ARSLAN, BÜYÜK TEMSİLCİ BULUŞMASINA KATILDI

20 Nisan 2024 19:29, Haberler


ARSLAN, BÜYÜK TEMSİLCİ BULUŞMASINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Nisan 2024 tarihinde Hizmet-İş Sendikamız tarafından Antalya’da düzenlenen Büyük Temsilci Buluşması’nın 2. Eğitim Seminerine katıldı.

Programa Başkanımız Mahmut Arslan'ın yanı sıra, Hizmet-İş Sendikamızın Kurucu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikamızın Yönetim Kurulu üyeleri, HAK-İŞ İl başkanları, şube başkanları ve yardımcıları, işyeri sendika temsilcileri, komite başkanları ve uzmanlar katıldı.

"Arslan'a Coşkulu Karşılama"

Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikamız tarafından düzenlenen eğitim seminerine katılmak için gittiği Antalya’da, sloganlar ve meşaleler eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. 

“Her Yıl Bütün Şubelerimize Eğitim Yapma Kararı Aldık”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan yaptığı konuşmada, eğitim seminerine Türkiye’nin değişik bölgelerinden on sekiz şubenin katıldığını ifade ederek, “2024 yılı eğitim planlamasını yaparken yönetim kurulu olarak üye sayımızın çok fazla olması nedeniyle her yıl bütün şubelerimize eğitim programı yapılması kararını aldık. İkinci grup olarak sizlerle bir araya geldik” dedi.

“HAK-İŞ’in Tarihi Yürüyüşünü Bilmek, Geleceğimizi İnşa Etme Konusunda Bize Büyük İmkan Veriyor”

Eğitime katılanların çoğunun beş yıl öncesine kadar Hizmet-İş Sendikamız üyesi olmadığını dile getiren Arslan, “Taşeron sisteminin bizim önümüze koyduğu zorluk nedeniyle üye olamayan arkadaşlarımızın çoğu burada. Dolayısıyla sendikal hafızamızı çoğu arkadaşımız bilmiyor. Onun için bu sendikanın tarihi yürüyüşünü bilmek, HAK-İŞ’in tarihi yürüyüşünü bilmek, geleceğimizi inşa etme konusunda bize büyük bir imkan ve fırsat veriyor” diye konuştu.

Arslan, HAK-İŞ ve Hizmet-İş’in bir işçi örgütü olmasının yanı sıra, aynı zamanda demokrasimizin ve özgürlüğümüzün de teminatı olduğunu belirterek, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz'da HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikamızın demokrasi ve millet iradesinden yana tavır aldığını anımsattı. Arslan, "Sendika sadece bir işçi örgütü olmaktan öte demokrasimizin de güvencesidir. Demokrasimiz, milletin iradesi, özgürlüklerimiz ve ülkenin bütünlüğü, birlik beraberliği için de bir teminatız” dedi.

“Burada Ter Var, Emek Var Alın Teri Var, Fedakarlık Var”

2004 yılından itibaren yeni bir hamle yaptıklarını belirten Arslan, “Yeni bir anlayışla belediyelerde hızla örgütlenmeye başladık. Belediyelerde, kapıcılardan başlayarak bütün alanlarda sendikamızı örgütlemeye başladık, kaybettiğimiz yılları yeniden toparlamak için mücadele ettik. 2007 yılında kongremizde ‘Geleceğimiz hayallerimiz kadardır’ dedik. 2007 kongremiz tarihi bir kongredir. Hizmet-İş'i Türkiye'nin en büyüğü yapmak için bir karar aldık. 2011 kongremizde ‘Örgütlenme… Zirve… Yapabiliriz!’ ile yeni bir hedef koyduk, biz örgütlenerek iş kolumuzun zirvesine çıkabiliriz dedik. İş kolumuzun zirvesine çıktık ama hedeflerimiz bitmedi. 2015 yılında ‘İşkolu zirvesinden Türkiye zirvesine’ dedik ve Türkiye’nin zirvesine oturarak Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olduk. Biz bunları adım adım gerçekleştirdik, bu süreçler tesadüfen olmadı. Burada ter var, emek var alın teri var, fedakarlık var” dedi.

2007 yılında Belediyelerde çalışan geçici işçilerin kadroya geçirilmesi konusunda verilen mücadeleden taşeron işçilerin kadroya  geçirilmesine kadar  yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Arslan, “Biz bir siyasi parti değiliz. Biz bir siyasi partinin aparatı da değiliz. Biz sendikacıyız. Bizim görevimiz çalışanların haklarını korumak, kollamak ve onların yanında olmak. Kim buna saygı gösterirse bizim de saygımız var. Kimseyle husumetimiz, kavgamız yok. Ama bizimle uğraşanlara karşı tavır koyduk, bundan sonra da koyacağız. Ülkemizin, bölgemizin ve küremizin bütün mağdurları HAK-İŞ’ten alacaklıdır. Derisinin rengi, konuştuğu dil, coğrafyası, inancı, mezhebi, siyasi görüşü ne olursa olsun. Başta ülkemizin mazlumları olmak üzere, Mazlum nerede olursa olsun yanındayız. Onun için Filistin'deyiz, Yemen'deyiz, Lübnan'dayız, Irak'tayız, Suriye'deyiz” dedi.

“HAK-İŞ Olarak Tarihi Grevlere İmza Attık”

31 Mart 2024 seçimleri sonrası yeni bir tablo ile karşılaşıldığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “Seçim sonuçları sonrası iş yerlerimizin geleceğini de dikkate alarak değerlendirmemizi yapıyoruz. Öncelikle yönetimi değişen belediyelerdeki üyelerimizin tedirgin olmalarını ortadan kaldırmalıyız. Biz HAK-İŞ olarak tarihi grevlere imza attık. Türkiye'nin en uzun, en etkin, en güçlü grevlerine biz imza attık. Alnımızın akıyla, mücadelemizle adım adım buralara geldik. Emekçinin alın terinin karşılığını almak için, vazgeçmeden, teslim olmadan, geri adım atmadan mücadele edeceğiz”

“Silifke’de İşten Atılan Üyelerimiz İçin Eylem Kararı Aldık”

Silifke’de işten atılan üyelerimiz için eylem kararı aldıklarını kaydeden Arslan, “Silifke'de bir grup arkadaşımız işten atıldı. Hizmet-İş Sendikamız Genel Başkan Vekili oradaydı. Eylem başlattık, bizim için işten atılan sayısı önemli değil, 1 kişi bile olsa biz her zaman üyelerimizin yanındayız. Sendikamıza yönelik operasyonlara karşı dik duracağız” dedi.

“1 Mayıs’ta Kocaeli’ndeyiz”

“Bu yıl HAK-İŞ olarak 1 Mayıs’ı Kocaeli’de kutlayacakları bilgisini paylaşan Arslan, “1 Mayıs’ı Kocaeli’de güçlü bir şekilde kutlayacağız. İşyerlerinden atılmalar, sendika değiştirmeler, vergi konusu dahil 1 Mayıs’ta güçlü ve yoğun bir katılımla meydanlardan mesajlarımızı vereceğiz. Bu seneki 1 Mayıs’ımız Filistinli işçilerle dayanışma 1 Mayıs’ıdır. Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içinde 1 Mayıs etkinliklerimizi kutlayacağız” açıklamasında bulundu.

Toplantıda Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Genel Başkan Yardımcıları İdris Ersoy, Celal Yıldız ve Mehmet Keskin tarafından selamlama konuşması gerçekleştirildi.

Program konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Nisan 2024 19:29, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu