FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİK

19 Mart 2024 22:11, Haberler


FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİK


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 19 Mart 2024 tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitemiz tarafından düzenlenen ‘Geleneksel 4. Filistinli Öğrencilerle İftar Programına’ katıldı.

İftar programına, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Kudüs ve Tarihimiz Derneği Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahid Elbek, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Kudüs Komitesi Başkanları, Filistinli aileler ve öğrenciler katıldı.

“Filistin Bizim Kırmızı Çizgimizdir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Siyonist İsrail’in bütün dünyanın gözü önünde Filistin ve Gazze’de insanlık dışı bir katliamı gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Bizlerle bu mütevazi sofrayı paylaşarak, birlikte olduğunuz için hepinize teşekkür etmek istiyorum. 48 yıldır Filistin davasını kendi davası olarak gören Konfederasyonumuz, 7 Ekim’den önce de uzun yıllardır Filistin davasına sahip çıkan, bu konuda mücadele eden, uluslararası toplantılarda Filistin’i gündeme taşıyan, ülkemizde Filistin ve Mescid-i Aksa konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapan, uluslararası alanda özgür ve bağımsız bir Filistin devletinin kuruluşu için mücadelesini sürdürmektedir” diye konuştu.

“Yardımlarımız Gazze’ye Ulaştı”

Konfederasyonumuz tarafından toplanan bağışların Gazze’ye ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Arslan, “Gazze’deki kardeşlerimize maddi destek sağlamak için bir kampanya başlattık. Burada toplanan yardımlarla Gazze’ye, Batı Şeria ve diğer bölgelere ulaştırmak için maddi yardımlarımızı devam ettiriyoruz. Türk Kızılay’ı tarafından, topladığımız yardımlar Mersin Limanı’ndan Mısır’a ve oradan Refah Kapısı’ndan Gazze’ye ulaştı. İkinci bir yardımımızı daha yola çıkaracağız. 1.500 adet gıda yardımını yine Türk Kızılay ile anlaşarak Ramazan ayı içerisinde Gazze’ye ulaştıracağız” müjdesini verdi.

“7 Ekim Siyonist İsrail’in Yıkımının Başlangıcıdır" 

 Arslan, 7 Ekim'in aslında Siyonist İsrail’in yıkımının başlangıcı olduğunu belirterek, "Geçen gün İsrail’li bir generalin itirafı vardı: ‘Bizler Gazze’de İsrail olarak kaybettik’ dedi. Biz bunu aylar öncesinden söylemiştik. Bizim amacımız, duamız sivil, yaşlı ve kadınlara yardım yapılarak, sivillerin bu katliamdan kurtarılmasıdır. Bizler ateşkesin sağlanması, soykırımının ortaya çıkarılarak, katliamın dünya ülkeleri tarafından daha iyi anlaşılması için, İsrail’in uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde yargılanması ve cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.  

“Gazze, Bütün Müslümanların Çanakkalesi’dir”

Gazze’nin bütün Müslümanların Kurtuluş Savaşı olduğuna vurgu yapan Arslan, “Bu yıl, 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yıldönümüydü. Çanakkale’de savaşmak için Filistin’den gelen 300 askerimiz vardı. Bugün sınırlarımızın farklı olması hiç önemli değil. Burası sizlerin de vatanınız. Gazze’yi Bursa’dan, Konya’dan farklı görmüyoruz. Bizi emperyalist güçler parçaladılar ama biz bu parçaları birleştireceğiz” dedi.

 “Zafer İnananların Olacaktır”

HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi yaptığı konuşmada, “İftar sofrasında yemeklerimizi rahat bir şekilde yiyemiyoruz. Gazze’deki ve Filistin’deki sorunları biliyoruz. Allah onlara yardım ediyor. Elbette zafer inananların olacaktır. Dolayısıyla da zafer de yakındır. HAK-İŞ Kudüs Komitesi olarak düzenlediğimiz iftarlarımızın dördüncüsünü bugün gerçekleştiriyoruz. Burada Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a, dostlarımıza ve değerli öğrenci kardeşlerimize iftarımıza teşrif ettikleri için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Mahmut Arslan Başkanımıza Teşekkür Ediyorum”

Kudüs ve Tarihimiz Derneği Ankara Şube Başkanı Filistinli Gazeteci-Yazar Dr. Zahid Elbek, “Bugünkü bu iftar çok farklı. Fiziken burada oturuyoruz ama ruhumuz ve vicdanımız Gazze ve Filistin’de. HAK-İŞ Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Mahmut Arslan, bizler için her yıl iftar düzenliyor, bizlerle bir araya geliyor. Kendilerine buradan çok teşekkür etmek istiyorum. Biz Filistinliler olarak 7 Ekim’den bu güne kadar hiçbir yerde toplanmadık, sadece HAK-İŞ Konfederasyonumuzla bu iftarda bir araya geldik, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Mart 2024 22:11, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu