ARSLAN, TÜRK DÜNYASI ÖĞRENCİLERİYLE NEVRUZ KUTLAMASI VE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ

21 Mart 2024 23:36, Haberler


ARSLAN, TÜRK DÜNYASI ÖĞRENCİLERİYLE NEVRUZ KUTLAMASI VE İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Mart 2024 tarihinde, Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Komitemiz tarafından düzenlenen ‘Nevruz Kutlaması ve İftar Programı’nda öğrencilerle bir araya geldi. 


Programa Arslan’ın yanı sıra; Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Yeşil, Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Komitemiz Başkanı Fatih Mehmet Bakırtaş Hizmet-İş Sendikamızın Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yeşilyurt ile Kırgız, Kazak, Türkmen, Özbek, Çeçen, Tatar, Irak Türkmeni, Azeri, Boşnak, Hazara Türkü, Ahıska Türkü, Karluk Türkü ve Doğu Türkistan Türkü öğrenciler katıldı. 


Öğrencilerin Ramazan Aylarını ve Nevruz’unu kutlayan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, programın yapılmasında emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti. 


“Bütün Mazlum ve Mazlumların Yanındayız”


HAK-İŞ’in Türkiye'nin en büyük işçi örgütlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Arslan, “HAK-İŞ yaklaşık 900 bin üyesiyle, 21 sendikasıyla, 81 ilinde örgütlülüğüyle, dünyanın en büyük işçi örgütü ITUC’un Başkan Yardımcısı görevi üstlenmesiyle, dünyada elliden fazla ülkenin konfederasyonuyla iş birliği yapmasıyla çok büyük organizasyon. Azerbaycan'dan Özbekistan'a, Kırgızistan’dan Kazakistan'a kadar pek çok ülkeyle ikili iş birliklerimiz var. HAK-İŞ ve sendikamızın ‘Ülkemizin, bölgemizin, küremizin, bütün mağdur ve mazlumlarına borcu var. Yaşadığı coğrafya, derisinin rengi, inançları, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun insan olarak biz bütün mazlum ve mazlumların yanındayız” dedi. 


“Bizler kardeşiz asla ayrı değiliz”


Doğu Türkistan başta olmak üzere, Türk dünyasında acı yaşayan ve bağımsızlık mücadelesi veren kardeşlerimizin her zaman yanındayız diyen Arslan, “Dünyanın neresinde olursa olsun, mağdur ve mazlumlara elimizi, gönlümüzü, kalbimizi sonuna kadar açacağız. Sınırlarımız, bir kısım güçler tarafından çizilse de aslında bizler büyük bir ailenin parçalarıyız. Türk Dünyasını çeşitli vesilelerle bölmüş olmaları bizim bir arada olmamıza mani değil. 21.  yüzyılın Türk yılı, Türk yüzyılı olması konusunda büyük bir çabamız var. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, Türk dünyasına ve Türk devletleri liderliğinde de önemli bir misyonu üstlenmiş durumda. Sizler aslında uzak kaldığımız aile bireylerimizsiniz. Bizler kardeşiz asla ayrı değiliz” şeklinde konuştu. 


“Türkiye'den sadece Türk dünyası değil bütün mazlum milletler çok şey bekliyor”


Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Komitemizin işçi konfederasyonları içinde tek olduğunu belirten Arslan, “Anadolu coğrafyası tarih boyunca çeşitli kültürlerden ve milletlerden insanları coğrafyamızda kucaklamış ve onların güvenle yaşamasını sağlamıştır.  Sizler göçmen değilsiniz. Bu toprakların esas sahibisiniz. Türkiye'nin başarısı aslında bütün Türk Dünyasının başarısıdır. Türkiye'den sadece Türk dünyası değil bütün mazlum milletler çok şey bekliyor. Yeryüzündeki bütün mazlum milletler Türkiye'den bir şey bekliyor. Türkiye, Türkiye'den çok büyük bir ülke. Bu ülke dünyada nüfusuna göre en çok yardım yapan ülke. Ama daha fazlasını yapmalıyız. Biz Filistin'de dökülen kanlara, yaşanan katliamlara, oradaki soykırıma sessiz kalmadık. Dünyanın gözü önünde işlenen cinayetlere sessiz kalan bütün uluslararası toplumu buradan bir kez daha kınıyoruz” dedi. 


“Mazlum kardeşlerimizle dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz”


HAK-İŞ’in doğrudan yardımları Gazze’ye ulaştıran ilk sivil toplum örgütü olduğunu belirten Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Yardım paketlerimizi Gazze'deki çocuklara, kadınlara, yoksullara dün itibariyle doğrudan ulaştırmayı başardık. Ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Geçmişte biz Karabağ Savaşı'nın tarafıydık.  Irak Türkmenlerinin, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadıklarına sessiz kalmadık. Sancak'taki kardeşlerimizle, Kosova'daki kardeşlerimize, Makedonya'daki kardeşlerimizle kısacası yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında yaşayan mazlum kardeşlerimizle dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz.”


Bakırtaş: “Komitemiz, Türkistan başta olmak üzere, dost ve akraba olan topluluklarla yakın ilişkiler kurmaktadır”


Programda kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Türk Dünyası ve Akraba Topluluklar Komitemiz Başkanı Mehmet Fatih Bakırtaş, “Komitemiz kurulduğu günden bu yana gönül coğrafyamız olan Türkistan başta olmak üzere, dost ve akraba olan topluluklarla yakın ilişkiler kurmaktadır. Bugün bereketli bir gün oldu. Ramazan Ayı nedeniyle iftar soframızı sizlerle Nevruz Bayramı’nda paylaşıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 


Programda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Yeşil ise, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve programın düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 


Ayrıca programda Türk Dünyası’ndan gelerek ülkemizde öğrenimlerine devam eden öğrencilerde söz alarak, Ramazan Ayı’nı ve Nevruz Bayramı’nın tüm İslam ve Türk Dünyası’na hayırlar getirmesini temenni etti. 


Program, Nevruz Bayramı dolayısıyla örs üzerinde demir dövülmesi ve yumurtaların tokuşturulmasıyla sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mart 2024 23:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu