değerli olduğunu belirten Andress, HAK-İŞ ile ortak çalışmalar gerçekleştirmek üzere ziyaretin gerçekleştirildiğini, ortak çalışmaların arıttırılabileceği konuların neler olduğunu belirlemenin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Andress, Genel Başkanımızın ortak çalışma adına önemli bulduğu alanlar hakkında açıklamalarda bulunarak, en kısa zamanda birlikte çalışmaların arttırılması yönünde ILO Türkiye Ofisi başta olmak üzere harekete geçileceğini ifade etti.

ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan: “ILO Ankara ofisi olarak HAK-İŞ’in yanındayız”

ILO Türkiye Direktörü Yasser Ahmed Hassan, HAK-İŞ konfederasyonu’nu göreve başladığı zaman ziyaret ettiğini ve HAK-İŞ’te olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek ortak çalışmalar gerçekleştirmenin önemli olduğunu ifade etti. Hassan, “ILO Türkiye Ankara ofisi olarak HAK-İŞ’in yanındayız” dedi.

Ziyaret hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Şubat 2024 14:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu