ARSLAN, BAHREYN GFBTU KONGRESİ’NE KATILDI

19 Şubat 2024 21:35, Haberler


ARSLAN, BAHREYN GFBTU KONGRESİ’NE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 17-18 Şubat 2024 tarihinde Bahreyn’in Başkenti Manama’da düzenlenen Bahreyn İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (GFBTU) 5. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Arslan, GFBTU Kongresinde yaptığı konuşmada, HAK-İŞ ve GFBTU arasındaki ilişkilerin derin ve köklü olduğunu ifade ederek, “GFBTU Konfederasyonu ile ikili işbirliği anlaşmamız üzerinden 13 yıl geçti. ITUC ve ITUC-AP’nin bünyesi altında başta Filistin davası olmak üzere birçok ortak noktada birlikte çalışmaktayız” diye konuştu.

“Ortak Eğitim Programları Düzenlemeliyiz”

Bahreyn’de sendikal hareketin son derecede özgür ve demokratik bir şeklide uygulandığını belirten Arslan, çalışmaların diğer körfez ülkelere de örnek olması gerektiğini söyledi. Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve GFBTU arasında ikili işbirliği kapsamında ortak eğitim programları düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Filistin’de Katliam ve Soykırım Yapılıyor”

Siyonist İsrail’in dünyanın gözü önünde Filistin’de büyük bir katliam gerçekleştirdiğini belirten Arslan, “Yaklaşık 135 gündür Filistin’de büyük bir katliam ve soykırım ile yüz yüzeyiz. BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve bölgesel örgütler maalesef bu soykırımın durdurulması için sessiz kaldılar.  Hatta bazı ülkeler sessizliğin de ötesine geçerek Siyonist devlete her türlü desteği sağlamışlardır” diye konuştu.

“Filistin İçin Yardım Kampanyası Başlattık”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Filistin ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere bir bağış kampanyasını başlattıklarını hatırlatan Arslan, Türk Kızılay ile bir işbirliği yapılarak 5 Milyon liralık yardımın bölgeye ulaştırılması noktasında bir geminin harekete geçeceğini ifade etti.

“Filistin İçin Emek Dayanışma Platformu”

Arslan konuşmasında, yürütülen çalışmalar kapsamında, Mescid-i Aksa ve Filistin konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için çalıştaylar düzenlendiğini, Memur-Sen Konfederasyonu ile ortaklaşa 72 ülke, 104 konfederasyon, 120 sendikacı ve 5 bölgesel ve uluslararası emek örgütün liderleri ve temsilcilerinin katılımıyla Filistin için Uluslararası Emek Dayanışma Platformunu’nun hayata geçirildiğini ifade etti.

Arslan, GFBTU’nun 5. Olağan Kongresine katılan konfederasyonlara seslenerek Filistin halkını desteklemek adına benzer yardım kampanyaları başlatılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Arslan kongre sürecinde, ITUC Genel Sekreteri Luc Triangle, ICATU Genel Sekreteri Gamal Kadri, ATUC Genel Başkanı Shaher Saed, Tunus İşçi Sendikaları Konfederasyonu UGTT Genel Sekreteri Noureddine Taboubi, Bahreyn Özgür İşçi Sendikaları (AL-HUR) Başkanı Yaqoob Mohammed Youssif , GFJTU Genel Başkan Yardımcısı Khalid Abu-Margoub ve birçok konfederasyon ile bir araya geldi.

Ziyaretin ikinci gününde Genel Başkanımız Arslan, T.C. Bahreyn Manama Büyükelçimiz Esin Çakıl ile bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Şubat 2024 21:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu