ULUSLARARASI SENDİKACI KADIN LİDERLERDEN FİLİSTİNLE DAYANIŞMA MESAJI

06 Mart 2024 02:00, Haberler


ULUSLARARASI SENDİKACI KADIN LİDERLERDEN FİLİSTİNLE DAYANIŞMA MESAJI 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği “Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı”na uluslararası sendikal hareketten yoğun katılım oldu. Uluslararası sendikal hareketin kadın liderleri, Filistin ile dayanışma duygularını ifade ettiler. 

Konfederasyonumuzun Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 6 Mart tarihinde gerçekleştireceği “Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı”na katılmak üzere 32 ülkeden 39 Konfederasyonu temsilen Türkiye’de bulunan sendikacı kadın liderler, Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile bir araya geldi. Toplantıya Genel Başkanımız Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu ve uzmanlar katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından, alınan kararla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün “Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı” olarak gerçekleştirilmesi kararı alındığını anımsatarak, “32 ülkeden 44 konfederasyon ve 60’a yakın kadın lideri bir araya toplamak ve Filistinli kadınlarla dayanışmayı ortaya koymak adına başlatmış olduğumuz konferansa hoş geldiniz” diye konuştu. 

Arslan, Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde Siyonist İsrail tarafından soykırım ve katliam gerçekleştirildiğini belirterek, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in kuruluşundan bu yana Filistin davası için mücadele ettiğini ifade etti. Arslan, HAK-İŞ’in “Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumları bizden alacaklıdır. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdur ve mazlumlarına borcumuz var” şeklinde bir genel kurul kararı bulunduğunu anımsatarak, “Buradan yola çıkarak dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa, adaletsizliğe uğrayanlara, zulüm görenlere borcumuz var. Onlar bizden alacaklıdır” dedi. 

HAK-İŞ’in ulusal ve uluslararası alanda Filistin konusunda hassasiyeti arttırıp farkındalık oluşturmak için büyük bir çaba gösterdiğini belirten Arslan, Gazze’ye yönelik bir yardım kampanyası başlatıldığını ve yardımların ulaştırıldığını ifade etti. 

Filistin ve Müslümanların arasındaki bağın hiçbir zaman kopmayacağını ifade eden Arslan, “Birincisi Filistin ile tarihi bir bağımız var. Tarihimizin bize yüklediği sorumlulukların bilinciyle tarihi bağlarımız için Filistin’e ilgisiz kalamayız. İkincisi, Mescidi Aksa, Filistin ve Kudüs ilk kıblemizdir. Kur’an’da etrafı ile beraber mübarek kılınmış bir yer olarak görüyoruz. İnancımızın gereği Filistin ile ilgilenmek, bir şeyler yapmak zorundayız. Üçüncüsü bir sivil toplam kuruluşu olarak, insan hakları olarak Filistin ile ilgilenmek zorundayız. 100 yıldan fazla toprakları işgal edilmiş, mülteci duruma gelmiş insanların yanında durmamız gerekiyor” diye konuştu.

Arslan, Filistin’de yaşanan insanlık dışı bütün baskı ve zulümlere karşı sessiz kalınamayacağını belirterek, “İnsanlık dışı uygulamalara sessiz kalamayız. Aksi halde insanlığımızı kaybederiz. Biz sussak tarih susmaz. Tarih sussa vicdanlar susmaz. Onun için bu katliamlara, kutsalımız Aksaya saldırılara karşı sessiz kalamayız. Bu saldırıları lanetliyoruz. Bu saldırılara sessiz kalanları kınıyoruz” dedi. Arslan, uluslararası sendikal hareketi ve uluslararası toplumu Filistin’de olup bitenlere karşı duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Arslan, “Biz HAK-İŞ olarak Özgür ve Bağımsız Filistin Devleti Kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. İyi ki geldiniz iyi ki bizimle birliktesiniz. İnşallah başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti kurulacak, Filistinli Gazzeli kardeşlerimiz, kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun dedi. 

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, “Filistin’de yaşanan trajedi ve katliamla ilgili çağrımıza kulak vererek davetimize icabet etmeniz bizleri son derece mutlu etti. Bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği olan liderliği olan Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Filistin’de dünyanın gözleri önünde bir katliam yaşandığını, masum kadınların, çocukların, yaşlılar ve sivillerin katledildiğini belirten Kayabaşı, “Teninin rengi dini inancı ne olursa olsun, öznesinin kim olduğuna bakmaksızın yaşanan bu trajediye hiçbirimiz sessiz kalamayız. Sizlere de bu trajediye sessiz kalmayarak programımıza katıldığınız için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, dünyanın dört bir yanından Konfederasyonumuzun çağrısına kulak vererek toplantımıza teşrif eden sendikacı kadın liderlere teşekkürlerini iletti. Dünya sendikal hareketinde son yıllarda kadın sayısının arttığını, bunda uluslararası sendikal hareketin etkisi olduğunu belirterek, “Sendikacılığa kadın eli değdi. Hepinizin dünya emekçi kadınlar gününü kutluyorum” dedi. Zengin, Konfederasyonumuz HAK-İş’in yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. 

Konuşmaların ardından, 32 ülkeden 44 konfederasyon ve 60’a yakın kadın lider selamlama konuşması yaptı. Sendikacı kadın liderler, HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile gerçekleştirilen “Filistinli Kadınlarla Uluslararası Dayanışma Konferansı’nın büyük önem arz ettiğini belirterek, Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve Genel Başkanımız Arslan’a teşekkürlerini ilettiler. Sendikacı kadın liderler, Filistinli kadınlarla dayanışma duygularını ifade ettiler. 


06 Mart 2024 02:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu