KAYABAŞI, ETUC TOPLANTISINA KATILDI

27 Mart 2024 16:33, Haberler


KAYABAŞI, ETUC TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, 26-27 Mart 2024 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen ETUC Yürütme Komitesi ve İcra Komitesi toplantılarına katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Kayabaşı, Filistin ve Gazze’de dünyanın gözü önünde terör devleti İsrail tarafından ateşkes kararı hiçe sayılarak soykırım gerçekleştirilmeye devam ettiğini, tüm dünyanın Filistin’de yaşayan ve açlıkla karşı karşıya kalan insanlara karşı sessiz kaldığını ifade etti.

Kayabaşı, uluslararası toplantılarda da İsrail’in tutumunu kınayan ve Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olunduğunu gösteren kararların alınması gerektiğini belirtti.

HAK-İŞ’in kurulduğu günden bu yana Filistin halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayan Kayabaşı, “Filistin halkının haklı direnişinin daima yanında olduğumuzu ve yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha güçlü bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gazze’de yaşanan insanlık dramına karşı HAK-İŞ ve bağlı tüm sendikalarımız Filistinlilerin yanında olma çabalarını en üst düzeye çıkararak ulusal düzeyde bir yardım kampanyası başlatmış ve yaklaşık 500 bin dolar toplamayı başarmıştır” dedi.

HAK-İŞ’in Türk Kızılay’ı ile birlikte hareket ederek Filistin’e yardım oluşturulması konusunda 5 Milyon liralık bağışta bulunduğunu hatırlatan Kayabaşı, yardım gemisinin Filistin’e ulaşarak dağıtımların gerçekleştirildiğini büyük bir mutluluk içerisinde ifade etti.

Yardım konusunda Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu’na (PGFTU) Batı Şeria'da mahsur kalan Gazze'li işçilere gıda temin etmek üzere 50 bin Dolar yardımda bulunulduğunu ayrıca bir hastanenin tadilatı içinde 25 bin Doların gönderildiğini kaydeden Kayabaşı, “HAK-İŞ olarak Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizleri ve tüm uluslararası kuruluşları Filistin halkının yanında olmaya ve onları her şekilde desteklemeye davet ediyoruz. Özgür ve bağımsız bir Filistin ve savaşsız bir dünya için dua ediyoruz” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Kayabaşı’na Dış İlişkiler Birim Amirimiz Merita Yıldız eşlik etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Mart 2024 16:33, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu