GELENEKSEL BASIN İFTARIMIZI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİK

20 Mart 2024 21:56, Haberler


GELENEKSEL BASIN İFTARIMIZI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİK 


HAK-İŞ olarak, basın mensuplarına yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz basın iftarımızı, ulusal ve yerel çok sayıda basın mensubunun yoğun katılımıyla, 20 Mart 2024 tarihinde, HAK-İŞ Genel Merkezimizde gerçekleştirdik. 

HAK-İŞ 11. Geleneksel Basın İftar programına,  Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcılarımız Yunus Değirmenci, Halil Çukutli, Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreterimiz Eda Akbulut, Genel Sekreter Yardımcılarımız Fatma Zengin, Hamdi Abdullah Koçoğlu, Basın Müşavirimiz Birsen Çiçek Odabaşı, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın basın müşavirleri, genel merkez basın çalışanlarımız, yerel ve ulusalda çalışan çok sayıda basın mensubu katıldı.

“Kaynaklarımızı Filistin İçin Seferber Ettik”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ekmeğimizi paylaşıp birlikte orucumuzu açmak adına basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Çok kıymetli basın mensubu arkadaşlarımız, davetimize icabet edip, bizimle bu mütevazi iftar soframızı paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Her yıl geleneksel hale gelen basın iftarımızı bu yıl Konfederasyonumuzun kendi merkezinde yapma kararı aldık. Bu yıl bütün etkinliklerimizi Filistin odaklı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 7 Ekim’den bu yana gündemimizin birinci konusu Filistin’dir. Bu yıl konfederasyonumuz ve sendikalarımız iftar programları için hazırladıkları kaynakları, Filistin için yardım kampanyasına dahil ettiler” diye konuştu.

Gazetecilik mesleğinin onurlu ve prestijli bir meslek olduğuna vurgu yapan Arslan, objektif, doğru, güncel, hukuka ve etik değerlere uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı ve kamu yararını gözeten bir anlayışla kamuoyunun bilgi edinmesini sağlayan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımızın aynı zamanda demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade etti.

İftarın ardından basın mensuplarıyla gündeme dair kısa değerlendirmeler yapan Arslan, Filistin için başlatılan yardım kampanyası, Türk Kızılay’ı ile yapılan anlaşma gereği yardım malzemelerinin Gazze’ye ulaştırılması, Gazze’deki son durum, Öz Gıda-İş Sendikamızın Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş.’de başlatmış olduğu grev, arabuluculuk sistemi, kıdem tazminatı ve gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu.

Program sonunda Genel Başkanımız Mahmut Arslan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Mart 2024 21:56, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu