MISIR HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

28 Şubat 2024 16:11, Haberler


MISIR HEYETİNDEN HAK-İŞ’E ZİYARET

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Şubat 2024 tarihinde, Öz Çelik-İş Sendikamızın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Mısır Mühendislik, Metal, Elektrik İşçileri Genel Sendikası Genel Başkanı ve Mısır İşçi Sendikaları Federasyonu (ETUF) Genel Başkan Yardımcısı Khaled Monir Hassanin El Feki ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Ziyarette Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Aydın Baysal, Genel Sekreter Yardımcımız Hamdi Abdullah Koçoğlu, , Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Yıldız, Mısır Mühendislik, Metal, Elektrik İşçileri Genel Sendikası Genel Sekreteri Abdel Rahman Abdel Ghani Ibrahim, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmed Mohamed Mansour, Magdy Mohamed Abdel Rahman, Mohamed Said Khater  Ali Khater, Uluslararası İlişkiler Danışmanı Mohamed Hassan Mohamed Khalifa ve uzmanlarımız yer aldı.

“ETUF ile Köklü İlişkilerimiz Var”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, Mısır İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile HAK-İŞ arasında uzun yıllara dayalı köklü bir ilişki olduğunu ifade etti.

Arslan, HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın Mısır sendikal hareketi ile yakın iş birliği içinde olduğunu anımsatarak, “Sendikalarımızı Mısır sendikal hareketi ile iş birliği yapmaları konusunda teşvik ediyoruz” dedi.

“Metal İşkolu Dünya Sendikal Hareketinin Amiral Gemisi”

Öz Çelik-İş Sendikamız ile Mısır Mühendislik, Metal, Elektrik İşçileri Genel Sendikası arasında gerçekleştirilen yakın çalışma düzeninin önemine değinen Arslan, dünya sendikal hareketinde metal iş kolunun amiral gemisi olduğunu ifade etti.

“Kuruluşumuzdan Bu Yana Filistin Davası İçin Mücadele Ediyoruz”

Arslan, Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde Siyonist İsrail tarafından soykırım ve katliam gerçekleştirildiğini belirterek, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in kuruluşundan bu yana Filistin davası için mücadele ettiğini ifade etti.

Yardım Gemisi Gazze’ye Ulaştı

HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası alanda Filistin konusunda hassasiyeti arttırıp farkındalık oluşturmak için büyük bir çaba gösterdiğini belirten Arslan, Gazze’ye yönelik bir yardım kampanyası başlatıldığını ve ilk planda 5 milyon liralık bir yardım malzemesinin Türk Kızılay’ı aracılığıyla Ariş limanından Gazze’ye ulaştırıldığını ifade etti.

“Birlikte Mücadele Çağrısı”

Gazze’de yaşanan soykırıma dur demek için, Filistin’e sınırı olan Mısır’da ortak bir çalışma gerçekleştirilebileceğine dikkat çeken Arslan, “Filistin’e destek konusunda HAK-İŞ ve ETUF olarak bir araya gelip Mısır’da ortak bir mücadeleyi gerçekleştirmek için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Gazze’de ki abluka kalkıp, Filistin topraklarındaki işgal sonlandırılana kadar, başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin Devleti kurulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız ve Öz Çelik-İş Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci, heyeti Türkiye’de ve konfederasyonumuz HAK-İŞ’te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Öz Çelik-İş Sendikası ile Mısır Mühendislik, Metal, Elektrik İşçileri Genel Sendikası arasında 2015 yılında gerçekleştirilen ikili işbirliğinin üst düzey ilişkilerle devam ettiğini vurgulayan Değirmenci, yakın zamanda Mısır’a ziyaret gerçekleştirildiğini ve karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunulduğunu, ikili işbirliğini geliştirme konusunda da çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

El Feki; “Filistin Halkını Asla Yalnız Bırakmayacağız”

Mısır Mühendislik, Metal, Elektrik İşçileri Genel Sendikası Genel Başkanı ve Mısır İşçi Sendikaları Federasyonu (ETUF) Genel Başkan Yardımcısı Khaled Monir Hassanin El Feki, HAK-İŞ genel merkezinde bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederek, HAK-İŞ ve ETUF arasında uzun zamandır önemli ilişkilerin olduğunu belirtti. İkili işbirliği çalışmalarını güçlendirmek adına gerçekleştirilen ziyaretin büyük önem arz ettiğini vurgulayan El Feki, Filistin konusunda HAK-İŞ’in görüşlerinin çok önemli olduğunu, ETUF olarak ’da Filistin konusunda ülke genelinde protestolar gerçekleştirildiğini ve ilk günden bu yana Filistin halkına destek sağlandığını ifade etti. El Feki, “Biz Filistin halkını asla yalnız bırakmayacağız” dedi.

Ziyaret hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Şubat 2024 16:11, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu