ARSLAN, MAKEDONYA'DA TEMASLARDA BULUNDU

04 Mart 2024 17:55, Haberler


ARSLAN, MAKEDONYA’DA TEMASLARDA BULUNDU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Mart 2024 tarihinde Makedonya’nın başkenti Üsküp’te temaslarda bulundu. Arslan’a HAK-İŞ Türk Dünyası Komite Başkanımız Mehmet Fatih Bakırtaş eşlik etti.

Genel Başkanımız Arslan, Makedonya Başbakanı Talat Caferi ve Bilişim ve Kamu Yönetimi Bakanı Naim Bajrami başta olmak üzere sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ziyaret ederek, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi.

Arslan ve Makedonya Başbakanı Talat Caferi ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilere sivil toplumun katkısı hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Genel Başkanımız Arslan, SMM Konfederasyonun binası konusundaki talebi Başbakan Caferi’ye iletti. Makedonya Başbakanı Caferi de sorunun farkında olduğunu, konuya ilişkin elinden geleni yapacağını belirterek, ileriki günlerde onları davet ederek görüşeceğini söyledi.

Genel Başkanımız Arslan, Makedonya Sendikalar Konfederasyonu, UNASM Konfederasyonu, OKH Merhamet Kültür ve Danışma Derneği, ENSAR Vakfı, Köprü Derneği ve “Time Balkan” İnternet Sitesi, Yeni Balkan Gazetesi ve Türk Milli Birlik Hareketi Genel Başkanı Erdoğan Saraç’ı ziyaret etti.

Arslan, gerçekleştirdiği ziyaretlerde Türkiye ve Makedonya ortak tarihi ve kültürü ile ekonomik ilişkileri, Türkiye ve Makedonya sendikaları arasındaki ortak işbirliği çalışmaları, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalar başta olmak üzere pek çok konuda fikir alışverişinde bulundu. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mart 2024 17:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu