ARSLAN, YOZGAT’TA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

29 Şubat 2024 10:38, Haberler


ARSLAN, YOZGAT’TA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 28 Şubat 2024 tarihinde, Hizmet-İş sendikamız ile Yozgat Belediyesi ve şirketleri arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi ve ek protokol imza törenine katıldı.

 

İmza törenine Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, belediye başkan yardımcıları, işyeri sendika temsilcileri, üyeler ve basın mensupları katıldı.

 

Toplu iş sözleşmesi ve Ek Protokol, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse tarafından imzalandı.

 

“Yozgat’ta 38 Yıldır Örgütlü ve Yetkili Sendikayız”

 

Genel Başkanımız Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın 38 yıldır Yozgat’ta örgütlü olduğunu ve bu 38 yılın 32 yılında görevi Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız’ın üstlendiğini belirterek, “Burada Cemil Çiçek’ten başlayarak pek çok belediye başkanımızla beraber çalıştık. Başkanlar değişti, sendikamız değişmedi. Eğer biz taşeron sistemini çöpe atmasaydık, bugün 750 arkadaşımız yerine 44 arkadaşımız adına sözleşme yapacaktık. Çünkü diğer arkadaşlarımız taşeron firmalarda olacaktı. Biz mücadele ettik ve bugün belediyelerde 650 bin arkadaşımız sendikalı ve toplu iş sözleşmeli oldu. Eğer belediyelerde taşeron sistemi ortadan kalkmasaydı 20 bin üyemiz ve 10 tane şubemiz olacaktı. Bugün 75’ten fazla şubemiz var ve 305 bin üyemizle Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıyız. Dolasıyla kamuda taşeron işçiliğine karşı mücadelemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın inisiyatifiyle başarılı olmuştur” dedi.

 

“Yozgat’ta hep birlik ve beraberliği yaşadık”

 

İmzalanan sözleşme dolayısıyla Belediye başkanına teşekkürlerini eleten Arslan, “Allah razı olsun, emeğin-emekçinin karşılığını bilen ve alın terinin karşılığının ne kadar kutsal olduğuna inanan bir belediye başkanımız var. Biz, yıllarca pek çok ilde çalıştık, uğraştık, imza attık, grev yaptık ama Yozgat hiçbir zaman grev yaptığımız iller arasında olmadı. Yozgat’ta şubemiz ve belediye başkanımız arasında hep birlik ve beraberlik yaşandı, hiç kavga ya da anlaşmazlık yaşanmadı” diye konuştu.

 

“Siz Kahramanlara Teşekkür Ediyorum”

 

İmzalanan sözleşmenin ve ek protokolün huzur içerisinde, bol kazanç ve bereketli olması temennilerinde bulunan Arslan, “Şehrimizi geleceğe taşımak adına, Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir yapmak adına bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da çalışmaya devam edelim. Siz kahraman üyelerimize, özellikle son dönemde yaşadığımız iç ve dış zorlukları göğüsleyerek bugün yeni bir dünyayı inşa etmek, Türkiye’yi yeni bir yere taşımak adına gösterdiğiniz çalışma ve kararlılığınız için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Filistin’e Destek Talebi”

 

Önümüzdeki hafta başlayacak ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni eden Arslan, 7 Ekim’den bu yana Siyonist İsrail Devleti tarafından tüm dünyanın gözü önünde yaşatılan insanlık dramına dikkat çekti.

 

Arslan, üyemiz işçilerden, Filistin konusundaki desteklerini sürdürmeye devam etmelerini istedi.

 

Köse: “Mesai Arkadaşlarımızı Ezdirmedik, Bundan Sonra Da Ezdirmeyeceğiz”

 

2019 seçimlerinden beri zamanın hızla geçtiğini ve Yozgat için beraber emek verildiğini söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse da “Nasıl geçtiğini anlamadığımız 5 yılı beraber tamamladık. Hamdolsun geldiğimiz günden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın, milletvekillerimizin, bakanlarımızın desteğiyle bugün milletimizin karşısına kalbimiz dolu dolu çıkabiliyoruz. Duruşumuz, net tavrımız, aileden aldığımız dava şuurumuz, yolumuz belli. O yol; iyiden, güzelden, hakikatten yana olma yolu. Biz, belediyeye ekmek almaya değil ekmek vermeye geldik. Biz mesai arkadaşlarımızı ezdirmedik bundan sonra da ezdirmeyeceğiz. Sözleşmemiz ve ek protokolümüz herkese hayırlı olsun. Rabbim utandırmasın” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HAK-İŞ İl Başkanımız ve Hizmet-İş Sendikamızın Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız da taşeron çalışmanın sona erdirilmesinde verdiği emekler dolayısıyla Genel Başkanımız Arslan’a teşekkür etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Şubat 2024 10:38, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu